Akdağ'dan flaş açıklamalar!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 10.06.2013 22:00:00
Sağlık eski Bakanı Profesör Doktor Recep Akdağ, gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı. Akdağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Akdağ'dan flaş açıklamalar!

 

RADARHABER / ERZURUM

Türkçe Olimpiyatlarını izlemek üzere Erzurum’a gelen Sağlık eski Bakanı profesör Doktor Recep Akdağ, gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya geldi. Akdağ, belediye başkanlarından, Muhyettin Aksak'a  ve başkan adaylığına kadar bir çok konuda dobra dobra açıklamalarda bulundu. Sağlık kampüsü ile ilgili açıklama yapan Akdağ, bakanlığı döneminde başlattığı dev projeyle ilgili yaşanan hukuki sürecin bir ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

‘‘ 6 AY GECİKİR’’

Akdağ, ‘‘İşin yapımını üstlenen firmalardan birisi, başka bir kurum tarafından "yasaklı" hale geldi. Bu firmanın itirazı üzerine İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurdu. Danıştay tam 1.5 yıl sonra nihai kararını verdi ve firmanın "yasaklı" olduğuna hükmetti. Aslında bu Türkiye'nin genel bir problemi. Adalet geciktiğinde buna benzer çok sıkıntılar çektik. Mahkemeler buna 1-2 ay içerisinde karar vermiş olsa böyle problemler çıkmaz. Açıkçası başına ilk kez böyle bir sorun gelen İl Özel İdaresi bu gibi durumlarda tecrübe sahibi olmadığı için birkaç kuruma, "akıl verin yapayım" demiş. Şimdi o kurumlardan cevaplar geliyor. Bir tek Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden yazı bekleniyor. Buraya gelmeden önce orayla da görüştüm ve yazının önümüzdeki hafta itibariyle gönderileceğini öğrendim. Farklı yorumlar gelmesi ihtimali üzerine söylemler var. Açık söyleyeyim farklı yorumların gelmesi mümkün değil. Çok açık da olsa hukukçuların farklı yorumları olabiliyor. Ancak bununla ilgili farklı bir yorum gelmiyor benim bildiğim, takip edebildiğim kadarıyla. Önümüzdeki bir ay içerisinde belli olur. Tamamen bu yıl kaybedilmez inşallah. İdare bir karar verecek, firmalar da idarenin kararına uyacaktır. Süreci yakından takip ediyorum. Eğer ihaleyi sağlık bakanlığı yapacaksa bu parayı alacak. Buna bakanlık karar verecek. Bu şunu tercih etmiştim, İl Özel İdaresi yapacağı zaman şehre parayı gönderiyorduk, Özel İdare o parayı kullanıyordu. İşin takibi açısından belki bakanlığın yapması daha iyi olur. İşin teknik tarafı bir tarafa, yarım kalmak bir tarafa, yapılır. Ne olur? Altı ay gecikir, başka bir şey olmaz...

‘‘AKSAK'I TAKİP ETMİYORUM!’’

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın, Kardelen TV'de Soruyorum programında hem belediye başkanları hem de kendisi hakkında yaptığı eleştirilerle ilgili bir soru üzerine Akdağ, "Muhyettin Bey'i takip etmediğim için bilmiyorum doğrusu. Bakan iken neden sanayileşmeyi önermedi eleştirisi ile ilgili olarak ta Şanayileşme konusu bu şehir için tabii ki çok önemli. Bu şehirde siyaset yaptığım her dönemde söyledim, yine söyleyeceğiim. Organize'yi hiç ziyaret etmediysem 7-8 kez ziyaret etmişimdir. Ticaret Odası'nı en az 10 defa da orayı ziyaret etmişimdir. Her defasında söylediğim şudur. Birara bunu basına da çok sıkça söyledim. Sermayeleri bir araya getirmek, ortaklıklar kurmamız markalar oluşturmak gerekir ve şehrin dışına satmanız gerekir. Bulunduğunuz yerden yurt içi olsun yurt dışı olsun biryere satış satamıyorsanız, içinizde kalıyorsanız, bu size yetmez.

‘‘BAŞKANLAR BAŞARILILAR!’’

Akdağ, yine Aksak'ın belediye başkanlarına yönelik eleştirileri de katılmadığını ifade ederek, başkanları başarılı bulduğunu savundu. Akdağ, şunları söyledi: ‘’Güzel işler yaptı belediyelerimiz, bundan sonra da güzel işler yapmak zorundayız. Gerek Yakutiye'nin yaptığı işler, gerek Büyükşehir'in başlattığı işler. Hepsi işin bir yerinden tutmuş durumda. Kentsel dönüşüm çok zor arkadaşlar. Bir kere vatandaşı razı ederek yapmak lazım. Bana gore bir yola girildi, inşallah devam edeceğiz. Önümüzdeki 10 yıl buna ağırlık vereceğiz.

‘‘BAŞBAKAN ‘ADAY OL’DERSE...’’

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusundaki soruları da cevaplandıran Akdağ, "Şimdi size politik bir cevap olarak, ?İşin daha zamanına var' derim. Ama samimi bir cevap vermem gerekirse, daha önce de söyledim; ben belediye başkanlığını düşünmüyorum. Bunca yıl bakanlık yapmış bu şehrin evladı olarak şehrin insanının bunu düşünmesi yadırganmamalı diye düşünüyorum. Şimdi soruyorlar, "Sayın Başbakan size ‘aday ol' derse" diye. Hemen söyleyeyim, "Beni affedin" cevabını veririm. Bu kadar netim yani. ‘’

    

Etiketler : Erzurum, sağlık, dobra, açıklama,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler