Aydemir: Erzurum 2023'e Damga Vuracak

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 03.02.2016 08:11:00
Milletvekili Aydemir, hayata geçirilen eğitim ve sağlık yatırımlarını örnek gösterdi.
Aydemir: Erzurum 2023'e Damga Vuracak

RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un tarih ve kültürel boyutta olduğu gibi ekonomi ve hizmet sektörleri ölçeğinde de özellikli bir il konumunda bulunduğuna işaret ederek, AK Parti iktidarları döneminde hayata geçirilen eğitim ve sağlık yatırımlarını örnek gösterdi. 
 
ERZURUM’A AK YAKLAŞIM
Kurulduğu günden bu güne, bin yıllık tarihi içinde Erzurum’un beşeri sermayesi, tarihi ve kültürel rolü, ekonomik işlevi ile bir Medeniyetler koridor ve merkezi olduğunu vurgulayan, AK Parti iktidarları döneminde ilin önemli yatırımlara adres olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Bir şehrin tarihi misyon ve vizyonunu en belirgin biçimde ortaya koyan iki özellikte, eğitim ve sağlık alanlarında Erzurum, İlhanlı, Selçuklu, Osmanlı dönemindeki haşmetli vizyonuna yeniden kavuştu.” ifadesini kullandı.
 
ERZURUM TARİHİ GÖRKEMİYLE BULUŞTU
Erzurum’un görkemli tarihi içinde Medreseler ve Şifahaneler şehri olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarları öncesinde ilin eğitim ve sağlık alanlarında sıradanlığa itildiğini, AK Parti dönemiyle birlikte yeniden ve kalıcı biçimde tarihi vizyonuna kavuşarak, bölgesinde eğitim ve sağlık Şehri unvan ve kimliğini kazandığını belirtti.
 
İSTİŞARİ ZİYARETLER
TBMM ve Komisyonlarının bir haftalık müddetle tatile girmesi dolayısıyla Erzurum’da bulunan Milletvekili Aydemir, kamu kurum ve kuruluşları istişari görüşmeleri kapsamında Sağlık kurumlarına ziyaretlerde bulundu.
 
AYDEMİR SAĞLIK KURULUŞLARINDAYDI
Erzurum Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Van Çelik, BEAH Başhekimi Prof. Dr.Bilgehan Erkut, Palandöken Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Zülküf Kaya, Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Dr. Berrin Göktuğ Kadıoğlu ve Halk Sağlığı İl Müdürü Dr.Mahmut Uçar ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ahmet Yaptırmış ile makamlarında görüşen Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Sağlık vizyonu hakkında görüş alışverişinde bulundu.
 
AYDEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ
Ziyaretleri sonrasında bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından deklare edilen 64’üncü Hükümet eylem planı çerçevesinde, Erzurum’un yeni hizmet ve yatırımlara adres olacağını vurgulayarak, sağlık alanında Erzurum’u bir dünya kenti yapacak ve uluslararası boyutta sağlık turizmi merkezi konumuna taşıyacak yeni bir dönemin yaşanacağını söyledi.
 
YENİ TÜRKİYE VE ERZURUM
Hedef 2023 kapsamı ve Yeni Türkiye Vizyonunda Erzurum’un değerleriyle, hizmetler sektöründe gündem oluşturacak bir güç ve hüviyet kazandığına işaret eden Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘ Erzurum son 14 yılda sağlıkta bölgesel bazda başyapıt sayılan yatırımlar aldı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 112 acil Komuta Merkezi, Sağlık Kampüsü diye adlandırılan Şehir Hastanesi, İlçe devlet hastaneleriyle Erzurum yalnız ülkede bölgesi için değil aynı zamanda sınır komşuları için de bir sağlık merkezidir. AK Davanın önderi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Sağlık eski Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın Recep Akdağ’ın hayata geçirdiği sağlık reformundan en fazla pay ve yatırım alan illerin başında Erzurum gelmektedir. “ dedi.
 
SAĞLIK KAMPÜSÜ
Değerlendirmesinde Erzurum’da yapımı süren Sağlık Kampüsü yatırımına da değinen Milletvekili Aydemir, Şehir Hastanesinin Doğunun en büyük Sağlık Kuruluşu olacağını kaydetti.
550 bin metrekarelik bir alanda yükselen Erzurum Sağlık Kampüsü’nün bin 500 yatak kapasiteli hastane ve sağlık birimlerinden oluşacağını, Jinekoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğumevi, Onkoloji Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Kardiyovasküler Hastanesini kapsayacağını ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘ Bu yatırım AK Parti’nin Erzurum ve bölgeye pozitif ayırımcılığının sonucudur. Kampüs hizmete girdiğinde Erzurum yalnızca bir sağlık merkezi olmakla kalmayacak, sağlık turizmi güç kazanacak, dolayısıyla il ekonomisi yeni bir kazanım elde edecektir.” dedi.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler