SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Çat’ta Yavi Şehitleri için 33 fidan dikildi
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm POLİTİKA Haberleri | 06.04.2021 21:42:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi’nde yürekler bir kez daha Yavi Şehitleri için attı. Yavi’de bölücü terör örgütü PKK tarafından 28 yıl önce şehit edilen 33 kişi için bugün toprakla tam 33 fidan buluşturuldu. Yavi Şehitliği’nde düzenlenen etkinliğe Çat Kaymakamı Mustafa Karali Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Karabulut, İlçe Emniyet Müdürü Murat Bozer, Çat Milli Eğitim Müdürü Kenan Kaya Belediye Meclis Üyeleri, Şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Şehitlerin anısına fidan dikme etkinliğinin ardından etkinlik daha sonra Yavi Anadolu Lisesinde devam etti. Yavi Şehitleri adına okulda oluşturulan kütüphanenin açılışını yapan protokol, Yavi Şehitleri’nin aradan kaç yıl geçerse geçsin unutulmayacaklarının mesajını verirken, 33 şehidin isminin yer aldığı kütüphanede incelemelerde de bulunuldu. Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, etkinliğin ardından yaptığı değerlendirmede, Anadolu’nun her bir karış toprağının şehit kanlarıyla sulandığını hatırlattı. Başkan Yaşar, “Biz şehitlerimiz için asla ‘ölü’ diye bir tanımlama yapamayız. Onlar, Ayet-i Kerime’de de belirtildiği üzere diridirler ve Hakk’ın katında rızıklandırılmışlardır” dedi.
Yavi’de bundan 28 yıl önce yaşanan vahşetin, eli kanlı terör örgütü PKK’nın hain yüzünün bir göstergesi olduğunu vurgulayan Yaşar, “Yavi’de katledilen savunmasız insanlar, bu milletin evlatlarıydı, bu milletin parçalarıydı. Her birisini rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu. Öte yandan Başkan Melik Yaşar, Yavi Şehitleri Kütüphanesi’nin, Yavi’de yaşananların gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağını belirterek, “Bu kütüphane sayesinde çocuklarımız milli ve manevi hassasiyetleri yüksek bireyler haline gelecek ve Yavi Şehitleri tarihin her döneminde hatırlanacak, hep yad edilecek” ifadelerini kullandı.
En Son Haberler
-
Anahtar Parti'de Erzurum Mutluluğu Gövde gösterisine dönüşen etkinlik, Anahtar Parti’nin Erzurum’daki gücünü bir kez daha ortaya koydu.
-
Ağıralioğlu Erzurum’da yeniden diriliş mesajı verdi Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Dadaşlarla buluştu.
-
Anahtar Parti Erzurum teşkilatı büyük güne hazır Yavuz Ağıralioğlu’nun 12 Ekim’de gerçekleştireceği Erzurum Halk Buluşması için geri sayım başladı.
-
Sadık Çat'tan TBMM’de yaşanan rezalete tepki Sadık Çat: “Bu Millet Bebek Katiline Özgürlük İsteyenlerle Aynı Safta Olmaz!”
-
Avukat Gündüz Güneş İYİ Parti İl Başkanlığı’na talip Avukat Gündüz Güneş, İYİ Parti Erzurum il başkanlığına adaylığını açıkladı…
-
Başkan Sekmen müjdeyi Çin’den verdi! Çin’e çıkarma yapan Mehmet Sekmen, önemli üretim yerlerini gezdi, bir dizi toplantılara katıldı.
-
Yakutiye ile Kumbo Belediyesi kardeş belediye oldu 6. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresi'nde önemli bir kardeşlik köprüsü kuruldu.
-
Bilal Erdoğan’dan Başkan Sekmen’e övgü Bilal Erdoğan, Başkan Sekmen’i 1990’lardan beri tanıdığını belirtip övgüler yağdırdı.
-
CHP heyetinden ETSO Başkanı Özakalın’a ziyaret Erzurum'un sorunlarını dinlemek için gelen CHP heyeti, Özakalın'ı ziyaret etti.
-
CHP Erzurum’da sahaya indi CHP milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a çıkarma yaptı.