SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Başkanlık referandumu netleşti: Nisan'da
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 19.10.2016 10:32:00 |
Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin görüşmesinde, yol haritası netleşti.
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin görüşmesinde başkanlık sistemine geçiş sürecinin takvimi konusunda yol haritasının netleştiği bildirildi. AK Parti'nin önerisi, MHP desteğiyle referanduma götürülecek. Sandık Nisan'da.
Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin görüşmesinde başkanlık sistemine geçiş sürecinin takvimi konusunda yol haritasının netleştiği bildirildi. AK Parti'nin önerisi, MHP desteğiyle referanduma götürülecek. Sandık Nisan'da.
AKP MKYK'sında referandumun baharda yapılabileceği konuşuldu. Kulislerden gelen bilgilere göre, 15 maddelik anayasa değişiklik paketi yılbaşına kadar Meclis’e getirilecek, MHP ‘evet’ oyu kullanacak, nisanda referandum yapılacak.
YOL HARİTASI BELİRLENDİ
Başkanlık sistemi ile ilgili gelişmeleri en yetkili organ MKYK'da masaya yatıran AKP'nin, sürece ilişkin yol haritasını belirlediği belirtildi. AKP, içinde sadece başkanlık sistemi ile ilgili düzenlemelerin yer alacağı 15 maddelik paketi yılbaşına kadar Meclis'ten çıkartıp 2017'nin baharında referandum sandığını vatandaşın önüne getirmeyi planlıyor. Başbakan Yıldırım başkanlığında önceki gün yapılan MKYK toplantısının en önemli gündem maddesi başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği oldu. Yıldırım, toplantıda MHP lideri Bahçeli ile yaptığı görüşmenin detayları hakkında bilgi verdi.
MHP'DEN TAM DESTEK
Bahçeli'nin, sistem ve başkanlık tartışmalarının gündemden kalkması gerektiğini belirtmesi üzerine "MHP, Genel Kurul'da yapılacak oylama sırasında anayasa değişikliği için 'evet' oyu kullanacak mı" diye sorduğunu belirten Yıldırım, "Sayın Bahçeli, 'Oylamada tüm grubuma kabul oyu kullanmaları yönünde gerekli telkini yapacağım. Ancak biz başkanlık sistemine karşıyız. Teklif, referanduma sunulduğunda meydanlarda hayır oyu kullanılmasını isteyeceğiz' dedi. Bundan anladım ki MHP, Meclis'te tam kadro evet oyu kullanacak" diye konuştu.
Başbakan Yıldırım'ın verdiği bu bilgi ile kulislerde bir süredir konuşulan, "MHP sadece AKP'nin 330'a ulaşmak için ihtiyaç duyduğu eksiği tamamlayacak. Tam kadro destek vermeyecek" iddiaları da sona erdi. TBMM'nin bütçe maratonu da dikkate alındığında değişikliğin yılbaşına kadar, en geç ocak ayı içinde çıkartılması hedefleniyor. Melis'te MHP desteği ile kabul edilecek paketin, 2017 yılının nisan ayında referanduma sunulması planlanıyor. Böylece Türkiye'nin 2017 yılının bahar aylarına sistem tartışmalarını geride bırakarak girmesi isteniyor.
En Son Haberler
-
DP’li Elmalı’dan üst düzey bürokratlara zam tepkisi
'Merkezdeki dar bir zümre için açılan musluk, taşraya gelince damlaya bile dönüşmüyor.'
-
Ali Öğdük seçim sonrası tekrar sahalara döndü
Ali Öğdük, ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerinin ardından sahaya inerek seçmenin derdini dinliyor.
-
Elmalı: Erzurum’un güçlü lobiye ihtiyacı var
Elmalı’dan “Erzurum İçin Güçlü Lobi” Çağrısı. Trabzon’u örnek gösterdi, ‘biz de niye olmasın’ dedi…
-
Sadık Çat’tan “Belediyeler Arası Akraba Transferi” İddiası
''Bazı belediyeler arasında 'akraba ve yakın çevre transferi' yapılıyor''
-
Elmalı, Çekoslovakya örneğini vererek iktidarı uyardı…
Türkiye’nin yeni nesil güvenlik toplantısında bir dadaşın vurgusu. Elmalı, iktidarı uyardı…
-
Elmalı kent meydanında basın açıklaması yaptı
Elmalı: “Terörsüz Bir Türkiye İçin, Şeffaf ve Milli Bir Süreci Savunuyoruz”
-
DP’den “Terörün Meşrulaştırılmasına Karşı” Demokratik Şerh
Elmalı: Terörsüz Türkiye’ye değil ama terörün meşrulaştırılacağı bir sürece karşıyız.
-
Ali Öğdük'ten DEM Parti'ye sert tepki
DEM Partinin Erzurum’da yapacağı toplantısına İYİ İl Başkanı Ali Öğdük’ten sert tepki.
-
Erzurum siyasetinde Ebubekir Elmalı etkisi
Demokrat Parti’ye 100’e Yakın Yeni Üye, Gençlerden ve Meslek Gruplarından İl Yönetimine Yoğun Talep Var
-
İYİ Parti İl Başkanı Ali Öğdük, mazbatasını aldı…
9 Kasım'da gerçekleştirilen kongreyle İYİ Parti İl Başkanı seçilen Ali Öğdük, resmen göreve başladı.





