Bakan Ala: Emniyet’in Yeniçeri Ocağı yıkıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 25.02.2015 21:00:00
İçişleri Bakanı Efkan Ala, son polis kolejinin kapatılması ve emniyetteki yeni terfi sistemini açıkladı.
Bakan Ala: Emniyet’in Yeniçeri Ocağı yıkıldı

RADARHABER / ERZURUM
İçişleri Bakanı Efkan Ala, son polis kolejinin kapatılması ve emniyetteki yeni terfi sistemini açıkladı. Sokakta hırsızlıkla ve uyuşturucu ile mücadele edecek kişilerde ihtiyaçları olduğunu belirten Bakan Ala, “Müdür-amir 10 bine yakın kişi var, bunun yarısı kadar sokakta insan var” dedi.
 
'SON KOLEJİ KAPATIYORUZ'
TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen iç güvenlik paketinin ikinci bölümüyle ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Ala, Emniyet’teki yeni sistemi anlattı. Ala 5 kolejden 4’ünün kapatıldığını, son koleje de iki yıldır öğrenci alınmadığını kaydetti.
 
'SORULAR ÇALINMIŞ'
Kolej yerine yeni sisteme geçildiğini kaydeden Ala, “Mevcut problemler var. Sınavlarla ilgili adli-idari soruşturma devam ediyor. Büyük bir sorundur. Milletin çocuklarının tamamının girdiği sınavın soruları çalınmış olunması iddiaları ciddi sorundur. Bu olmasaydı bile polis kolejlerinin olması bir sorundur. Sistemin yanlışlığı ortaya çıkmıştır. Daha sivil yapıya dönüşmüş olması bakımından karar alınmıştır. Sistemi yeniden dizayn ediyoruz. 5 ayrı sistem var, EGM’deki eğitim dairesini kapatıyoruz. 2’li sisteme indiriyoruz. Biri polis amirlerini, diğeri polisleri eğitecek birim” dedi.
 
'İHTİYAÇ OLAN KADAR TERFİ'
Emniyet teşkilatında 1. sınıf bin 754 Emniyet Müdürü olduğunu buna karşı bin 55 başkomiserin görev yaptığını hatırlatan Ala, “Bu sürdürülebilir bir durum var. Başkomiserin iki katı. Hepsi müdür-amir 10 bine yakın görevli var. Bunun yarısı kadar, sokakta hırsızlıkla, uyuşturucu ile mücadele edecek insan var. Terfisi gelen herkesin terfi etmesi yerine ihtiyacımız olan kadar terfi sistemine geçiyoruz. Ne kadar ihtiyaç varsa o kadar müdür, komiser olacak” diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, Yeniçeri, emniyet, hırsız,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler