Aydemir: 16 Nisan’da milli feraset galip gelecek

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 07.03.2017 15:20:00
İbrahim Aydemir, 16 Nisanda milli iradenin evet’te bütünleşeceğini söyledi.
Aydemir: 16 Nisan’da milli feraset galip gelecek

RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 16 Nisanda milli iradenin evet’te bütünleşeceğini kaydederek, ‘Milletin kafasında karışıklık yok, milletin kafasını karıştırmaya çalışan vesayetçiler var. Bizim ortaya koyduğumuz mücadele millete kefen biçenlerle, millet için kefen giyenlerin mücadelesidir. Biz millet yoluna nefsimizi adadık’ dedi. 
 
‘MİLLİ İRADE, MÜBAREK İRADEDİR’
 
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Kardelen TV’de yayımlanan Gündem Özel Programında, Anayasa değişikliği çerçevesinde ülke gündemini değerlendirdi. İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Esat Bindesen’in Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine ilişkin suallerini cevaplandıran Milletvekili Aydemir, “Biz milli iradenin ifadesiyiz. O mübarek iradenin beklentilerini seslendiriyoruz.’ kaydını düştü..
 
AYDEMİR GÜNDEM ÖZEL’E KONUŞTU
 
Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine değgin tespitlerini paylaşan, AK Parti’nin sistem değişikliği çerçevesindeki öngörülerini aktaran Milletvekili Aydemir, muhalif yaklaşım sergileyenlerin tavrını vesayetçilerin milli iradeye tahammülsüzlüğü ve tepkisi olarak nitelendirdi.
 
‘TÜRKİYE’NİN KALKINMASINDAN KORKUYORLAR’
 
‘Hayır ‘ cenahında duranların tavrını, ‘ Türkiye’nin bu makas değişikliğiyle bir sıçrama yapacağını bildikleri için rahatsızlar. İstikrar ve güven ortamının kalıcı hale gelecek olmasından rahatsızlar. Onlar milli iradeden rahatsızlar. ‘ ifadeleriyle tarif eden Milletvekili Aydemir, ‘Milletimizin zihin kompartmanı o kadar berrak ve mübarek ki, 16 Nisanda milli iradenin yüreğinden süzülen yerli ve milli karar tecelli edecek, Evet’te şekillenen millet feraset ve basireti galip gelecektir.’ dedi.
 
‘MİLLETİ RAHATSIZ EDECEK ADIM ATMAYIZ’
 
Anayasa değişikliği konusunda milleti rahatsız edecek bir adım atmadıklarını, çok net ve müşahhas biçimde öngörülerini ortaya koyduklarını belirten Milletvekili Aydemir, ‘ Bu değişiklik gündemiyle Emperyalist anlayışı rahatsız eden uçlar ortaya çıktı. Vesayetçiler  huzursuz oldular. Oysa biz Milletimiz adına yapıyoruz bu değişikliği. Onlar millet adına, istikrar ve huzur adına, yönetimde adalet adına yapılanlardan rahatsızlar. Karşıtlıklarının sebebi budur.’ diye konuştu.
 
ALMANYA VE HOLLANDA’NIN TAVRI
 
Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın tavrını milli iradeye karşı bir defans uygulaması olarak kaydeden Aydemir, kendilerini demokrat olarak tarif eden bu ülkelerin Türkiye’nin bu makas değişikliğiyle bir sıçrama yapacağını bildiklerini, bu yüzden evette şekillenecek milli irade kararını canhıraş bir çabayla ve hoyratça bir üslüpla, muhalif cenaha destek vererek durdurmaya çalıştıklarını söyledi.
 
‘ONLAR KENDİNE DEMOKRAT’
 
Aydemir, ‘AK anlayışın siyaset serancamında, siyaset yürüyüşünde bugüne kadar milletimizi rahatsız edecek, milletin menfaatlerine aykırı düşecek hiçbir adım atmadık. Attığımız her adımda mutlaka ve özellikle emperyalist anlayışı rahatsız eden bir takım uçlar orta yere çıktı. Biz zaten öteden beri bunları ‘kendine demokrat’ diye tarif ediyoruz. Bunlar bu işleri sadece dillendirme noktasında mutlaka öne sürerler ama kendilerine geldiğinde, işin ucu onlara dokunduğunda demokrasi diye bir şeyleri kalmaz. Biz bunu biliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız bu noktada çok dirayetli bir duruş sergiliyor. Yani ‘Dünya 5’ten büyüktür’ derken, aslında bunun altını çiziyor sayın Cumhurbaşkanımız. O zılgıtların temelinde yatan sebep budur.. Onların feveranlarının altında yatan sebep bu. ‘ dedi.
 
Aydemir, ‘Biz, çok net ve müşahhas biçimde ne yapacaksak ortaya koyuyoruz. Milletimizden sakladığımız en küçük bir nokta yok. Milletimizden kafasına takılan her şeyi bizimle paylaşmasını bekliyoruz. Biz cevap vermeye hazırız.’ dedi.
 
KARAYAZI TESPİTLERİ
 
Anayasa Değişikliğinin gerekçelerini halkla paylaşmak adına hane hane, mezra mezra, köy köy dolaştıklarını belirten Milletvekili Aydemir, Karayazı’da gerçekleştirdikleri istişare etkinliğine değindi. Geçmişte bazı yerleşim alanlarında bölücülerin her türlü hile, desise ve baskı ile halk iradesine ipotek koymaya çalıştıklarını hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Geçmişte hainlerin millet iradesine yönelik tacizi vardı, tarizi vardı, şantajı vardı. Bugün şükürler olsun kalmadı. Özellikle 15 Temmuzdan sonra, düşmanların cenahı çok daha netleştikten sonra milletimiz elhamdülillah tek millet hakikatini çok daha içselleştirdiler. Ve bizimle beraber çok müthiş bir kenetlenme içerisindeler. Karayazı’da bunu gözlemledim. Benim güzel hemşehrim Almanya’nın tavrının sebebini biliyor, o tavra karşı duruş sergiliyor. ‘Bunlar bunu yapıyorlarsa, biz de devletimizin yanında durmalıyız’, kararlılığındalar. Hükümet doğrusunu yapıyor ki, bunlar bu şekilde karşı duruyorlar, diyor vatandaşımız. Bunu Karayazı’daki kardeşim söylüyor bana. Bunlara şahit oldum’ diye konuştu.
 
‘İKİ BAŞLILIKTAN RAHATSIZ BU MİLLET’
 
Milletvekili Aydemir, Karayazı’daki izlenimlerini paylaşarak, ‘Yakın tarihimizi çok iyi biliyor insanımız. Yaşadıklarımızı. Ve bu anayasa değişikliğinin niçin gerekli olduğunu küçük bir zaman dilimine projekte olarak tarif ediyor halkımız. Onlar bize anlatıyorlar Cevdet Sunay ile Demirel arasındaki ihtilafları, Rahmetli Özal ile Mesut Yılmaz ayrılıklarını, Merhum Demirel ile Özal arasındaki anlaşmazlıkları. İki başlılıktan rahatsız bu millet. Bu iki başlılık bize asla mesafe aldırmaz, noktasında milletimiz. Dolayısıyla anayasa değişikliğine olumlu bir nazarla bakıyorlar, yaptığınızın arkasındayız, diyorlar. Bunu Millet indinden söylüyorum. ‘ dedi.
 
‘HAYIRCILARIN GEREKÇELERİ YOK’
 
Hayır iddiasında bulunanların söyleyecek sözleri olmadığı, hayır gerekçelerini izah edemediklerini bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Karşı duranlar niçin hayır dediklerini bilmiyorlar. Gri bir gündem oluşturmak adına öne sürdükleri spekülatif söylemler rasyonel değildir. Arkasını dolduramıyorlar, izah edemiyorlar. Biz ise neyi, niçin yapacağımızı biliyoruz. Çünkü milletimizi, çünkü milli iradeyi biliyoruz, milletimizle aynı saftayız.’ vurgusunu yaptı.
 
'HAYIRCILAR, HALKI ALDATAMAZLAR'
 
Hayır cenahında olanların, hakikatleri gizleyerek, gri propaganda yaparak halkı aldatamayacaklarını söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘Milletin feraseti, onların aklından üstün ve önündedir. Onlar mugalata ederek, kafa karıştırarak, gri propaganda yaparak, bazı insanların kafasına sualler serpiştirerek, içerikte olmayanları öne sürerek propaganda yapıyorlar. Bu anayasa değişikliği rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir. Bizim rejimimiz Cumhuriyettir ve Cumhuriyetimiz şahika bir konumdadır. Biz buna en sadık partiyiz. Cumhuriyetimize asla kimse dil uzatamaz. Aklından dahi geçiremez. Bunu mevcut Anayasamıza derc etmişiz zaten. Anayasa değişikliğinin rejim değişikliği olduğu söylemleri yalandır, iftiradır.’ dedi.
 
MEVCUT SİSTEM VE ÇARPIKLIKLAR
 
Mevcut sistemdeki çarpıklıkları dile getiren Aydemir, ‘Bizim anayasa değişikliğiyle muradımız, bir kaide oluşturmaktır. Kaideyi ifade eden sistem değişikliğidir. Şu andaki sistem iki başlıdır. Hem bir garabet var ki içinde. Önceden Cumhurbaşkanını TBMM seçiyordu. Bugün halk seçiyor ve seçti. Bir tarafta seçildiği için siyasi mesuliyeti var, diğer tarafta hukuken sorumluluğu yok. Mevcut halde, Cumhurbaşkanı ne tür eylem yaparsa yapsın, fiiliyatı ne kadar uç noktada olursa olsun onu yargılayamazsınız. Yani siyasi mesuliyeti var ama hukuki mesuliyeti yok. Bu bir garabeti gösteriyor. Eş zamanlı olarak bir de yürütmenin başı var, Sayın Başbakan ve hükümet. Parlamento. Yani iç içe girmiş, karmaşık hal almış bir sistem var hali hazırda. Bunu mutlaka bir düzene sokmak lazım. İşte Anayasa değişikliğinin özü budur.’ diye konuştu.
 
'İSTİKRARIN OLMADIĞI YERDE KALKINMA OLMAZ'
 
‘Davası olan bir kadroyuz millet adına bir dava güden kadroyuz. Bireysel kavgalar bizden sadır olmaz. Hepimiz önce millet diyoruz. ‘ diyen Milletvekili Aydemir ‘ Biz 70’lerdeki kargaşa, 80’lerdeki anlaşılmaz, 90’lardaki müşevveş hallerin bir daha tekerrür etmesini istemiyoruz. Diyoruz ki,
Keskin uçları belli olan bir sistem tanzimi şarttır. İki başlı sistemi tek başlılığa çevirmek. Yaptığımız iş budur. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi dediğimiz budur. Bunun bize getireceği en anlaşılır, en somut sonuç istikrardır. İtimattır. İstikrarın olmadığı yerde itimat, itimadın olmadığı yerde kalkınma olmuyor.’ dedi.
 
'İSTİKRAR İÇİN EVET'
 
Türkiye’de istikrar için tek başlılığın mutlak bir gerek olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemini içeren anayasa değişikliğiyle halkın önüne çift sandık geleceğini, bir sandıkta Cumhurbaşkanını seçen halkın, diğerinde TBMM üyelerini belirleyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanının seçilmek için yüzde ellinin üzerinde oy alması gerektiğine işaret eden Aydemir, bunu milli iradenin bir bütünlük içinde tecelli etmesi olarak yorumladı.
 
'UFKUMUZU CUMHURBAŞKANIMIZ ÇİZİYOR'
 
‘Bizim ufkumuzu sayın cumhurbaşkanımız çiziyor, sayın başbakanımızda yol açıyor, yürüyoruz biz.’ kaydını düşen Milletvekili Aydemir, Hayır diyenlerin, değişikliğe muhalif olanların bölücülerle aynı kefeye konulmasına itirazları konusunda, ‘Biz hayır diyeceğim diyene hayır demiyoruz, ancak bir tespit yapıyoruz: ‘ Hainlerin tamamı hayır diyorlar. Bu hainlerle aynı kefeye konulmak zorlarına gidiyorsa, iradeleri var, yeniden şekillendirsinler. Biz hayır diyenleri bölücülerle aynı kefeye koymuyoruz, ama hainlerin tamamı hayır diyor. ‘ dedi.
 
'İMANSIZ YAPILAR HAYIR DİYOR'
 
Milletvekili Aydemir, ‘ Pkk, dhkpc, deaş, fetöcüler, hasılı milli iradeyi yok etmek isteyen hainler hayır diyorlar, ölümüne bir mücadele veriyorlar. Eğer sistem değişirse, biz biteriz diyorlar
Bu milletin başına 50 yıldır musallat olmuş bu imansız yapılar ve türevleri hayır derken vatanını sevenler onlarla aynı halde nasıl olurlar? Milletimin vicdanına sesleniyorum, bunlarla aynı kapta nasıl olunur? Aynı safta durulur? ‘ diye sordu.
 
'YENİKAPI RUHU'
 
MHP ile Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi konusunda aynı safta, aynı müşterekte buluştuklarını kaydeden Milletvekili Aydemir, 15 Temmuz sonrasında tecelli eden Yenikapı Ruhu’na dikkat çekerek, ‘Anayasa değişikliğine evet diyenlerin sesi, bu milli ruhun ifadesidir’ diye konuştu.
 
‘BU SİSTEM ERDOĞAN İÇİN, DEĞİL HER DOĞAN İÇİNDİR..’
 
Anayasa değişikliğine ilham veren kaynağın Milli irade olduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Biz bu değişiklikle çok özel bir hal dizayn ediyoruz, bizi anlatan bir sistem oluşturuyoruz. Kendimizi anlatan bir tarif geliştiriyoruz. Bu Türkiye modelidir, bunu dünya örnek alacaktır. Milli, yerli duruşu olanların enfüsi durmamaları lazım. Milletimizin geleceği için biz bunu yapıyoruz. Biz kendimiz için değil ülkemiz için istiyoruz bu değişikliği. Artık ülke olarak koşabilelim, ayağımızdaki prangalardan kurtulalım, diyoruz. Yeni Kapı Ruhunda buluşalım diyoruz. Sayın Başbakanımız bu değişikliği: ‘Bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir’ gibi berceste bir tarifle kaydetti. Diyoruz ki bu değişiklik millet için, milletimizin geleceği içindir.’ dedi.
 
'ÖNCE MİLLET, ÖNCE MİLLİ İRADE'
 
Gündem özel’deki değerlendirmesinde ‘Karargah Rahatsız’ şeklindeki habere de değinen Milletvekili Aydemir, bu tip dayanağı olmayan, kaynağı olmayan asılsız söylemlerin vesayetçi ve vesayet hayranlarının eseri olduğunu vurguladı. Aydemir bu haberi, Milletten gelene tepki veren, kendilerini kaymak tabaka olarak gören, milleti sömüren vesayetçilerin hezeyanı olarak nitelendirdi.
 
TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK MİLLET VE TEK DEVLET ‘UMDESİ
 
Konuşmasının son bölümünde, Milli iradenin ‘Tek bayrak, Tek Vatan, Tek Millet ve Tek Devlet ‘umdesinde buluştuğu ve bundan taviz vermeyeceğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘Bizim üslubumuz milletimizin üslubudur. 16 Nisanda bu ülkeyi bölmeye çalışanlar hüsrana uğrayacak, millete, birlik ve bütünlüğe, ebedi kardeşliğe gönül adayanlar evet’le galip gelecektir. Hedefimiz Büyük Türkiye ile 2023’lere, 2071’lere ulaşmaktır. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Halkımızın Vicdanları ölçüdür, oradan her zaman olduğu gibi hak sadır olacaktır. Biliyoruz ki Halkın dili hakkın dilidir. Hakkın bizim yanımızda olacağından eminiz.’ dedi.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler