SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Aziziye ile Gambiya arasında kardeşlik köprüsü
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 22.03.2015 13:17:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Gambiya’nın Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie ile Ankara’da bir araya gelen Aziziye Belediyesi Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kardeşlik köprüsü kurdu. Turizm ve tarım ülkesi olan Gambiya’nin bir şehri ile Aziziye ‘kardeş şehir’ olacak. Erzurum’un Aziziye ilçesinden, Afrika ülkesi Gambiya’ya kardeşlik ve turizm köprüsü kuruluyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Gambiya Büyükelçisi Momodou Badjie ve Büyükelçi Müsteşarı Sering Modou Njie ile bir araya geldi. Gambiya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde yapılan görüşmede turizm ve kardeşlik köprüsü kurulması için ilk adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde Aziziye ile Gambiya’nın bir şehri arasında kardeşlik protokolü imzalanacak. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, nüfusunun yüzde 90’ı müslüman olan, geçim kaynağı turizm, tarım ve hayvancılığa dayanan Afrika ülkesinin aynı zamanda liman kenti Gambiya ile kurulacak kardeşlik köprüsünün her iki ülke için de önemli bir kazanım olacağını söyledi.
ERZURUM AFRİKA PAZARINA ACILACAK
Gambiya’nın Afrika kıtasında yaklaşık 2 milyon nüfusuyla küçük bir ülke olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, “Bu küçük Afrika ülkesinin Türkiye sevgisi oldukça büyük. 1965 yılında bağımsızlığını ilan eden Gambiya ile ülkemiz arasında karşılıklı olarak 2011 yılında büyükelçilikler açılmış ve bu sayede ilişkiler zirve yapmıştır. Gambiya aynı zamanda 15 üye ülke ve 300 milyon nüfusa hitap eden Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun da üyesi. Bu kardeşlik adımıyla ikili ilişkilerin gelişmesi yanında, Afrika Pazarı ile Erzurum’daki yatırımcı ve müteşebbislerin buluşmasına vesile olacaktır.” dedi.
MAYIS AYINDA ERZURUM’A GELECEKLER
Mayıs ayında Gambiya Büyükelçisi Momodou Badjie ile beraberindeki bir heyetin de Erzurum’a geleceğini kaydeden Başkan Orhan, bu ziyarette Erzurum ve Aziziye’deki yatırım alanlarını gezdirerek, kapsamlı bir sunum yapacaklarını belirtti. Kurulacak olan turizm ve kardeşlik köprüsünü çok önemsediğinin altını çizen Başkan Orhan, “Erzurum’da da hemşehrilerimizle, işadamı ve bürokrasiyle bu kardeşlik bağının gelişmesi noktasında istişareler gerçekleştireceğiz. Başta turizm bağımız olmak üzere, kardeşlik damarlarımızı sağlam tutmak adına çalışmalar yapacağız. Mayıs ayında ağırlayacağımız heyetin ardından biz iade-i ziyaret gerçekleştirerek, değerlerimizi, kültürümüzü tanıtma ve tanıma fırsatı yakalayacağız.” ifadelerini kullandı.Başkan Orhan, popülaritesi her geçen gün yükselen Gambiya’nın 2017 yılında Dünya İslam Konferansı Örgütü’ne de ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.
TÜRKİYE SEVDALISI BİR ÜLKE
Gambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Momodou Badjie de, Başkan Orhan’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Kardeşlik bağlarının güçlenmesi adına atılan adımları çok önemsediklerini ifade eden Badjie, ‘Kardeş şehir’ projelerinden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Gambiya’nın Türkiye sevdalısı bir ülke olduğunu ifade eden Badjie, kardeşlik köprüleriyle her iki ülke halklarının kopmaz bağlarla birbirine bağlandığını, Gambiya’da Türkiye sevgisinin daha da pekiştiğini belirtti. Çok güzel ve tertemiz denize sahip olan ülkenin, Avrupalı turistler tarafından da tercih edildiğinin altını çizen Badjie, bu kardeşlik adımının her iki ülke turizminin de gelişmesine katkı sunacağını kaydetti.
Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşme sonunda Başkan Orhan, Büyükelçi Badjie’ye Oltu Taşı tesbih, yöresel ehram kıyafetinden üretilmiş ürünler seti ile belediyenin kültür yayınları arasında yer alan eserlerden hediye etti. Badjie de Başkan Orhan’a Gambiya’yı tanıtan bir kitap hediye ederek uğurladı.
| Takip et: @radarhaber |
|
|
YORUMLAR Yorum Yazın
-
recep 23.03.2015 11:03:22
zaten kardeş gibiler :) çok benziyorlar
En Son Haberler
-
DP’li Elmalı’dan üst düzey bürokratlara zam tepkisi
'Merkezdeki dar bir zümre için açılan musluk, taşraya gelince damlaya bile dönüşmüyor.'
-
Ali Öğdük seçim sonrası tekrar sahalara döndü
Ali Öğdük, ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerinin ardından sahaya inerek seçmenin derdini dinliyor.
-
Elmalı: Erzurum’un güçlü lobiye ihtiyacı var
Elmalı’dan “Erzurum İçin Güçlü Lobi” Çağrısı. Trabzon’u örnek gösterdi, ‘biz de niye olmasın’ dedi…
-
Sadık Çat’tan “Belediyeler Arası Akraba Transferi” İddiası
''Bazı belediyeler arasında 'akraba ve yakın çevre transferi' yapılıyor''
-
Elmalı, Çekoslovakya örneğini vererek iktidarı uyardı…
Türkiye’nin yeni nesil güvenlik toplantısında bir dadaşın vurgusu. Elmalı, iktidarı uyardı…
-
Elmalı kent meydanında basın açıklaması yaptı
Elmalı: “Terörsüz Bir Türkiye İçin, Şeffaf ve Milli Bir Süreci Savunuyoruz”
-
DP’den “Terörün Meşrulaştırılmasına Karşı” Demokratik Şerh
Elmalı: Terörsüz Türkiye’ye değil ama terörün meşrulaştırılacağı bir sürece karşıyız.
-
Ali Öğdük'ten DEM Parti'ye sert tepki
DEM Partinin Erzurum’da yapacağı toplantısına İYİ İl Başkanı Ali Öğdük’ten sert tepki.
-
Erzurum siyasetinde Ebubekir Elmalı etkisi
Demokrat Parti’ye 100’e Yakın Yeni Üye, Gençlerden ve Meslek Gruplarından İl Yönetimine Yoğun Talep Var
-
İYİ Parti İl Başkanı Ali Öğdük, mazbatasını aldı…
9 Kasım'da gerçekleştirilen kongreyle İYİ Parti İl Başkanı seçilen Ali Öğdük, resmen göreve başladı.





