Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğu Erzurum'da

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 11.07.2014 16:20:00

RADARHABER / ERZURUM 
CHP ve MHP’nin çatı adayı olarak gösterdiği Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere bugün Erzurum’a geldi.  Öğle saatlerinde hava yolu ile Erzurum’a gelen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu havalimanında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, MHP İl Başkanı Zekai Kaya ve CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ile partililer karşıladı. İhsanoğlu daha sonra cuma namazını kılmak için Ulu Cami’ye gitti. İhsanoğlu, camiye girişi sırasında boyacı bir çocuğun “Ayakkabılarınızı boyayalım başkanım. Ramazan harçlığı çıkaralım” dedi. İhsanoğlu da konuşmadan direk camiye girdi.
 
 
"CAMİ KAPISINDA SİYASET OLMAZ"
Ekmeleddin İhsanoğlu, cuma namazını kıldıktan sonra , esnaf ziyaretlerinde bulundu. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, cami çıkışında basın mensuplarının açıklama talebini “Burası cami önü burada siyaset olmaz. Mabetlerde ibadet yapılır” diyerek geri çevirdi. İhsanoğlu, daha sonra CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ile birlikte Cumhuriyet Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. İhsanoğlu’nun esnaf ziyareti sırasında yanına gelen bir vatandaş, "kardeşinin cinayet sonucu cezaevine düştüğünü ve cumhurbaşkanının kafasına göre birilerini affettiğini kendisinin de kardeşinin affedilmesini istediğini" belirterek İhsanoğlu’dan cumhurbaşkanı olması halinde kardeşinin affedilmesini istedi. İhsanoğlu, daha sonra Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’na gitti.
 
 
CUMHURBAŞKANI ADAYI ETSO’DA
Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti. ETSO’da, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın tarafından karşılanan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra ETSO meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ülke için hayırlı olması temennisinde bulunarak, Prof. İhsanoğlu’na adaylığının hayırlı olmasını diledi. Başkan Yücelik’in kısa konuşmasının ardından Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, ETSO meclis üyeleri ve toplantıya katılan taraftarlarına hitap etti. Konuşmasında, Dadaşlar diyarı Erzurum’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Prof. İhsanoğlu, birlik, beraberlik mesajları verdi. Türkiye’nin 1000 yıllık tarihi boyunca büyük imtihanlar verdiğini kaydeden İhsanoğlu, ülkenin son imtihanının istiklal mücadelesi olduğunu söyledi. Türk milletinin her zaman bu imtihanlardan alnının akıyla ve zaferle çıktığını anlatan İhsanoğlu, ülkenin tefrikaya, ayrılığa düşmediği sürece her türlü sıkıntının üstesinde geleceğini dile getirdi. Toplantıda konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ETSO’dan ayrıldı.
 
 
İHSANOĞLU, ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra Erzurum’daki Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Beraberinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile birlikte Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatem Tetik’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’de barış tohumlarının ekilmesi gerektiğini söyledi. İhsanoğlu daha sonra şunları kaydetti; “Biz istiyoruz ki evlatlarımızı artık kaybetmeyelim. Anneler ve babalar bu acıları yaşamasın bu ateş bir daha kimsenin evine ocağına düşmesin. Tüten ocaklar sönmesin. Çocukların babaları yetim kalmasın. Anneler evlatlarını kaybetmesin. Bunu yapmamız için ülkemizdeki huzuru sağlamamız gerekiyor. Barışı sağlamamız lazım. Aynı zamanda birliği ve beraberliği sağlamamız lazım." Nefret yerine sevgi tohumları ekmek gerektiğini anlatan İhsanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Birliği ve beraberliği sağlamak için bu büyük tarla olan ülkemizde bu birlik ve dirlik tohumlarını ekmemiz gerekiyor. Bu mücadele içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bu değerleri temsilen buraya geldik. Türkiye’nin önüne çıktık. Biz zıtlaşmayı savunmuyoruz. Biz, birlik ve beraberlik içinde olmayı savunuyoruz. Tek bayrak ve tek vatan altında et ve tırnak ayrılmadığı gibi bütün kardeşlerimizle bu vatanın çatısı altında bu mübarek topraklarda şehitlerin kanıyla sulanan ve sınırları şehitlerin büyük fedakarlıklarıyla çizilen bu vatanda beraber huzur içerisinde yaşayalım.”
 
 
TÜRBEYE GİTTİ
İhsanoğlu, daha sonra Abdurrahman Gazi Türbesini ziyaret etti.İhsanoğlu, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinin ardından Abdurahman Gazi Türbesine geçti. Türbede dua eden İhsanoğlu, çıkışta kendisini bekleyen çocuk ve vatandaşlarla sohbet etti. İhsanoğlu, 10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisi için destek istedi.İhsanoğlu, türbe ziyaretinin ardından Palandöken Dağındaki bir otelde iftar saatine kadar dinlenmeye çekildi.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler