Binlerce Dadaş uzun adama koştu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 21.03.2014 20:09:00
Erdoğan, Erzurum mitinginde yaklaşık 50 bin kişiye konuştu. Dadaşlar meydana akın etti, pankartlar dikkat çekti.
Binlerce Dadaş uzun adama koştu

Sinan AYDIN ve Soner İSTANBULU'nun haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri öncesi partisinin mitingine katılmak üzere Erzurum'a geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eşi Emine Erdoğan ve Kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Artvin ve Rize mitinglerinin ardından hava yolu ile Erzurum'a gelen Başbakan Erdoğan, Erzurum Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Sağlık Bakanı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak, Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, İlçe belediye başkanları, belediye başkan adayları ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. 50 bin kişilik coşkulu kalabalık, Erdoğan'ü büyük sevgi gösterisinde bulundu. Başbakan Erzurumlulara hitap ederken, meydana asılan Fethullah Gülen aleyhine pankartlar dikkat çekti. 

ŞİİR OKUDU

Erdoğan, konuşmasında, "Maşallah barekallah Erzurum, Dadaşlar diyarı Erzurum, İslam topraklarının kilidi Erzurum. Seni yürekten selamlıyorum Erzurum" diyerek başladı. Erzurum ve ilçelerinin isimlerini sayarak vatandayları selamlayan Erdoğan, şöyle konuştu: "Dadaş bu ne güzel manzara, Dadaş. Bu ne güzel manzara, Erzurum. Bugün bir kez daha tarih yazıyorsun. Bugün kabına sığmıyorsun, Erzurum. Bugün Allahuekber Dağları gibi heybetlisin, Erzurum. Bugün Nene Hatun gibi düşmana korku salıyorsun, ey Erzurum. Varolasın dadaş. Çok hayırlar göresin, dadaş. Rabbim hepinizden razı olsun." Alvarlı Muhammet Lütfü Efe'nin, "Mevlaya Emanet Olsun Erzurum" isimli şirini okuyan Erdoğan, şöyle devam etti: "Alvarlı Efe'yi rahmetle yad ediyorum. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerini yad ediyorum. Şükrü Paşa, Hacı Salih Efendi'yi, Nene Hatun'u, Kazım Karabekir'i, rahmetle, minnetle yad ediyorum. Kafkas cephesinin, Sarıkamış şehitlerini, Erzurum'un tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum, mekanları inşallah cennet olsun diyorum. Bugün bir kez daha Erzurum'da yer Allahuekber, Erzurum'da gök Allahuekber'dir, Erzurum'da dağ Allahuekber'dir. Erzurum, işte bugün meydanda Allahuekber, diyor." "Erzurum bugün tek yürek halinde iradesine sahip çıkıyor, yiğitlerin şehri, mertlerin, dürüstlerin şehri, kahramanları şehri Erzurum, bir kez daha dim dik duruyor" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Dadaş, sen burada olduğun müddetçe biiznillah bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Dadaş, sen böyle yiğit, böyle mert, böyle yürekli durduğun müddetçe namahrem eli bu ülkeye uzanamaz. Rabbim her birinizden razı olsun. Dadaşın analarından Allah razı olsun. Bizim ablalarımız, birilerinin ablaları gibi değil. Allah yol arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi daim etsin. 30 Mart seçimleri, ülkemiz, milletimiz, demorkasimiz, en çok da Erzurum için hayırlara vesile olsun."

"ERZURUM GERÇEK GÖNÜL İNSANI İLE SAHTESİNİ BİRBİRİNDEN AYIRIR"

Erzurum mitinginin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Erzurum bizi anlıyor, biz Erzurum'u anlıyoruz. Biz Erzurum'un ne demek istediğini biliyoruz, Erzurum da bizim ne demek istediğimizi biliyor. Erzurum ilim şehridir. Erzurum, gönül şehridir. Erzurum, evliyanın, ulemanın şehri demektir. Bu topraklarda nice Aydınlar yetişti. Alvarlı Efe Hazretleri,  Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, Solakzade Hazretleri, Hacı Salih Efendi Hazretleri, işte bu şehirden çıktı. Erzurum o muhteşem basireti sayesinde gerçek gönül insanıyla sahtesini birbirinden ayırır. Erzurumlu'nun o şaşmaz feraseti, vatanseverle vatanında fitne çıkaranı birbirinden ayırır. Erzurum, kendi hırsına teslim olanlarla, hırsını ayaklarının altına alanı birbirinden ayırır. Cahille ilim sahibini, birbirinden ayırır. Biz hükümet olarak Pensilvanya'daki bu zatın yalanlarına maalesef aldandık. Başka hesapların peşinde olduğunu, başka niyetlerle yol yürüdüğünü bilemedik. Kimin hesabına çalıştığını maalesef bilemedik. İyi niyetimizin kurbanı olduk."

"SADİ EFENDİDEN ŞİKAYETÇİ OLAN GENÇ.."

Meselenin çok eskilere dayandığını, bu meselenin de anlaşıldığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:"Bu Pesilvanya'daki zat gençliğinde, Erzurum'da bu çok önemli, bilmeyebilirsiniz, öğrenmekte fayda var, Erzurum'da Alvarlı Efe Hazretlerinin mederesesine gidip geliyor, kendi yazdığı kitapta, Alvarlı Efe'nin torunu olan Sadi Hoca'dan ders aldığını, Sadi Hoca'nın tecrübesiz ve bilgisiz olduğunu aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle medreseden ayrıldığını söylüyor, bi taraftan Şadi Hoca'dan ders aldığını söylüyor, diğer taraftan da bilgisiz olduğunu söylüyor. Bir gazeteci hanım kardeşimiz, Alvarlı Efe Hazretlerinin torunu, Nagip Efendi'ye ulaşıyor, işin aslını soruyor.  Nagip efendi, bu gazeteci kardeşimize meselenin, aslını anlatmış ve bir gün medreseye jandarmalar geliyor. Sadi efendinin kollarına, kelepçe takıyor. Gürcükapı'dakri karakola götürüyorlar. Erzurum ayağa kalkıyor. Halk Gürcükapı'daki karokolun önüne yığılıyor. Erzurum'da adeta kıyamet kopuyor. Kısa süre sonra Hadise anlaşılıyor. Sadi Efendi'den şikayetçi olan genç, Pensilvanya'daki zat, biliyor musunuz. Jandarmaya gitmiş, 'Sadi Efendi Atatürk aleyhinde konuşuyor' diye şikayette bulunmuş. ve bu yalanla da Sadi Efendi'yi tutuklattırmış. Görüyorsnuz değil mi, takiyyenin, yalanın, fitnenin ne zaman başladığını. Görüyorsunuz değil mi?"

"HER ŞEY AYAN BEYAN ORTADA"

Burs himmet, kurban nereye gitti, bunlar CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle dedi: "Kardeşlerim, ben sizlere buradan farklı bir gerçeği, hakikati haykıracağım. Unutmayın kişi sevdikleriyle bebarer haşrolunacaktır. Kılıçdaroglu ile haşrolunacaksın. Bahçeli ile haşrolunacaksın. BDP ile haşrolonucaksın. Her şey artık Ayan Beyan ortada. Bu ülkenin Başbakanına hain diyecek kadar seviye kaybına uğrayan, bunun bedelini ödeyecek. Elhamdulillah bizim bu ülkede ihanetimiz olmadı ama sen 1999'da bu ülkeden kaçıp gittin. Said-i Nursi'yi seviyoruz, diyorsun, yalan söylüyorsun. Said-i Nursi, kaçıp gitmedi. Onu Sibirya'ya sürdüler, Sibirya'dan fırsat bulup tekrar vatanına döndü, buraya kaçtı, geldi. Sen niye Pesvilvanya'da bulunuyorsun? Sorduklarında inzivaya çekilmek için. Niye Pensilvanya'ya gittin, Medine’ye git, Mekke'ye git,  Erzurum'a gel. Konya'ya gel. Bizim ne yerlerimiz var, bu topraklarda inzivaya çekilmek için."

"TÜRKÇE OLİMPİYATLAR BİTTİ"

Türkçe olimpiyatlarının da artık bittiğini söyleyen Erdoğan, "Alvarlı Efe CHP'ye karşı 1 oyum olsun diye uğraşırken, sandığa giderken, işte bu zat CHP için oy topluyor, CHP için çalışıyor, MHP için çalışıyor, Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar. Hayatı boyunca iftiralar var. Sinsice gizlice, tehditle şantajla kendisine bir dünya imparatorluğu kurmaya çalışmış, Bir ceketim var diyor, oda yalan hem de kuyruklu yalan, Bu nasıl ceket ya, içine CHP sığıyor, MHP sığıyor, bu nasıl bir ceket ki içine holdinglerde sığıyor, şirketler sığıyor, ananaslar sığıyor, tespihler sığıyor, milyarlarca dolar sığıyor, Kurban derileri sığıyor himmetler sığıyor. 1999'da kaçıp gitti. 2 sene önce Türkçe olimpiyatları var gel dedim. Bundan sonra Türkçe olimpiyatları, falan hikâye yapamazlar, bitti o iş artık. Bizden stadyum, Kapalı salon Alacalar kapandı o defter." dedi.

"BUNLARIN İNTİHAR KOMANDOSU YARGI MENSUPLARI VAR."

Erdoğan, "Bir başbakanı dinleyemezsiniz, böyle bir hak yok, ama bunların intihar komandosu yargı mensupları var. Dinliyorlar dinlemeyle kalmıyorlar işi düştüğü zaman, bir kapı kapıdan alıp diğer kapıdan bırakıyorlar. Montajlar var, dublajlar var, kardeşlerim, hiç merak etmeyin biz bunun hakkından geliyoruz. Erzurum'dan bir kardeşimizi içişleri Bakanı yaptık Efkan Ala, Dadaş ruhuyla, paralel yapı ile ağababalarıyla yiğitçe aslanca mücadele ediyor. Bizim işimiz buraya gönül veren kesimle değil ben üzülüyorum. Bizim işimiz tepedeki takımlar karar almadaki takımla. CHP Tunceli Milletvekili Aygün; terör örgütünün meclisteki gönüllü temsilcisi. Pensilvanya için Fetullah hazretleri, beter olsun diyerek hakaret ediyordu. Bu vekil, seçim otobüsünde bozkurt işareti yapan Pensilvanya'nın dizinin dibine oturan, genel başkanı için ne düşünüyor merak ediyorum. Bu vekil polise taş atarken, hakaret ederken, intikam yemini ederken çok cesur görünüyordu, hadi çıksın da bir partisini değerlendirsin. Ne kadar cesurmuş, ne kadar mertmiş, yiğitmiş görelim." Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Başbakan Erdoğan inşallah kardeşliğin kazanacağını söyledi. Erdoğan, "Türk dünyasının, coğrafyamızdaki tüm halkların 21 Mart nevruz bayramını yürekten kutluyorum, Geçen yıl Nevruzu tüm Türkiye kardeşlik içinde kutladı. Geçen nevruzdan bugüne kadar Türkiye'de kalıcı bir barış yaşandı. 77 milyon tek yürek halinde ortak bayramımız nevruza idrak ediyoruz. Nevruz ülkemiz milletimiz ve geniş coğrafyamız için hayırlara vesile olsun. Bahar ülkemizde milletimiz içinde her daim kalıcı olsun" dedi. Milliyetçiliğin tanımını da yapan Başbakan Erdoğan, milliyetçiliğin ülkesini sevmek olduğuna vurgu yaptı.

"AK PARTİ TÜRKİYE'DE NE KADAR OY ALIYOR BUNUN SEÇİMİ"

Bu seçimin Ahmet'in Mehmet'in seçilmesi olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Ak Parti Türkiye'de ne kadar oy alıyor bunun seçimi. Herkes buna bakacak. Türkiye'de buna bakacak, dünyada buna bakacak. Oylarınıza sahip çıkın. Ak Parti iktidarı bu ülkede birçok şeyi ilkleri başlattı. Eğitimde ve sağlıkla yaptıklarımız ortada. Erzurum'da 700 yataklı bir sağlık kampüsü kazandırıyoruz. Bu sayıyı daha sonra bin 500'e çıkaracağız. Ovit tüneli bitiyor. Bir ucu Erzurum bir ucu Rize olmak üzere iki lojistik merkez yapıyoruz. Dünyanın sayılı tünellerinden biri Ovit. Doğu Anadolu Karadeniz ile birleşiyor. İkizdere ispir yolu yılın 12 ayında açık kalacak. Rize Erzurum seyahat süresi yarı yarıya azalacak. Ey Bahçeli senin buraya hayalin bile ulaşamaz. Bir başka gurur projemiz KOP tüneli, Erzurum'un Karadeniz limanlarına bağlıyor. Kop tünelini 2015 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Ferhat olduk dağları deliyoruz. Şirin burada Şirine kavuşuyoruz. Erzurum'dan beklenti var biliyorum. İnşallah hızlı tren Erzurum'a geliyor. Hızlı trenin Erzurum'a gelmesiyle birlikte Erzurum artık Türkiye'nin bir baştan bir başa rahatlıkla ulaşımını gerçekleştirmiş olacak. 2023 Türkiye'si çok farklı olacak. 2012 de Erzurum'da 25. üniversite kış oyunlarını yaptık. Erzurum'a bu süreçte çok ciddi yatırımlar yaptık" dedi.

