
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
CHP Tır'ına YSK'dan Ret Kararı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 29.05.2015 15:54:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Yakutiye kent meydanına konulan ancak Yakutiye Belediyesi tarafından meydandan çıkarılan CHP Tır'ı ile ilgili son kararı YSK verdi. Karara göre CHP'nin seçim Tır'ını kent meydanına konuşlandırması,'Toplum huzur ve düzeni, adalet ilkesi gereği' yasak. Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın'ın başvurusu üzerine, Erzurum İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından alınan ve siyasi partilere de gönderilen kararla, CHP'ye eşitlik ilkesi, tarihi değerlere saygı hatırlatıldı. 2015/9 karar numarasıyla yayınlanan kararda, CHP Tırı'nın arkeolojik sit alanına konulmasının, Lala Paşa Camii ile Yakutiye Medresesinin olumsuz etkileyeceği, toplum huzur ve düzenin bozulacağı, alanda hiçbir siyasi partiye yer verilmediği hatırlatıldı.
BAŞKAN KORKUT: TOKAT GİBİ KARAR
Erzurum'un huzurlu ve hoşgörü yapısını bozmak için provakasyonlar üreten bir anlayış, Seçim Kurulunun kararına rağmen sosyal medyada yine kışkırtmalarına devam etti. CHP adayları ve bazı CHP'lilerin Gezi Parkı sendromu yaratmak için inatla çabaladıkları attıkları tivit ve face sayfalarına yansıdı. Ali Korkut, kararın iyi okunarak herkesin gerekli dersi çıkarmasını tavsiye etti. Korkut, "Bunlar hak ve hukuktan anlamazlar, yalnızca bağırıp çağırarak kırkırtma yaparlar ama biz yine de yargının tokat gibi kararını onlara hatırlatalım" dedi.
Erzurum İl Seçim Kurulu Başkanlığının 29/05/2015 tarih ve 2015/9 karar nolu kararı şöyle: "Yakutiye Kent Meydanında açılan CHP standının (Tır dorsesi) bulunduğu alanın kentsel ve 3. derece arakeolojik sit alanı içerisinde kalan bölge olması, yaya trafiğine açık ancak taşıt trafiğine kapalı olması, Tır dorsesinin sunulan itiraz dilekçesinde ekli fotoğraflarda söz konusu Yakutiye KEnt Meydanına girişteki kapının kırılmak suretiyle girildiği, Tır konteynırının da Lala Paşa Camii ile Medrese arasındaki bölüme konuşlandırıldığı, hem tarihi eser hem de ibadet hane bulunan bu yerde Tır dorsesi büyüklüğünde bir aracın konulmasının toplum huzur ve düzenini bozabileceği, diğer partilerin bu alan dışında küçük stantlar kullandıkları, CHP'nin Tır dorsesinin bulunduğu alanda hiçbir partinin stant kurmadığı, ölçülülük, eşitlik, kuralları ve Tır dorsesinin bulunduğu yer bir bütün olarak değerlendirildiğinde Yakutiye ilçe seçim kurulunun 26,05,2015 tarih ve 2015/9 sayılı kararında belirtilen bu yöndeki taleple ilgili kararın iptaliyle CHP'ye ait Tır dorsesinin ilgili alandan kaldırılmasına".
.jpg)
En Son Haberler
-
BBP İl Başkanı Yılmaz’dan kademeli tarifeye tepki
Başkan Yılmaz, Erzurum için belirlenen tüketim limitlerinin yetersiz olduğunu belirtti.
-
Yakutiye Belediyesi’nden Engellilere Ulaşım Desteği
Yakutiye belediyesi, engelli vatandaşlar için alkışlanacak bir hizmete imza atı.
-
Sunar'dan Palandöken’e Yeni Kaymakamlık Binası Müjdesi
Palandöken'in gündeminde yer alan kaymakamlık binası sorununu çözüldü
-
Sadık Çat: Kampanya sahada güçlü bir duruşa dönüştü
Yeniden Refah Partisi'nin imza kampanyasına, Erzurum’dan çığ gibi destek geldi.
-
Yakutiye Belediyesi, sıfır atık şehirler ağına katıldı…
Yakutiye Belediyesi, bir başarıya daha imza atarak Uluslararası Sıfır Atık Şehirler Ağı’na üye oldu.
-
Destici, Dadaşların hislerine tercüman oldu...
BBP Genel Başkanı Destici; "Antalya ile Erzurum'a doğal gazın aynı fiyatta verilmesini doğru bulmuyoruz"
-
BBP lideri Mustafa Destici Erzurum'a geliyor
İl başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, tüm Erzurumluları yapılacak kongreye davet etti.
-
Başkan Uçar’dan personeline çat-kapı iftarlık
Uçar, personelinin evlerinde giderek iftarlık ikramı uygulamasını sürdürdü.
-
Elmalı’dan Nevruz Organizasyonuna Sert Tepki
Elmalı, Erzurum merkezinde yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına tepki gösterdi.
-
Palandöken’de "Kadına değer" iftar buluşması
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, esnaf kadınları iftarda ağırladı.





