SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Başbakan’dan Erzurum'a yerli otomobil desteği
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm POLİTİKA Haberleri | 13.02.2018 16:52:00 |

RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı yerli otomobil şarj ünitelerinin Erzurum'da üretileceğini duyurmasının ardından konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geldi.
Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, TBMM’de düzenlenen basın toplantısında ilgili kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirilen temaslar sonucu yerli otomobil şarj ünitelerinin GERSAN Elektrik A.Ş. tarafından Erzurum’da üretileceğini bildirmesinin ardından konuyu Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Bugün AK Parti grup toplantısı öncesinde yerli otomobil şarj ünitelerinin Erzurum’da üretilmesiyle ilgili konuyu Başbakan Binali Yıldırım’a aktaran Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’ya Başbakan Yıldırım bu gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek üretici firmaya tebriklerini iletti. Erzurum’da 100 kişilik istihdam sağlayacak olan yerli otomobil şarj üniteleriyle ilgili Hükümetten tam destek alan Ilıcalı, hemşerileri adına Başbakana teşekkür etti. GERSAN firmasıyla sürekli temaslarda bulunduğunu belirten Ilıcalı: ‘’İlgili devlet birimleriyle yaptığımız görüşmelerin ardından, yerli otomobil şarj ünitelerinin Erzurum’da üretilmesine karar verildi. GERSAN ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yönetim kurulu toplandı. Öneri kabul edildi ve şarj ünitelerini Erzurum’da üreteceklerini kamuoyuna sundular. ’’ dedi.
‘YERLİ OTOMOBİLİ ERZURUM’DA ÜRETMEYE TALİBİZ’
AK parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, yerli otomobil şarj üretiminin Erzurum için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, daha fazla üretim ağına sahip olunması gerektiğini belirten Ilıcalı: ‘‘ Milli mücadeleyi başlatan şehrimizin üretimde daha etkin olmasını istiyoruz. Bu şehir şuanda hükümetimiz sayesinde yatırımlar alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza buradan Erzurum halkının talebini iletiyorum. Şarj üretimi Erzurum için bir adım oldu ve çok olumlu yorumlar aldık. Henüz yer belli değil biliyoruz ama altını çizerek diyoruz ki, yerli ve milli otomobilin üretiminin tamamına talibiz.’’ ifadelerini kullandı.
‘ERZURUM SANAYİDE İVME KAZANMALI’
Erzurum’un sanayi yatırımı yapacak düzeyde geliştiğini anlatan Ilıcalı: ‘‘Hükümetimizin sayesinde Erzurum’u Karadeniz’e bağlayan Ovit Tüneli hizmete açıldı. Hızlı tren ihalesi yapıldı. Erzurum doğudan batıya uzanacak. Lojistik merkezimiz ise nisan da açılıyor. Kars-Bakü-Tiflis hattıyla birlikte Erzurum Pekin ile Londra arasında önemli bir istasyon haline gelecek. İki tane üniversitemiz var. Bunlarla birlikte yerli ve milli otomobili neden Erzurum üretmesin.’’ dedi. Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı: ‘‘Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanımız Erzurum’un 2026 kış olimpiyatlarına aday şehir olduğunu dünyaya duyurdu. Gerekli alt yapı ve hazırlıklara başladık. Bu açıdan tekrar tekrar diyoruz ki olimpiyat şehrine otomobil üretmek de yakışır. Birçok yatırımla beraberinde önemli kazanımlar getirdi. Halkımızın çok büyük desteği ve talebi var.’’ diyerek yerli otomobil şarj ünitelerini Erzurum’da üretme kararı alan GERSAN firmasına teşekkür etti.
En Son Haberler
-
Bilal Erdoğan’dan Başkan Sekmen’e övgü Bilal Erdoğan, Başkan Sekmen’i 1990’lardan beri tanıdığını belirtip övgüler yağdırdı.
-
CHP heyetinden ETSO Başkanı Özakalın’a ziyaret Erzurum'un sorunlarını dinlemek için gelen CHP heyeti, Özakalın'ı ziyaret etti.
-
CHP Erzurum’da sahaya indi CHP milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a çıkarma yaptı.
-
Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın anne acısı Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın annesi Fadime Akpunar, hakka yürüdü.
-
"Gönül belediyeciliği şiarımız olmaya devam edecek" Halkın taleplerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Uçar sahadan ayrılmıyor.
-
BBP İl Başkanı Yılmaz'dan 15 Temmuz mesajı Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, anlamlı bir 15 Temmuz mesajı yayımladı.
-
Elmalı’dan ‘‘Terörsüz Türkiye’’ sürecine destek ‘‘Sırf muhalif olmak için muhalefet etmektense, siyaset üstü olan bu sürece destek olmalıyız’’
-
Erzurum AK Gençlik çığ gibi büyüyor AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Dorman, üye çalışmaları en fazla olan iller arasına girerek ödül aldı.
-
BBP Lideri Destici Erzurum basını ile buluştu Destici: "Erken seçim olma ihtimalini bugünün şartlarında sıfır görüyorum"
-
BBP Lideri Mustafa Destici Erzurum’a geliyor BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Doğu Anadolu ve Erzurum Çalıştayı”na katılacak.