Aydemir: Erzurum İçin Eylem Vakti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 18.11.2015 13:45:00

RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Ülkemiz, bölgemiz ve şehri mübarek Erzurum’umuz için yeni bir AK dönemin başlangıcında, 2023 seferinin arifesindeyiz. 26’ıncı dönemin ülkemiz, bölgemiz ve Erzurum için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz” dedi. 
 
AYDEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ
26’ıncı dönem yemin töreni sonrasında bir değerlendirme yapan AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Aslında bu seçim sürecini iki etapta ele almak lazım.17 Nisan- 7 Haziran ve 24 Ağustos-1 Kasım.
7 aylık bir dönem.Milli iradenin en bariz ölçüt ve değerde kendisini hissettirdiği dönem Ve Bu mübarek irade önünde verilen iki sınav. Süreci ve neticesi ile Türk Siyasi hayatında ilklerin yaşandığı bir dönem. Önceliklerin ve hedeflerin belirlendiği, toplumsal dikkat ve hassasiyetlerin dikte edildiği bir dönem. Türk siyasi hayatında seçmen ile siyaset edecekler arasında en uzun geçen bir sorgulama ve doğrulama dönemi” tarifini yaptı.
 
25 VE 26’INCI DÖNEM VURGUSU
Gerek 25 ve gerekse 26’ıncı dönemin öncesi ve sonrası ile iyi okunması gerektiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘ Türkiye’nin geleceğine yol bulmak adına kaydedilecek teşhisler, ülke için yol haritası hükmündedir. Seçimler bitti denilerek, bir erteleme anlayışına gidilmesi, toplumsal hafıza ve izan açısından bir kayıp olacaktır. 7 Haziran-1 Kasım dönemi arasında toplumsal duyarlılık ve hedefleri yok etmeyi amaçlayan bir karşı duruş olduğunu unutmamalıyız. Bir yanda sosyal ve ekonomik reformlarla ülkeyi 2023 hedefine ve dünyanın en büyük on ülkesi arasına katmaya ahdetmiş, bu yolda nefsini halka hizmete adamışlar. Yaradılanı, yaradandan ötürü severek, 13 yılda çağlar üstü hizmetler üreten ve küresel hafızaya ‘Büyük Türkiye’ imajını kazıyan bir hareket. Asrın idrakine, Türkiye Gerçeğini belleten bir ak dava. Evren vicdanına, Yeryüzünde mazlumların sesi ve hamisi bir Türkiye varlığını damgalayan AKÇA yürüyüş. Fikir, teşebbüs ve inanç kavramları noktasında Dünya’ya özgürlükler dersi veren AK duruş..” dedi.
 
SİYASETTE AK TEMİNAT VE İSTİKRAR
Ülke siyasetinde istikrarın banisi ve teminatının AK Parti olduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, değerlendirmesinde, süreçte muhalefet duruşunu değerlendirerek, ‘ Diğer yanda.. 13 yılda yeniden sahiplenilen, fark edilen milli ve manevi değerleri itibarsızlaştırmak ve ötekileştirmeye çalışanlar..
Türkiye’yi bir fetret dönemine sokmaya azmedenler.. Vahşetten, terörden, kan ve gözyaşından siyasi nafaka edinerek, yokluklar ve yoksulluklar dönemine hasret çekenler ve bu yolda zemin oluşturmaya çalışanlar. İstikrarsızlıktan medet umanlar.. Halkı ve onun ifade ettiği kıymetler bütününü dışlamak, milli izan ve irfanı yok etmek, kardeşliğe, birlik ve bütünlüğe halel getirmek, siyasetlerini bölmek ve parçalamak üzerine kurgulamaya odaklanmışlar.. Endişe, şüphe ekseni üzerinde toplumu acabalara düşürmek isteyenler..Milli iradeyi küçümseyenler..” kaydını düştü.
 
SÖZ MİLLETİNDİR
1 Kasım seçimleri sonrasında nihai kararı milli iradenin ortaya koyduğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘Ve netice.. Milli iradenin önce istikrar vurgulu kararı..Hakka gönlünü, nefsini adamışlara verilen ruhsat.Yani Milli iradenin AK süreçte kararlılığı…Kargaşadan, endişelerden medet umanlara verilen tarihi ders. Türk Milletinin geleceğini kara zemin ve süreçlerde kurgulayanlara karşı, milli iradenin vicdani sorgulama sonucu verdiği net karar: ‘Yeter Söz Milletindir’ Tüm bu sebeplerle, 26’ıncı dönem tarihimizde yeni bir sayfadır. Halk için AKÇA düşünenlere verilmiş bir ruhsat, halk ve değerlerini ötekileştirme ve önemsizleştirmeye çalışanlara bir reddiyedir..” ifadelerini kullandı.
17 Kasım’daki yemin törenini Milli İrade doğrultusunda ‘Milli Bir Sözleşme’ olarak niteleyen Aydemir, ’17 Kasım siyasetimizde bir milad, halkın destek ve teveccühü, hakkın inayet ve yardımıyla, nefsini millet yolunda adamışların 26’ıncı kez milli bir sözleşme yaptığı gündür. Biz yemin törenlerini böyle görürüz.Hepimiz için hayırlı olsun..” dedi.
 
ERZURUM İÇİN EYLEM VAKTİ
26’ıncı dönemin başlangıcını sözün bittiği yer, söylemin yerini eyleme terk ettiği tarih olarak vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Artık sözün bittiği yerdeyiz. Ülkemiz, bölgemiz ve şehri mübarek Erzurum’umuz için yeni bir AK dönemin başlangıcında, 2023 seferinin arifesindeyiz. Siyaset tarihimiz için bir miladın ilk takvim günü.. Milli İradenin kürsüsünden, TBMM Genel Kurulu’nda halkımıza hizmet, değerlerine baş koyma, Hak yolunda nefsimizi adamak adına 26’ıncı Milli sözleşmenin yapıldığı tarihi bir devir.. Milli irade adına yeni bir kutlu yürüyüş. Akça bir sefer. “ diye konuştu.
 
DURMAK YOK, YOLA DEVAM
1 Kasım Süreci başlangıcında ‘Haydi Bismillah’ diyerek, siyaset bağlamında ve halka hizmet yolunda kutlu bir sefere çıktıklarını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Biz, yola çıkarken ‘Haydi Bismillah’ dedik.. Erzurum sevdası, halka hizmette hak davası için imanımızı yeniledik. Milli birlik ve bütünlük adına saflarımızı sıklaştırdık.. Endişe ve korkularla yeni bir fetret dönemi başlatmak isteyenlere bir kez daha milli feraset ve basiretle dur dedik. Şimdi Hamdele ve salveleyle, Halkımızın destek ve teveccühleriyle, Ağzı kuranlı, yüreği imanlı kanaat önderlerimizin duasıyla AK hedefler için ‘Durmak Yok, Yola Devam’ diyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
DADAŞ VİCDAN, HAYSİYET, ASALET VE TERBİYESİNDEN ÖDÜN VERMEYİZ
‘Abdurrahman Gazilerin, Taşkesenli Sırrı Efendilerin, Solakzadelerin, Alvarlı Efelerin, Yunus Hocaefendilerin ruhaniyeti önünde, Siyasette dadaş terbiye ve asaletinden, Erzurumluluk duruş ve özünden ayrılmayacağımıza bir kez daha ahd ediyoruz.” diyen Aydemir, Önceliğimiz, değerleri bütününde, ‘Mevlaya emanet’ kutlu durak Erzurum’un adına, şanına yakışanı sergilemek, hak için halka, milli iradeye vefa ve sadakatten ayrılmamaktır. Aziziye, Hamidiye, Mecidiyede ifade bulan Dadaş ruhunu, ölümüne korumak ve bu yola baş koymaktır. Palandöken gibi siyaset zemininde yüksek durmak, zirvesindeki aklığa uygun düşmektir. Uzundere’den Hınıs’a, Aşkale’den Tekman’a, Oltu’dan Karayazı’ya, Horasan’dan Çat’a kadar, tüm adresleriyle, Erzurum’un kardeşlik ufkunda sabit kadem olmaktır. İnsanlık Tarihinde bir abide halinde yükselen dadaş vicdan, haysiyet, asalet ve terbiyesinden ödün vermemektir. Gönüller yapmak ve belki de en önemlisi dadaş gönüllerinde ebedi yer tutmaktır.” kaydını düştü.
 
VE YENİDEN HAYDİ BİSMİLLAH
Değerlendirmesinin son bölümünde kendilerine tevdi edilen görevin önemine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Milli iradeyle istişare dönemi sonrasında AK bir mesuliyet devr aldığımızın farkındayız. Artık Erzurum için de söylem değil eylem vaktidir. Hizmet iklimi, yatırımlar mevsimidir. Yeni Reformlar devridir. Kısa, orta ve uzun dönemde ‘kapsayıcılık, yatırım ve uygulama’ ilkeleri içinde, ülke, bölge ve ilimiz için bir farkındalık seferberliği başlıyor. Eğitimden turizme, sağlıktan spora, enerjiden ulaşıma, tarımdan sanayiye kadar, toplumun tüm beklentilerine cevap vermeyi amaçlayan bir süreç. Kaybedecek zaman yok. Tüm aktör ve dinamikleriyle, Erzurum’un değer ve potansiyelinin küresel boyuta taşınması önceliğimiz olacaktır. Sermayemiz, halkımızın duası ve ak davada birleşmiş yüreklerimizdeki samimiyetimizdir. Dadaşlığımız ve Erzurumluk adresimizdir.. Başka bir ifadeyle ‘AK imanımız’dır. Halka çıkmaya, onun feraset ve izanından nafakalanmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Yerleşik bir ifade ile söyleyelim.. Bizi izlemeye devam ediniz.. Erzurum halkına ahdimizdir: ‘Sözleri sözümüz, yürekleri özümüz, ferasetleri gözümüz, duaları gücümüz’ olacaktır. Bir kez daha iman ile dadaşça niyetimizi yineliyor ve yeniden ve sonsuzca ‘Haydi Bismillah’ diyoruz Haydi Bismillah..” dedi.
Etiketler : Erzurum, eylem, arife, ak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler