Ali Korkut'tan ev hanımlarına "REİS" sürprizi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 07.03.2017 17:06:00
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için organize ettirdiği...
Ali Korkut'tan ev hanımlarına "REİS" sürprizi

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için organize ettirdiği etkinliklerden en renkli olanı, sosyal yaşama dair fazla bir etkinlik alanı bulamayan ev kadınlarını sinemaya götürmesi oldu. Ali Korkut, çocukları Kız Meslek Lisesinde okuyan 40 kadını vizyona giren "REİS" filmini izlemek için sinemaya götürdü. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde sinema salonuna girişte kadınlara fincan hediye etti. Kadınların tek tek gününü kutlayan Korkut, hanımlarla birlikte film tanıtım afişi önünde resim çektirdiler. Daha sonra Başkan Korkut, hanımlarla birlikte film izledi. Ali Korkut, "8 Mart dünya kadınlar gününü de dikkate alarak bir grup ev hanımını sinemaya götürmek istedik. Güzel bir etkinlik oldu. Film izleyip, mısır yediler. Film seçimi biraz da denk geldi, REİS'i izledik. Ülkesi için mücadele veren bir siyasi portre, bir siyasi dehanın yaşamından kesitler film tadında izledik. Güzeldi, farklı bir açıdan ele alınmıştı. Hanımların da memnun kaldıklarını umuyorum" dedi.
Korkut, filmin, halkın yönetimden dışlanan zihniyetin, bir kişi tarafından, Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük mücadelesiyle yeniden yönetimin başına gelişine güzel bir örnek olduğunu ifade etti. Korkut, "Aynı zamanda ülkenin geleceğine ışık tutan bir filmdi, güzeldi" şeklinde konuştu.
 
Murat Özdil'in senaryosunu yazıp, Hüdaverdi Yavuz'un yönettiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesinden başlayıp, 'muhtar dahi olamaz' denilen günlerden adeta engelleri yırtarak Cumhurbaşkanlığına, hatta Türkiye'nin son dönem siyasetine en güçlü mührünü vuracak noktaya taşıyan süreci anlatan filmde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Reha Beyoğlu, eşi Emine Erdoğan'ı ise Özlem Balcı canlandırıyor.
 
Yakutiye'nin diğer etkinlikleri
 
Yakutiye Belediyesi 8 Mart dünya kadınlar günüyle ilgili olarak hafta boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. Etkinlik çerçevesinde çocukları kız meslek lisesinde okuyan, sosyal hayatla çok fazla iletişimi olmayan 40 kadın sinemaya götürülüyor. Bunun yanı sıra hafta içi kadın sağlığı, meme kanseri ve meme kanserinin erken teşhisi konularında eğitim programları, 40 yaşa üstü, 40 kadına menopoz eğitimi verilmesi de programda yer alıyor.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler