Binali Yıldırım sonrası ilk anket sonucu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 19.05.2016 17:00:00
ORC Araştırma'nın Binali Yıldırım ismi üzerine yaptığı en son anket sonucuna göre...
Binali Yıldırım sonrası ilk anket sonucu

RADARHABER / ERZURUM
Yeni Başbakan Binali Yıldırım AK Parti oylarını nasıl etkiler? ORC Araştırma'nın Binali Yıldırım ismi üzerine yaptığı en son anket sonucuna göre AK Parti oyları yükselecek. AK Parti, 22 Mayıs'taki Olağanüstü Kongresi sonrası yoluna Binali Yıldırım'la devam edecek. 
 
Binali Yıldırım'ın isminin açıklamasıyla gözler anket sonuçlarına çevrildi. Yeni Başbakan için Binali Yıldırım'ın öne çıkması sonrası seçmenin nabzını tutan ORC Araştırma, AK Parti'nin oylarının yükseleceği öngörüsünde bulundu. 
 
Anket sonuçlarını değerlendiren ORC Araştırma'nın sahibi Mehmet Murat Pösteki, Binali Yıldırım isminin Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan seçildiği dönemden bu yana seçmen tarafından istendiğini söyledi.
 
"Başarılı bir isim. İyi bir tercih oldu.  Seçmen de böyle düşünüyor" diyen Pösteki şöyle devam etti:
 
Binali Yıldırım’ın icraatçı bir bakan görüntüsü oldu yıllardır. Hizmetlerin daha da artacağını ve oy oranının da buna paralel olarak artacağını insanlar görüyorlar.  Şuanda Binali Yıldırım ismiyle kaybedilen bir oy yok aksine aşağı düşmek yerine yukarı doğru bir yükseliş trendi sürecektir.
 
Binali Yıldırım AK Parti içerisinde diğer partili seçmenlerden yani CHP, MHP ve hatta HDP seçmeninden bile birçok kesim tarafından takdir toplayan bir isim. Ulaştırma anlamında çok büyük hizmetler verdi.  Diğer seçmen grupları da evet oy vermeyebilirler ancak Binali Yıldırım’ bu yüzden de başarılı bir tercih oldu. Binali Yıldırım’ın söylediği doğrultuda aynı icraatlarına o vaat edilen tüm projeler gerçekleşecektir.
 
YENİ KABİNE'DE SÜRPRİZ OLUR MU?

Kabinede değişiklik olacak. Bazı noktalarda değişiklikler olacak ancak kabine ve Başbakan birbirine zıt görüşleri olan insanlardan oluşmuyor. 2002 yılından bu yana bu şekilde oldu. Kim gelirse gelsin zaten bakanlığa getirilecek olan kişi de donanımlı biri olduğu için çok fazla bir değişiklik olmayacak. AK Parti kabinesinde olan herkes bilgili, donanımlı ve eğitimli insanlar. Bu anlamda bir sürpriz olacağını düşünmüyorum.
 
MHP SEÇMENİ AK PARTİ'YE KAYABİLİR
 
Binali Yıldırım’ın ilk konuşmasında terörle mücadeleye vurgu yapmasını ve MHP’de yapılacak kurultay sürecini değerlendiren Pösteki, “Terörle mücadele meselesinde MHP seçmeninin ne kadar hassas olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu süreçte MHP seçmeninin büyük bir bölümü devletinin yanında, devletinin yaptığı işleri takdir ediyor. Paralel yapı ile mücadele ve terörle mücadele olsun bu konularda çözüme ulaşılmasını istiyor. AK Parti’nin de bu kararlı duruşu MHP seçmenini de AK Parti’ye doğru çekebilir.  MHP’deki son durum da çok önemli. MHP seçmeni genel başkan kim olursa olsun devletine aykırı bir karar değil, onlarla birlikte hareket etmesini istiyor.  Bu durumun aksi olduğu takdirde MHP seçmeninin büyük bir bölümü AK Parti’ye doğru kayacaktır. Bu durumda MHP’nin baraj altı kalacağı anlamına gelir” dedi. (İnternethaber)
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler