Ali Korkut, Engelsiz Yaşam Merkezini Gezdi...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 29.12.2017 18:13:00
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti.
Ali Korkut, Engelsiz Yaşam Merkezini Gezdi...

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, beraberinde Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi yöneticileriyle birlikte Yakutiye Kaymakamlığı Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti. SODES Projesi kapsamında yaşama hazırlanmak amacıyla düzenlenen eğitim programına katılan 15 genç kızın kurslarda kazandıkları becerileri yerinde gören Korkut, engelsiz bir yaşam için toplumun her kesimine büyük görev düştüğünü söyledi. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Kadın Meclisi yöneticileriyle birlikte Kaymakamlık Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti. Burada çeşitli alanlarda eğitim alarak sosyal hayata adaptasyon sağlamaya çalışan yaşları 18 ile 30 arasındaki 15 genç kızın çalışmalarını inceleyerek, onlarla vakit geçirdi. Engelsiz Yaşam Merkezi Yakutiye Kaymakamlığı bünyesinde ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından destekleniyor. Yapılan bir SODES projesi ile bu yıl başlayan program çerçevesinde el sanatları, aşçılık, öz bakım, müzik, kuaförlük, takı tasarımı, kilim, beden eğitimi, fitnes, halk oyunları, galoş üretimi eğitimi alıyorlar. Eğitim programıyla ilgili Başkan Ali Korkut'a bilgi veren Kurs yöneticisi Meral Dişbudak, kızların ay ay, dönem dönem değişerek tüm eğitim programını tamamlayacaklarını belirti. 12 ay devam edecek SODES projesi kapsamında 15 zihinsel engelli genç kızın topluma adaptasyonunun yanı sıra yaşamlarını yürütebilecek beceriye kavuşmaları, istihdam alanında şanslarının olabilmesini amaçlıyor. Kurs sorumlusu Meral Dişbudak, eğitimin dışında sinema ve tiyatroya gittiklerini, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Ali Korkut, merkezi ziyaretinde genç kızların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Başkan Korkut'a öğrenciler kendilerinin yaptığı pasta börek ikramında bulundular. Müzik eğitiminde öğrendiklerini sergileyen zihinsel engelli kızlar şarkılar söylediler. Ali Korkut, engellerin ortadan kalkması için eğitimin önemli olduğunu belirterek "Zihinsel ve bedensel engelli insanlarımızı yaşama tutunmalarını sağlayacak eğitimler mutlaka verilmelidir. Elbette bizlere de bu konuda görev düşüyor. Merkezde 15 genç kızımız eğitim alıyor. Görülmeye değer heyecanları var. Kurs sorumlusu Meral Dişbudak hanımdan bilgi aldık, bunlar arasında rehabilitasyona gidenler, hiç dışarı çıkmayanlar var. Bu merkez önemli. Mesleki sosyal hayata adaptasyon ve mesleki eğitim almak bu çocuklarımız için önemli. Bu eğitimlerin ardından zihinsel engelli kızlardan memur olanlar, özel sektörde çalışanlar olmuş. Bunlar sevindirici işler. Her kurum, her kesim bu bağlamda sorumluluk taşıyor. İyi işlerde herkesin çabası gerekli" şeklinde konuştu.
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler