“Aziziye Markasını Dünyaya Tanıtıyoruz”

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 14.08.2018 16:30:00
Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken...
“Aziziye Markasını Dünyaya Tanıtıyoruz”

RADARHABER / ERZURUM
Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Ilıca 3. Çermik Festivali ile Ilıca’nın termal turizm alanında ki iddiasını güçlendirdi. Üç gün süren festivalde on binlerce kişiye ev sahipliği yapan Ilıca’ya bundan sonraki süreçte büyük yatırımların gelmesi amaçlanıyor. 
Gelecek yıldan itibaren Geleneksel olarak isimlendirilecek festivale Kültür ve Turizm Bakanlığının doğrudan destekleri ile festivalin etkinliği artırılmış olacak. Aziziye Belediye Başkanı Orhan, festivalin beklenenden daha rağbet gördüğünü dile getirdi. Ilıca’da üçüncüsü tertip edilen festivalin termal turizm tanıtımında büyük önem arz ettiğini anlatan Başkan Orhan, Aziziye’nin özel sektör yatırımlardan hak ettiği payı almasının böylesi tanıtımlarla mümkün olacağını söyledi. 

 

 

Festival etkinliklerinin gerek sosyal mecralardan gerekse kitle iletişim araçları yoluyla dünyaya duyurulduğuna vurgu yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Türkiye’de yerel yönetimler arasında eşine rastlanmayan bir sistemle sosyal mecralardan canlı yayın yapıldığını söyledi. Böylelikle bir anda dünyada yüzbinleri aşan takipçiye ulaşıldığını festival aracılığı ile Ilıca’nın termal potansiyellerinin ön palana çıkarıldığı söyledi. 
Azizeye ilçesinin termal turizmde büyük bir marka olduğunu fakat gerekli ölçüde özel sektör yatırımlarından payını alamadığını söyleyen Başkan Orhan, “Ilıcamızın şifalı kaplıcalarının büyük bir marka olduğunu ifade etmek istiyoruz. Ne var ki bu potansiyeller yeterince tanıtılmadığı gibi yatırımların gelmesine de olanak sağlanamamış. Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız Çermik Festivali ile artık marka bir termal olanaklarımız olduğunu tüm dünyaya duyurduk. Bundan sonraki süreçte büyük yatırımlar bekliyoruz. Beş yıldızlı bir tesis için talepler var. Yerel yönetimler olarak bu yatırımların ilçemize kazandırılması için bedelsiz arsalar bile verebiliriz. İnanıyorum ki yakın bir zamanda hem istihdama hem de turizme katkı olabilecek yeni tesislerin hizmete gireceğini göreceğiz” dedi. 

 


Ilıca Üçüncü Çermik Festivalinin birinci ve ikinci gününde düzenlenen konserlerde Kolpa ve İmera grupları gençlerin yoğun ilgisini çekti. Aziziye Caddesi üzerinde mehter takımıyla başlayan kortej ve sonrasında Orhan Tavlı stadında ki protokol konuşmaları sonrasındaki konserlere yoğun katılımların olduğu görüldü. Binlerce gencin adeta Ilıca’ya aktığı organizasyonun kusursuz olduğu dikkatlerden kaçmazken belediye tarafından ücretsiz dağıtılan ikramlarda vatandaşı memnun etti. Son gün akşam ise Azeri sanatçı grupları da vatandaşlara hoşça vakit geçirme imkânı verdi. Son olarak sahne alan TRT Erzurum sanatçısı Didem Dilara Duman’ın konseri ile final alan Festival sonrasında Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ilıca’nın her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyerek bundan sonraki süreçte de Aziziye’de büyük değişimlerin yaşanacağı müjdesini verdi. Üç gün süren festivalin ikinci gününde sabah saatlerinden itibaren yüzlerce çocuğa uçurtma dağıtıldı ve yarışmalar yapıldı. Ardından Erzurum’un çeşitli ilçelerinden ve mahallelerinden katılımın olduğu Geleneksel spor ve çocuk oyunları sonrasında dereceye girenlere ödüller verilirken, Başkan Orhan’ın da zaman zaman bu oyunlara dâhil olup festivale renk kattı. Okçuluk, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı ve mas güreşine gençlerin ve çocukların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. 

 


 

Komite başkanlığını Muhammed Tohumcu ve Türkiye Güreş Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Battal Alpkılıç’ın organize ettiği Karakucak Güreşleri 18 sıklette yapıldı. İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’den toplamda 330 güreşçinin katıldığı karakucak güreşlerinde dereceye girenlere ödül ve para armağanı verildi. Başpehlivanlık güreşlerinde de kıyasıya yarışan Ankara ASKİ güreşçilerinden İbrahim Bölükbaşı ve Gürcistanlı güreşçi Giorgio Makharashvili son ana kadar pes etmedi. Altın puan uygulaması ile altın madalyayı Gürcistanlı Makharashvili’ye kaptıran İbrahim Bölükbaşı’nın üzüntüsü dikkat çekti. 
Son yıllarda yapılan büyük yatırımları göz dolduran Aziziye Belediyesi’nin yeni sezonda hizmetlerini aralıksız sürdüreceğinin müjdesini veren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yerel yönetimlerde insan odaklı çalışmanın kazanımlarına vurgu yaptı. Vatandaşa rağmen yerine vatandaşla birlikte çalışmak prensibini benimsediklerini dile getiren Başkan Orhan, “Her fırsatta halkımızdan gelen talepler doğrultusunda onların razısı ve beklentilerini göz önüne alarak çalışıyoruz. Bunun karşılığını ise fazlasıyla alıyoruz. Her şey Erzurum Her şey Aziziye için” şeklinde konuştu. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler