Başbakan sırtını Dadaşlara yasladı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 26.12.2013 03:00:00
Erzurum'a özel ilgi duyan Erdoğan'ın önemli bir çok görevde dadaşlarla çalıştığı ortaya çıktı.
Başbakan sırtını Dadaşlara yasladı!

RADARHABER / ERZURUM -ÖZEL-

Erzurum'a özel ilgi duyan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, kabinede iki Erzurumlu isme bakanlık vererek Dadaşlara çok güvendiğini bir kez daha gösterdi. Radar Haber'in yaptığı araştırma, Erdoğan'ın önemli görevlerde de Erzurumlu isimlerle çalıştığını ortaya çıkardı. Erzurum adına gurur veren tabloya göre; Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı Erzurumlu, İstanbul Emniyet Müdürü Erzurumlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Erzurumlu,İstanbul Sağlık İl Müdürü Erzurumlu, ve daha bir çok kurumun Genel Müdürü Erzurumlulardan oluşuyor.  

BAŞBAKAN SIRTINI DADAŞLARA YASLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunduktan sonra yeni kabineyi açıklayan Başbakan Erdoğan, Erzurum’a da büyük jest yaptı. Başbakan Erdoğan, yeni kabinede Erzurumlu iki bakana yer verdi. Başbakanlık Müsteşarı olan Afkan Ala, dışarıdan bakan olarak hükümete girerek İçişleri Bakanı oldu. Yine Erzurumlu olan AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce' de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirildi. Erzurumlu iki ismin kabinede bakan olarak yer alması, şehirde büyük heyecan yarattı. Radar Haber'in yaptığı araştırma, Erdoğan'ın önemli görevlerde de Erzurumlu isimlerle çalıştığını ortaya çıkardı. 

ÖZEL KALEM MÜDÜR YARDIMCISI DA ERZURUMLU

Önemli yerlerde üst düzey görevli Erzurumlulardan bazıları şöyle: ''Başbakan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Ragıp Bingöl, Erzurumlu. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geçtiğimiz hafta atanan Selami Altınok, Erzurumlu. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Erzurumlu. İstanbul Sağlık İl Müdürü Selami Albayrak, Erzurumlu. Ayrıca yine önemli kurumların birçoğunun başındaki isimlerde yine Erzurumlulardan oluşuyor. Bunlardan biride, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu. Kutlu'da iyi bir Erzurumlu olarak tanınıyor. 

EFKAN ALA KİMDİR?

1965 Erzurum doğumlu olan EfkanALA, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. İktisat alanında yüksek lisans yapmıştır. Sırasıyla Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığında Daire Başkanlığı ve Turizm Bakanlığında Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. Dünya Turizm Örgütü Kaliteyi Destekleme Komitesi Üyeliği yapmıştır. UNİCEF’ te Türkiye’ deki temel ihtiyaçların karşılanması konusunda çalışmalar yapmıştır. Batman ve Diyarbakır Valiliği görevlerinin ardından Başbakanlık Müsteşarlığı'na atandı. Ala 2007 yılından beri Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürütüyordu. Efkan Ala evli olup, 2 çocuk babasıdır.

İDRİS GÜLLÜCE KİMDİR?

1950 yılında Erzurum Hasankale’de doğan İdris Güllüce, İlköğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra, eğitim ve çalışma hayatına İstanbul’da devam etti. Orta öğrenimini Haydarpaşa Meslek Lisesinde tamamlayarak Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ne girdi. Sonrasında, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü de bitiren İdris Güllüce; Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalında da, “Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu mastır tezini tamamladı. Serbest mühendis olarak iş hayatına atılan Güllüce, kendi inşaat şirketini kurdu. 1980-84 yılları arasında, yurtdışında uluslararası bir firmada mühendis olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra, özel bir sanayi kuruluşunda Genel Müdürlük görevinde bulunarak, bir süre bu sanayi kuruluşunun ortaklığı ve yöneticiliğini sürdürdü.

1989 Mahalli seçimlerinde, Kartal Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçilerek 18 yıl sürecek olan yerel yönetimler kariyerine ilk adımını attı.

1 Kasım 1992 Ara Yerel Seçimleriyle Tuzla Belediye Başkanı oldu. 27 Mart 1994’te ikinci, 18 Nisan 1999’da ise bu göreve üçüncü kez seçildi. Üç dönemlik Tuzla Belediye Başkanlığından sonra; 28 Mart 2004’ten 8 Mayıs 2007'e kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili olarak hizmetine devam etti.

8 Mayıs 2007'de, yerelden edindiği tecrübeleri Türkiye'ye aktarmak düşüncesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis I. Başkan Vekilliği görevinden istifa ederek Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu.

22 Temmuz 2007 de Adalet ve Kalkınma Partisinden İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.

12 Haziran 2011 de Adalet ve Kalkınma Partisinden 2. defa İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi..

Bayındırlık, imar, ulaştırma ve turizm komisyonu Başkanı olan Güllüce, ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde, yerel yönetimler başkanlığında başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. İngilizce ve Arapça bilen Güllüce evli ve 5 çocuk babasıdır.

 
Etiketler : Erzurum, Dadaş, bakan, kabine,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • aras 27.12.2013 07:12:04

    erzurum bu ülkenin şehri değilmi bu adamların memlekete faydası var arkadaşım erzuruma faydası ne nedemek

  • ömer 26.12.2013 07:12:28

    allah razı olsunda erzuruma faydaları ne acaba bunların millet vekillerinin sadece bven recep akdagı tanıdım digerlerini hiç erzurumda görmedim

  • 26.12.2013 03:12:17

    Bu kişilerin ERZURUM a faydaları ne

En Son Haberler