
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Başkan Sekmen’den Cumhuriyet Bayramı mesajı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm POLİTİKA Haberleri | 28.10.2019 15:27:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Cumhuriyet; hürriyetine sevdalı olan aziz milletimiz için ilelebet payidar kalacak kutlu bir emanettir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen mesajında; şu görüşlere yer verdi: “Milli Mücadele döneminde ortaya koyulan direnç ve kurtuluş azmi, Cumhuriyet’in kapılarını aralamakla beraber emperyalistlerin bütün plan, proje ve hesaplarını da alt-üst etmiştir. Bu yüzden bizim için Cumhuriyet; yedi düvele karşı elde edilmiş büyük bir zafer, Türk’ü tarih sahnesinden silmek isteyenlere vurulmuş sert bir tokattır. Kısaca 96 yıl önce tam da bugün ilan edilen Cumhuriyet; vatan uğruna can vermeyi canına minnet sayan necip milletimizin mücadele ruhudur, en güçlü iradesi ve en büyük milli varlığıdır.” Cumhuriyet’in kuruluşunun üzerinden tam 96 yıl geçtiğini, ancak devleti olmayan bir millet ve Türk’ün olmadığı bir Anadolu hayalini kuranların bir an olsun boş durmadıklarını vurgulayan Başkan Mehmet Sekmen, “Cumhuriyet tarihimiz boyunca ve özellikle de yakın geçmişte yaşanan birçok hadisenin arka planında işte bu hayal yatmaktadır. Aziz milletimizi Anadolu’dan söküp atmak isteyen ve gözünü vatan topraklarına dikmiş halde fırsat bekleyen çeşitli mihraklar, bilinmelidir ki Cumhuriyet’imize sürekli diş bilemekte ve devamlı el ovuşturmaktadır. Ancak bu millet, geleceğini korumaya dün olduğu gibi, bugün ve yarın da devam edecek, bu şuurla yaşayacak ve bu istikametinden zerre taviz vermeyecektir. Dolayısıyla bugün 96 yaşında olan Cumhuriyet, beraberinde elde edilen tüm kazanımlarla birlikte Türkiye’nin yolunu aydınlatmaya ve gücümüze güç katmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Cumhuriyet’i kuran şehirde Cumhuriyet’in kuruluşunu kutlamanın bambaşka bir ayrıcalık olduğunu da hatırlatan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, mesajını şöyle tamamladı: “Hiç kuşku yok ki, Cumhuriyet’in ilanına giden yoldaki en büyük durak, ortaya koyduğu Milli Mücadele ruhuyla Erzurum olmuştur. Cumhuriyet’in temelleri Erzurum’da atılmış, Türkiye’nin istiklal ve istikbali Erzurum Kongresi vesilesiyle yine Erzurum’da şekillenmiştir. Dolayısıyla Erzurum demek; Türkiye Cumhuriyeti demektir. İşte bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”
En Son Haberler
-
Anahtar Parti'de Erzurum Mutluluğu Gövde gösterisine dönüşen etkinlik, Anahtar Parti’nin Erzurum’daki gücünü bir kez daha ortaya koydu.
-
Ağıralioğlu Erzurum’da yeniden diriliş mesajı verdi Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Dadaşlarla buluştu.
-
Anahtar Parti Erzurum teşkilatı büyük güne hazır Yavuz Ağıralioğlu’nun 12 Ekim’de gerçekleştireceği Erzurum Halk Buluşması için geri sayım başladı.
-
Sadık Çat'tan TBMM’de yaşanan rezalete tepki Sadık Çat: “Bu Millet Bebek Katiline Özgürlük İsteyenlerle Aynı Safta Olmaz!”
-
Avukat Gündüz Güneş İYİ Parti İl Başkanlığı’na talip Avukat Gündüz Güneş, İYİ Parti Erzurum il başkanlığına adaylığını açıkladı…
-
Başkan Sekmen müjdeyi Çin’den verdi! Çin’e çıkarma yapan Mehmet Sekmen, önemli üretim yerlerini gezdi, bir dizi toplantılara katıldı.
-
Yakutiye ile Kumbo Belediyesi kardeş belediye oldu 6. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresi'nde önemli bir kardeşlik köprüsü kuruldu.
-
Bilal Erdoğan’dan Başkan Sekmen’e övgü Bilal Erdoğan, Başkan Sekmen’i 1990’lardan beri tanıdığını belirtip övgüler yağdırdı.
-
CHP heyetinden ETSO Başkanı Özakalın’a ziyaret Erzurum'un sorunlarını dinlemek için gelen CHP heyeti, Özakalın'ı ziyaret etti.
-
CHP Erzurum’da sahaya indi CHP milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a çıkarma yaptı.