"ERZURUM BİZİ SEVİYOR BİZ ERZURUM'U SEVİYORUZ. BİZ İKİ SEVDALIYIZ"

"Ne çileler çekti bu Erzurum. Şimdi paletli ambulanslarımız var mı, helikopter ambulanslarımız var mı hemen alıp gerektiği yere ulaştırıyoruz. Biz aşk uğruna bir sevda uğruna bu hizmetleri yaptık, MHP'ye 30 Mart'ta gereken cevabı vereceğinize inanıyorum. BDP'ye gereken cevabı vereceğinizi biliyorum. Kürt kardeşlerimize sesleniyorum hizmete oy verin. İdeoloji karın doyurmuyor" diyen Erdoğan, şunları söyledi:"Artık köy yok mahalle var. Belde yok mahalle var. Biz Erzurum'umuzda istiyoruz ki Erzurum büyükşehir en ücra köye kadar elini uzatacak. Ben bakan ve milletvekili arkadaşlarımı bizzat yakından takip edeceğiz. Erzurum doğuda en modern en numune şehrimiz olacak. Kıyaslamak için Erzurum'u örnek göstereceğiz. Kayak merkezleri tıklım tıklım dolacak. Sadece Palandöken demeyeceğiz. İnşallah Konaklıyı da bir kayak merkezi haline getireceğiz. Yatırım yapmak isteyenler var. Hem yerli hem yabancı yatırımcılar var. Havalimanı kimin aklına gelirdi. Bakın yaptık. Biz gelene kadar 49 kilometre bölünmüş yol vardı. 490 kilometre yaptık. Tekman tüneli talimatını verdim. Onun üzerinde çalışıyoruz. Yol sorununu çözeceğiz inşallah. Sizden 8 gün için söz istiyorum. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız. Erzurum'dan 30 Mart akşamı farklı müjde bekliyoruz. Sandıkları kuş uçurtmayacaksınız. Sandıkları adeta gözleyeceksiniz. Bu milli bir görev. Bu namusumuz. Erzurum inşallah sandıkta oy patlaması yapacak. Sabah Artvin'deydim bambaşkaydı. Rize'yi bugünkü gibi görmemiştim. Her yer böyle. Bu seçim bir başka seçim olacak. Sıradan bir belediye seçimi değil. Adeta bir genel seçim. Erzurum bizi seviyor biz Erzurum'u seviyoruz. Biz iki sevdalıyız." Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen'i kürsüye çağırarak, "Sekmen belediyecilikte oldukça tecrübeli bir isim. Sekmenle Erzurum çağ atlayacak. Tecrübeli bir isim. Mevcut belediye başkanımız Ahmet kardeşime teşekkür ediyorum. Oda iki dönem Erzurum'a bütün imkanlarıyla hizmet etti. Allah yar ve yardımcısı olsun. Yola beraber devam edeceğiz" diyerek ilçe belediye başkan adayları ile birlikte vatandaşları selamladı.

PANKARTLARIN DİLİ

Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı miting alanı, AK Parli İl Başkanlığı ile Kadın Kolları başkanlığı ve vatandaşların yazıp astığı pankartlar ile renklendi. Pankartlar, Fethullan Gülen aleyhineydi. Pankartlarda şöyle yazıyordu:

____________________________

Bir Dadaş asla neler söylemez...

1)Başörtüsü piruattahtır.

2)Ceprail parti kursa oy vermem

3) Otorite tanınmalıydı

4) Beceremediniz

5) Dinler arası diyalog

6)Twitleri ikiye katlayın

___________

İktidar olabilmenin reçetesi

Ad Soyad Muhalefet

Kurumu T.C

Hastalığı İktidarsızlık

Doktor Ad Soyad Millet

İlaçlar

Yalan söyleme

İftira atma

Samimi ol

Sandığa saygı duy

Kısaca uzun adam

Öneriler

Yemeden içmeden her gün bunları uygulamaktan kaçınma. 31 Mart'ta tekrar görüşürüz

______________

Tükendi hizmetin himmeti, dilde sermaye olan beddua kaldı

______________

Dadaşın hasıyız, uzun adamın yanındayız

--------------------------

Cumhuriyeti kuran dadaş,

vatanı satmaz gardaş

________________

Burs, himmet kurban dediniz oyları CHP'ye verdiniz. Haram olsun.

_________________

 

Etiketler : Erzurum, miting, Başbakan, pankart,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler