SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Aydın'dan işadamlarına su müjdesi!
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm POLİTİKA Haberleri | 08.02.2014 11:53:00 |

RADARHABER / ERZURUM
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın Erzurumlu iş adamları ve MHP il teşkilatı ile kahvaltıda bir araya geldi. Palandöken Dedeman Ski Otel'de gerçekleşen kahvaltı sonrası Erzurumlu iş adamlarının sorunlarını dinleyip bu sorunlar karşısında neler yapılması gerektiğinin üzerinde duran Aydın, “Erzurum’un tüketim ağırlıklı bir yapısı var. TÜİK’in 2013 nüfus sayımı sonuçları açıklandı. Ülke nüfusumuz artıyor. Fakat sanayi bölgelerine göç daha fazla oluyor. Bunun nedeni istihdam ve kalkınmanın fazla olmasıdır. Nüfus ile ticaret arasında müthiş bir bağlantı vardır. Bundan dolayı Erzurum’daki göçün nedeni istihdamdır. Biz Erzurum’daki ticareti değerlendiremedik. Hepimiz bir araya gelerek iş birliği yapamadık. Bundan dolayı ekmeğini alan başka bir memlekete göç etti” dedi.
''GEREKİRSE SUYU BEDAVA VERECEĞİZ''
“Yerel sermayeyi daha fazla güçlendirmemiz lazım” diyen Aydın, “Bunu memleket bilincini geliştirerek sağlayabiliriz. Erzurum’da sermaye yapmış risk almış kişilerin yanında durup onlara destek vermemiz lazım. Yerel kalkınmayı sağlayamamış insan ülke kalkınmasını sağlayamaz. Bununla birlikte ulusal kalkınmayı da sağlayamaz. İlk önce kendimizi yerelde gösterip ondan sonra onlara destek verip ulusala getirmemiz lazım. Bizim yerel sermayeden başka bir isteğimiz yok. Gerekirse suyu bedava vereceğiz. Onun yerel vergilerini de gerekirse daha düşük vereceğiz” diye konuştu.
Toplantıda konuşan MHP Palandöken Belediye Başkan Adayı Ahmet Kazanç ise “Yerel sermayenin önünü açabilmek için çok iyi organizasyonlar gerçekleştirmemiz lazım. Bizim bölgemiz turizm bölgesidir. Bizde bunu geliştirmek için çeşitli etkinlikler düzenlememiz lazım. Erzurum’da yaz turizminin önünü daha çok açmamız lazım. Bu bölgenin sıkıntı ve sorunlarını el ele vererek bir bütün olarak aşmamız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
En Son Haberler
-
Bilal Erdoğan’dan Başkan Sekmen’e övgü Bilal Erdoğan, Başkan Sekmen’i 1990’lardan beri tanıdığını belirtip övgüler yağdırdı.
-
CHP heyetinden ETSO Başkanı Özakalın’a ziyaret Erzurum'un sorunlarını dinlemek için gelen CHP heyeti, Özakalın'ı ziyaret etti.
-
CHP Erzurum’da sahaya indi CHP milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a çıkarma yaptı.
-
Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın anne acısı Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın annesi Fadime Akpunar, hakka yürüdü.
-
"Gönül belediyeciliği şiarımız olmaya devam edecek" Halkın taleplerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Uçar sahadan ayrılmıyor.
-
BBP İl Başkanı Yılmaz'dan 15 Temmuz mesajı Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, anlamlı bir 15 Temmuz mesajı yayımladı.
-
Elmalı’dan ‘‘Terörsüz Türkiye’’ sürecine destek ‘‘Sırf muhalif olmak için muhalefet etmektense, siyaset üstü olan bu sürece destek olmalıyız’’
-
Erzurum AK Gençlik çığ gibi büyüyor AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Dorman, üye çalışmaları en fazla olan iller arasına girerek ödül aldı.
-
BBP Lideri Destici Erzurum basını ile buluştu Destici: "Erken seçim olma ihtimalini bugünün şartlarında sıfır görüyorum"
-
BBP Lideri Mustafa Destici Erzurum’a geliyor BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Doğu Anadolu ve Erzurum Çalıştayı”na katılacak.