
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Başkan Korkut Esnaf Odaları'na Sunum Yaptı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 16.04.2018 11:10:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve bağlı meslek odaları başkanları ve yöneticileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi. 9 yıla yaklaşan görev süresini içeren hizmetleri görsel bir sunum eşliğinde anlatan Ali Korkut, şehrin tarihi ve kültürel mirasıyla birlikte yükselebileceğini anlattı. Korkut, esnafın kalkınmadaki lokomotifinin ise turizm olduğunun altını çizdi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, esnafın tüm kesimlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. ESOBB başta olmak üzere bağlı tüm Oda temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda 9 yıla yaklaşan görev süresinde hizmetler görsel sunum ile anlatıldı. Erzurum için ufuk turu çizen Ali Korkut'un "Hizmet Tanıtımı" toplantısına ESOBB Başkanı Rasim Fırat, Fırıncılar Odası Başkanı Abdulkadir Şaşi, Bakkallar Odası Başkanı Samet Erdoğan, Tesisatçılar Odası Başkanı Fatih Kantar, Elektirikçiler Odası Başkanı Raci Çavuşoğlu, Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Fehmi Yüksel, Minibüscüler Odası Başkanı Yılmaz Ağgün, Terziler Odası Başkanı Mustafa Kotan, Kunduracılar Odası Başkanı Hanifi Seven, Konfeksiyoncular Odası Başkanı Fuat Yılmaz, Oto Tamircileri Odası Başkanı Fatih Çiftci, Şoförler Odası Başkanı Yücel Karakaya, Marangozlar Odası Başkanı Murat Nohutçu, Oltu Şoförler Odası Başkanı Sami Türkan, Elektronikçiler Odası Başkanı Necmettin Söğütlü, Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, Besiciler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, Maden İş Odası Başkanı Alattin Kılıç, Seyyarlar Odası Başkanı İskender Aktepe, Ilıca Esnaflar Odası Başkanı Selim Alak ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Ali Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa, Sultan Melik, Aşağı ve Yukarı Habibefendi, Hasanibasri, Mehdiefendi mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarını ayrıntılı olarak anlatırken, Erzurum'da inşaat sektörünün yıllarca Yakutiye'nin kamulaştırmalarıyla can suyu bulduğunun altını çizdi. Yapılan işin, çevreye ve şehre gelecek kaygısıyla şekillenmesinin önemine değinen Ali Korkut, "Erzurum'un bir kent meydanı yoktu, Yakutiye Kent Meydanını ilk icraatımız olarak gerçekleştirdik. Yaptığınız iş plansız ve gelecek düşünülmeden atılmış bir adım ise gelecekte şehrin önüne bir engel olarak çıkacaktır. Kentsel Dönüşüm ve tarihi eserlerin çevresinin açılması için planlama yaparken, bir ufuk içerisinde baktık. Önce Recep Akdağ Caddesini açtık. 14,5 milyo liralık kamulaştırma bedeli ödeyerek açtığımız Akdağ caddesi, bölgenin değişiminde ilk adım oldu. Recep Akdağ caddesinden geçerken bu gözle bakın göreceksiniz, yol boyunca yapılaşma tamamlanma aşamasına gelmiş bulunuyor.
.jpg)
Bu bir ufuktur, bizde o ufku çizerek hizmetleri planladık. Yaptığımız işler Erzurum için, gelecek için değer taşıyor. Üç Kümbetler Projemiz, Erzurum'un kültür hazinesinin önemli bir parçası. Proje ile şehir yeniden şekillenecektir. Muratpaşa Kent Meydanı, İstanbulkapı bu ufkun yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Şehir ekonomisi için hareket noktasının bu olduğunu görüyoruz. Kütür, sağlık ve kış turizmi önemli bir kaldıraç olacaktır. Esnafımızın da bu çerçeveden bakarak şekillenmesi gerekmektedir" dedi.
Ali Korkut, hizmette esnafın her zaman öncelik taşıdığını, asfalt ve kaldırıma öncelikli olarak sanayi semtinden başladığının altını çizerek, "Esnaf varsa ve işleri yolundaysa şehirde canlılık vardır. Biz bu bilinç içerisinde olduk, inşallah olmaya devam edeceğiz" diyerek 9 yıllık hizmetini görsel sunum eşliğinde anlattı.
ESOBB Başkanı Rasim Fırat, Ali Korkut'un yalnızca belediye başkanı olmadığını, esnafın işini kolaylaştıran, esnafımızın her talebine karşılık veren esnaf dostu bir başkan olduğunu belirterek teşekkür etti.
En Son Haberler
-
DP’li Elmalı’dan üst düzey bürokratlara zam tepkisi
'Merkezdeki dar bir zümre için açılan musluk, taşraya gelince damlaya bile dönüşmüyor.'
-
Ali Öğdük seçim sonrası tekrar sahalara döndü
Ali Öğdük, ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerinin ardından sahaya inerek seçmenin derdini dinliyor.
-
Elmalı: Erzurum’un güçlü lobiye ihtiyacı var
Elmalı’dan “Erzurum İçin Güçlü Lobi” Çağrısı. Trabzon’u örnek gösterdi, ‘biz de niye olmasın’ dedi…
-
Sadık Çat’tan “Belediyeler Arası Akraba Transferi” İddiası
''Bazı belediyeler arasında 'akraba ve yakın çevre transferi' yapılıyor''
-
Elmalı, Çekoslovakya örneğini vererek iktidarı uyardı…
Türkiye’nin yeni nesil güvenlik toplantısında bir dadaşın vurgusu. Elmalı, iktidarı uyardı…
-
Elmalı kent meydanında basın açıklaması yaptı
Elmalı: “Terörsüz Bir Türkiye İçin, Şeffaf ve Milli Bir Süreci Savunuyoruz”
-
DP’den “Terörün Meşrulaştırılmasına Karşı” Demokratik Şerh
Elmalı: Terörsüz Türkiye’ye değil ama terörün meşrulaştırılacağı bir sürece karşıyız.
-
Ali Öğdük'ten DEM Parti'ye sert tepki
DEM Partinin Erzurum’da yapacağı toplantısına İYİ İl Başkanı Ali Öğdük’ten sert tepki.
-
Erzurum siyasetinde Ebubekir Elmalı etkisi
Demokrat Parti’ye 100’e Yakın Yeni Üye, Gençlerden ve Meslek Gruplarından İl Yönetimine Yoğun Talep Var
-
İYİ Parti İl Başkanı Ali Öğdük, mazbatasını aldı…
9 Kasım'da gerçekleştirilen kongreyle İYİ Parti İl Başkanı seçilen Ali Öğdük, resmen göreve başladı.





