SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Ali Korkut: Engelleri Kaldırmalıyız
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm POLİTİKA Haberleri | 07.12.2017 10:41:00 |
Başkan Ali Korkut, Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti.

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı, Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Merkezi yöneticileri ile birlikte Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti. Özel Uygulama Merkezinde eğitim gören 47 engelli öğrenciyle vakit geçiren Başkan Korkut, insanları zaman zaman bu merkezlere giderek hayat dolu bu çocuklarla zaman geçirilmesi çağrısı yaptı. Ali Korkut, en çok fedakarlığı bu okullardaki öğretmenlerin yaptığını hatırlatarak "Öğretmenlerimizin bu fedakarlığını ödülle süslemeyi düşünüyorum" dedi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Merkezi üyeleriyle Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezini ziyaret etti. Zihinsel engelli çocukların 1. kademe (6-10) yaş ve 2 kademe (10) yaş üstü eğitim aldığı Erzurum'daki tek okul olan merkezde öğrencilerle vakit geçiren Ali Korkut, etkilikleri izledi. Engelliler haftasına denk gelen ziyareti her kesimden insanlara tavsiye eden Başkan Korkut, "Bu çocukların sevgisi, samimiyeti bir başkadır. Biz onları doğru anlayabilmeye, doğru bakmaya ihtiyacımız var. Bu merkezleri ziyaret ederek onların yaşamını izlemek, birlikte vakit geçirmek çok önemli. Belediye olarak engelliler ile ilgili her organizasyonda olmaya gayret ediyoruz. İyide ediyoruz" dedi.
Okul Müdürü Kasım Karaca'dan bilgi alan Ali Korkut, ihtiyaç duyulan birtakım eksiklerin tamamlanması içinde söz verdi. 27'si erkek, 20'si kız 6-10 ve 10 yaş üstü çocukların eğitim aldığı merkezde, renkler ve şekiller tanıtılıyor. Yine zihinsel engelli çocukların hayatta ihtiyaç duydukları, kullanabilecekleri temel bilgiler bilimsel yöntemler ile veriliyor. 47 öğrencisi bulunuyor.
Engelleri kaldırmalıyız
Belediye Başkanı Ali Korkut, toplumda eksik veya yanlış bilgiler ile engellilere yönelik doğru bilgilendirmede sıkıntı olduğunu belirtti. Başkan Korkut, "Zihinsel veya bedensel engelli kardeşlerimize doğru araçlarla ulaşmak, onlarla belki arkadaş olabilmek önemli. Çünkü engelliler bizim bir parçamız." ifadelerini kullandı.
Ali Korkut, ziyarette Okulun eğitim alanlarıyla ve eğitim materyalleriyle ilgili birtakım eksiklikler ve yetersizlikler olduğunu gözlemlediğini ifade ederken, bunların biran önce tamamlanması için çalışağı sözünü verdi. Ali Korkut, bu okullarda görev yapan öğretmenlerin daha fazla fedakarlıkta bulunduklarını anımsatarak "Okul müdürümüz ile de konuştuk, fedakar öğretmenlerimizi teşvik etmek için ödüllendirme metodu uygulayacağız. Öğretmenlerimize ödül vermeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.
En Son Haberler
-
Bilal Erdoğan’dan Başkan Sekmen’e övgü Bilal Erdoğan, Başkan Sekmen’i 1990’lardan beri tanıdığını belirtip övgüler yağdırdı.
-
CHP heyetinden ETSO Başkanı Özakalın’a ziyaret Erzurum'un sorunlarını dinlemek için gelen CHP heyeti, Özakalın'ı ziyaret etti.
-
CHP Erzurum’da sahaya indi CHP milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a çıkarma yaptı.
-
Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın anne acısı Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın annesi Fadime Akpunar, hakka yürüdü.
-
"Gönül belediyeciliği şiarımız olmaya devam edecek" Halkın taleplerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Uçar sahadan ayrılmıyor.
-
BBP İl Başkanı Yılmaz'dan 15 Temmuz mesajı Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, anlamlı bir 15 Temmuz mesajı yayımladı.
-
Elmalı’dan ‘‘Terörsüz Türkiye’’ sürecine destek ‘‘Sırf muhalif olmak için muhalefet etmektense, siyaset üstü olan bu sürece destek olmalıyız’’
-
Erzurum AK Gençlik çığ gibi büyüyor AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Dorman, üye çalışmaları en fazla olan iller arasına girerek ödül aldı.
-
BBP Lideri Destici Erzurum basını ile buluştu Destici: "Erken seçim olma ihtimalini bugünün şartlarında sıfır görüyorum"
-
BBP Lideri Mustafa Destici Erzurum’a geliyor BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Doğu Anadolu ve Erzurum Çalıştayı”na katılacak.