CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 08.04.2014 14:53:00
Erzurumlu genç, Kılıçdaroğlu'na Mecliste yumruklu saldırıda bulundu
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı

RADARHABER / ERZURUM 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Meclis’te yumruklu saldırıya uğradı.
Saldırganın iki yumruğu Kılıçdaroğlu’nun yüzüne geldi. CHP lideri aldığı darbelerin etkisi ile sersemleyip yere düştü…Bu sırada bazı milletvekillerinin ağladığı görüldü… Kılıçdaroğlu’na saldırıda bulunan kişinin Orhan Övet olduğu belirtildi. Övet, 1986 Erzurum Yakutiye doğumlu. Ankara Elmadağ’da yaşıyor. Polisin anlatımına göre, tam bir suç makinesi. Tehdit, şantaj, yaralama, mekana zorla girme gibi nedenlerden dolayı hakkında 26 sabıka kaydı çıktı. Salı günü, Meclis’te grup toplantıları olduğu için rahatça girebilmek için bu günü seçmiş.
 
İşte bugün yaşananlar.
30 Mart yerel seçim sonrası BDP ilk grup toplantısını HDP’ye bıraktı. Kürsüde HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel vardı. Tuncel, grup toplantısını bitirmek üzereyken Ağrı’da Ak Parti ile başa baş seçim mücadelesi veren Sırrı Sakık, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan grup salonundan çıkmak için kapıya yöneldi.

SAKIK'LA SOHBET ETTİ
Kapı önünde Sakık ve Tan’la kısa sohbetin ardından Tuncel konuşmasını tamamladı. Kapının açılması ile birlikte salondan ilk çıkanlar Sakık, Tan ve ben oldum. BDP ile CHP’nin grup toplantı salonu aynı koridor üzerinde olduğu için, karşıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu belirdi. Kılıçdaroğlu’nun yanında CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve korumaları vardı. Sakık ve Tan salonun ortasında Kılıçdaroğlu ile karşılaşınca el sıkışıp hal hatır sordu. Bu sırada Kılıçdaroğlu Ağrı’da seçimin iptali nedeniyle Sakık’a ‘geçmiş olsun’ dedi.
 
UÇAN YUMRUK
Kalabalık partili grubun tezahüratları eşliğinde CHP grup toplantı salonuna ilerleyen Kılıçdaroğlu, saldırıya uğradı. Etrafının korumalar tarafından kuşatılmasına rağmen kahverengi montlu, kirli sakallı bir kişi bu sırada fotoğraf çekmeye çalışan DHA muhabiri Ümit Kozan’ın sırtına basarak ayağı yerden kesilen saldırgan, Kılıçdaroğlu’nun yüzünün sağ tarafına ard arda iki yumruk vurdu. Kılıçdaroğlu sendeleyerek akra üstü yere düşer gibi oldu ama korumalar düşmesine izin vermedi.
 
KORUMALAR DÖVDÜ
Bu sırada korumaların bir bölümü Kılıçdaroğlu’nu korumaya çalışırken bir kaç koruma saldırganın üzerine atılarak yere yıktı. Bu sırada korumaların saldırganı linç edercesine dövdükleri görüldü. Bu sırada Meclis’te görevli polis memurları saldırganı korumalardan kurtarmak için olağanüstü çaba gösterdi. Salonda kısa süreli bir arbede de yaşandı. Korumaların saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra dövmeye devam etmesi üzerine araya Sırrı Sakık girdi ve Meclis’te görevli polis memurlarının yardımı ile saldırgan BDP grubuna alındı. Bir süre burada bekletilen saldırgan, milletvekillerinin kullandığı tünelden polis tarafından kaçırıldı. Kılıçdaroğlu’na saldıran kişinin saldırı için yol güzergahında bir süre beklediği ve saldırı noktasını önceden belirlediği anlaşılıyor. Saldırı anında Kılıçdaroğlu’na rahat ulaşması için kalabalık grubun en önde olması bunu ispatlıyor.
 
SALDIRGAN BDP'Lİ DEĞİL
Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun saldırı öncesi grup salonuna gelişi sırasında, BDP'nin grup toplantısı sona ermişti. Saldırganın BDP'li olduğu yönündeki iddialar üzerine BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti, bizden biri değil" dedi.
 
"ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik yumruklu saldırıya ilişkin, "Herkesi sukünete davet ediyorum. Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu CHP liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü'ye de taşlar atıldı ama bir tek hedefimiz var; bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Baskılar, şiddet bizi engelleyemeyiz biz hiçkimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk atacak. Biz geri adım atacağız asla atmayacağız inaçlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler