Aydemir’den milli irade feraseti vurgusu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 24.03.2017 14:30:00

RADARHABER / ERZURUM

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’de istikrar ve güven ortamının kalıcı hale gelmesidir. Milli iradenin karar mercii olması, milletin kendi geleceğine kendisinin yön vermesidir” dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ‘Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet ve Tek Devlet’ rabiasının ifadesi olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, “Yüce milletimiz 16 Nisan’da muhteşem ecdadın torunlarına yakışanı yapacak, Evet’leriyle hayırcı güruhu sükutu hayale uğratacaktır” kaydını düştü.

Aydemir esnafla buluştu, eğitimcilerle istişare etti

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 16 Nisanda gerçekleştirilecek olan referandum arifesinde, yeni sistem tanıtım çalışmalarını sürdürdü. Aydemir, etkinlik kapsamında Ömer Nasuhi Bilmen Çarşısı, Mumcu, Kazım Karabekir Caddesi esnafıyla buluştu, Palandöken Milli Eğitim camiası ile istişare etti. Ziyaret ve sohbetlerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini içeren anayasa Değişikliği maddelerini açıklayan Milletvekili Aydemir, vatandaşların değişikliğe ilişkin sorularını cevaplandırdı, hayır cephesinin itirazlarına karşılık verdi.

“Siyasette istikrar, ekonomide bereket, sosyal hayatta dirlik, yönetimde birlik”

Yeni sistemle siyasette istikrar, ekonomide bereket, sosyal hayatta dirlik, yönetimde birliğin sağlanacağını kaydeden Milletvekili Aydemir, “Biz her zeminde anayasa değişikliğini içeren 18 maddeyi aktarıyor, niçinlerini açıklıyor, nedenlerini paylaşıyoruz. Halkımızdan isteğimiz, değişikliğin içeriğini okumaları, böylelikle hayır teraneleriyle Türkiye’nin 2023 yol haritasını değiştirmeye çalışanların oyunlarını bozmalarıdır” diye konuştu.

“Değişiklik büyük Türkiye gerçeğine iman edenlerin ise sevdasıdır”

Son 15 yılda cumhuriyet tarihinde emsali gösterilemeyecek sosyo ekonomik gelişmelerin kaydedildiği, AK iktidarlarla Türkiye’nin sağlıktan ulaşıma, eğitimden enerjiye, hemen her alanda küresel ezberi bozan ve küresel aklı şaşırtan bir reform ve büyüme dönemi yaşadığını söyleyen Milletvekili Aydemir, “Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi, bu AK sürecin devamı, AK ufka yürüyüş kararlılığıdır. Bu kararlılık, Ülkemizin dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmesinden endişe duyanlar, ‘Dünya Beşten Büyüktür’ gerçeğini cihana belleten AK liderin öncü olduğu, ilhamını ecdadından alan AK seferi sonlandırmayı düşünenlerin kabusu, Büyük Türkiye gerçeğine iman edenlerin ise sevdasıdır” dedi.

AK dava liderinin tarifi

AK Dava Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz, tıpkı ecdadımız gibi, vatanımızın, milletimizin, inancımızın, değerlerimizin söz konusu olduğu yerde, her türlü fedakârlığı yapma ahlakıyla büyümüş bir nesiliz” tespitini paylaşan milletvekili Aydemir, “Türkiye’yi fikir, inanç ve teşebbüs hürriyetlerine kavuşturan, 28 şubatlarda inanç sahiplerine örülmüş ağları bozan, mazlumların göz yaşlarını dindiren AK Dava, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, vesayetçi anlayışın ebediyen sonlandırılması, milli iradeye ipotek koymaya çalışanların önünün kesilmesi, darbe şakşakçılığı dönemlerinin tarihin karanlığına itilmesini amaçlıyor. Biz, AK Dava önderimiz Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beliğ tarifiyle, yeni yönetim sisteminin şifresinin ‘güven ve istikrar’ olduğunu vurguluyoruz. Yeni sistemin teminatının AK Dava olduğunu kaydediyoruz” ifadesini kullandı.

Aydemir’den milli irade feraseti vurgusu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, ‘15 Temmuz’da yaşananların bir daha yaşanmaması’ demek olduğunu, değişiklik anahtar kelimelerinin ‘temsilde adalet, güven ve istikrar, gençlere güven’ olarak kaydedilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Aydemir, “Biz, bu değişikliği Şehitlerimiz Ömer Halisdemir, Fethi Sekinlerin muhterem ve muazzez şahıslarında milli iradeye sadakat, bağlılık ve vefa olarak takdim ediyoruz. Biz bu değişikliği FETÖ’cü iblislerin, PKK’lı bölücü hainlerin, DEAŞlı şer odaklarının ebediyen susturulması olarak görüyoruz. Yüce milletimiz, şer cephelerinin hayır teranesinde değil, milli irade ferasetinin Evet adresinde buluşacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır” dedi.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler