CHP'li Heyet Fethullah Gülen'in köyünde

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 07.12.2013 14:44:00
Fethullah Gülen'in 1 yıl önce rahmetli olan kardeşine taziye ziyaretine giden CHP heyetine, Gülen'in amca oğlundan tepki.
CHP'li Heyet Fethullah Gülen'in köyünde

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, beraberinde CHP Erzurum İl Teşkilatından bir grupla birlikte Gülen Cemaati Lideri Fetluhlah Gülen'in 1yıl önce rahmetli olan kardeşi için taziye ziyaretine gitti. Geçtiğimiz yıl Ankara’da 12 Ekim 2012 tarihinde vefat eden Fetullah Gülen hocaefendinin kardeşi Hasbi Nidai Gülen’in Erzurum’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında köyde bulunan Fetullah Gülen Hocaefendinin amcasının oğlu Necdet Fülen, CHP heyetine tepki gösterdi.  CHP Milletvekili Ensar Öğüt, İl Başkanı Tacetttin Kızıloğlu ve beraberindeki partililer bugün Pasinler İlçesine bağlı Korucuk köyü’ne Gülen ailesine taziye ziyaretine gitti.

DUA OKUYUP BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİNDE BULUNDU

Köye CHP İl teşkilatına ait iki araçla gelen CHP Milletvekili Ensar Öğüt, 'köy girişinde köylülerle selamlaştıktan sonra bir süre yürüyerek Fetullah Hoca efendi tarafından yaptırılan konukevine geçti. Köy Muhtarı Vefa Kızıltunç tarafından karşılanan heyet, geçtiğimiz yıl vefat eden Fetullah Hoca efendinin kardeşi Hasbi Nidai Gülen’in yakınlarına taziye dileklerinde bulundular. Ziyaret sırasında CHP Milletvekili Ensar Öğüt ile Fetullah Gülen hoca efendinin amcasının oğlu Necdet Gülen arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Gülen'in amcaoğlu Necdet Gülen, odada oturan heyetin yanına gelerek “Sağolun var olun ama bizim siyasiyi tarafımız yoktur.  Buraya neden geldiniz. Eğer başsağlığı dilemek için geldiyseniz evime gelecektiniz. Bura taziye evi değil, lütfen buradan çıkın” dedi. CHP Milletvekili Ögüt ise “Ben bu bölgenin milletvekiliyim. Ardahanlıyım. Bu bölgenin insanı olduğum için acınızı paylaşmak için buraya geldik.Muhtarınız taziye evi olarak bizi buraya getirdi. Siyaset için burada değiliz” diye cevap verdi. Kısa süreli tartışma, konukevi görevlilerinin araya girmesi ile yatıştırıldı.

1 YIL SONRA TAZİYE YEMEĞİ YEDİ, MEZARLIĞA GİTMEDİ

Konukevinde görevli kişiler, taziye için gelen CHP Milletvekili Ensar Öğüt ve beraberindekilere, kahve ikramında bulundu. Kahvesini içen Ensar Öğüt'edaha sonra yemek teklifi aypıldı. Teklifi kabul eden Öğüt, cenaze yemeği olarak kabul ettiği yemeği yedi. Ensar Öğüt, yemek sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin, "Bu ziyaret zamanlaması açısından CHP cemaatin oyuna talip oldu olarak değerlendiriliyor' sorusu üzerine, "Ben bu bölgenin Milletvekiliyim. Ben kendimi Erzurumluların da vekili olarak görüyorum. Erzurum'un da bir çok sorununu meclis gündemine taşımış biriyim. Ben insanlık görevimi yerine getirmek için burdayım. Biraz geç geldik ama benden önce bizim CHP Erzurum İl teşkilatı çenaze merasiminde ve sonrasın da da taziye ziyaretlerinde bulunmuşlar. Ben insanlık görevimi yerine getirdim. Oy düşüncesi kesinlikle yanlış bir düşünce. Buraya daha önce de siyasi partiden AK Partiden bakan arkadaşlar Milletvekili arkadaşlar gelmiş. Bunlar da oy için mi gelmiş. Onlarda insanlık görevini yerine getirmek için geldi. Bu ziyaretimiz zamanlama bakımından farklı düşünceler doğuruyor olabilir. Ama biz insanlık görevimizi yerine getirmek için buradayız" dedi. CHP heyeti, taziye ziyaretine gitti ancak köyün çıkışında bulunan mezarlığı ziyaret etmeden köyden ayrıldı.

 

 

Etiketler : Erzurum, taziye, köy, CHP,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler