CHP'nin seçim Tır'ı mahkemelik oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 25.05.2015 10:23:00

Sinan AYDIN'ın Haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Cumhuriyet Halk Partisi, Erzurum'da araç girişinin yasak olduğu tarihi çifte minareli medresenin önündeki Yakutiye kent meydanına seçim Tır’ını soktu. Gece operasyonu ile yapılan seçim çalışması, alana zarar verdi. Yakutiye Belediyesi, konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Partisi Erzurum Milletvekili Adayı Avukat Gonca Aytaş, seçim çalışması için seçtiği yer nedeniyle tepki çekti. CHP'li Aday, seçim Tırını tarihi bir alanın önüne koyarak alana zarar verdi. CHP Tır'ı gece geç saatlerde araç trafiğine kapalı olan tarihi Lalapaşa Medresesinin önündeki Yakutiye Kent meydanına, araç trafiğine kapatılan kapının kilidini kırarak Tır soktu.  Tır'ın sorumluları, gece geç saatlerde Tır'ın girdiği alandaki ağaçların sökülüp Tır girdikten sonra ağaçların yerine dikildiğini itiraf ettiler.

CHP'Lİ ADAY GECE FACEBOOK'TAN DUYURDU

Tarihi alan seçim Tır'ını sokan CHP'li Aday Gonca Aytaş, bu hareketini sosyal paylaşım sitesindeki hesabından 'Sabaha bir sürprizimiz var' diyerek duyurdu. Sabah olduğunda, herkes büyük bir şok yaşadı. Kent meydanına CHP Tır'ı sokulmuştu. Tır'ın alana kurallara aykırı bir şekilde getirilmesi esnasında ise alanda bulunan yeşil alanlara, ağaçlara parke taşlara zarar verildi. Vatandaşlar CHP tırına tepki gösterdi. Yakutiye Belediyesi ise, CHP'li Vekil Avukat Gonca Ayktaş'ın yaptığı bu girişime tepki gösterip olayı mahkemeye taşıdı. Yakutiye Belediyesi, CHP Tır'ını yasak olan bölgeye zorla sokan CHP'li Milletvekili Gonca Aytaş ve CHP Genel Merkezi hakkında, "tarihi yapıya zarar vermek' suçlamasıyla Erzurum Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturması sürüyor.

 

"ŞOV PEŞİNDE...İNSAN ÖLÇEKLİ YAPIYA ZARAR VERDİLER"

Ayrıca tadilatı yapılan Lala Paşa camiini çevreleyen bariyerler de CHP 1. sıra adayının el afişleriyle donatıldı. Konu iilgili bir açıklama yapan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, " "Bu hukuksuzluktur, bu bir işgaldir. Demek ki CHP'nin siyaset anlayışı böyle, zorla, cebren. Ne kadar hak ve hukuktan yana olduklarını görün. 1. sıra adayı hanımefendiyi görevli arkadaşımız tarafından telefonla aranarak nezaket kuralları içerisinde aracın kaldırılmasını talep ediyor. Kent Meydanının hiç bir siyasi partiye kullandırılmadığı, ayrıca tırın meydana zarar verdiğini anlatan arkadaşımıza bir bayana yakışmayan ifadelerle "sıkıyorsa kaldırın" diye tehdit eden bu hanımefendi, "Ben hukukçuyum yanından dahi geçemezsiniz" diye de tehditler savuruyor. Bu hanımefendi çimenlerin ezilip, küçük ağaçların kırıldığını anlatmaya çalışan arkadaşımıza "alaycı bir üslupla 'Ah canımmm, yazık olmuş' diyor. İşte CHP'nin yüzü, işte CHP'nin siyaset anlayışı. Zorla, cebren ve tehditlerle. Ben bu anlayışı kınıyorum. Camiye dahi saygıları yok. Savcılık nezdinde gerekli girişimler yapılacaktır" dedi.  Belediye Başkanı Ali Korkut, bir pervasızlık ile karşı karşıya olduklarını belirterek "Hiç bir siyasi parti için açmadığımız Kent Meydanı, maalesef adeta CHP tarafından işgal edilmiştir. Avukatlarımız gerekli girişimde bulunuyor, sert zemine zarar verilmiş, çimenler çiğnenmiş, birde kapı zorla açılmıştır. Çirkin tavrı kınıyorum" dedi. Başkan Korkut, "Bu arkadaşımız şov peşinde. Tarihi alana zarar verdiği için hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu alan siyasi çalışmalara kapalı olan bir alan. Onların tarihe saygıları yok. Tır'ı alana sokarak, insan ölçeğinde yapılan alana zarar verdiler. Ayrıca görüntü kirliliğine de neden oluyorlar. Bu aday arkadaşımız şov peşinde. Erzurum'da seçim kazanma ihtimalleri zaten yok. 'Ben nasıl bir hareket yapsam da ulusal basına çıkıp Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözüne girip kendime bir yer kapsam' hesapları yapıyor. Siyasette amaç gönüllere girmektir. Ama bunlar gönüllere girmeyi başaramamışlar tarihi alanlara böyle giriyorlar" dedi.

Etiketler : Erzurum, seçim, CHP, Yakutiye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler