Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'a geliyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 13.02.2018 13:50:00
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’a geliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'a geliyor

RADARHABER / ERZURUM

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’a geliyor. AK Parti Aziziye teşkilat kampında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Kapmta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erzurum’a geleceği de duyuruldu. Aziziye Belediyesi ile AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı’nın birlikte gerçekleştirdiği eğitim kampı sona erdi. Ilıca Termal Tesisleri’nde gerçekleşen kamp programına; AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, Aziziye Belediye meclis üyeleri, AK Parti Aziziye kadın ve gençlik teşkilatları üyeleri katıldı. Açılış programıyla başlayan kamp programı Eğitimci Tarkan Zengin’in Siyasal İletişim Berecileri konulu eğitimi ile devam etti. Programın ikinci bölümünde ise Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan belediye çalışmalarıyla ilgili katılımcılara sunum yaptı ve ardından soru cevap bölümüyle program devam etti.

 

‘AZİZİYE CAZİBESİYE NÜFUSUNU YÜKSELTİYOR’

Kampta konuşan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet  Orhan:” Aziziye ilçemiz sahip olduğu 1702 kilometrekare yüz ölçümüyle Büyükşehir ilçeleri arasında en büyük sorumluluk alanına sahip olan bir bölge. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçları incelediğimizde yine Erzurum’da nüfusu en fazla artan ilçenin Aziziyemiz olduğu görülecektir. Bizler çalışmalarımızı sürdürürken, İlçemizin cazibesinin artması için ne tarz çalışmalar ne tarz faaliyetler yapabiliriz diye sürekli düşünüyoruz. İlçemizin nüfusu 2014 yılında yaklaşık 51 bin civarlarındayken 2017 Aralık ayı rakamlarına göre 59 bin 309 sayısına ulaştığı görülmektedir. Bu da demek oluyor ki; elbette Erzurum’un nüfus sayısının düşmesi istediğimiz bir durum değil fakat Aziziye ilçe cazibesi açısından değerlendirildiğinde gerek şehir merkezinden gerekse diğer ilçelerden göç alan bir konumdadır” şeklinde konuştu.

 

 

‘HEDEFİMİZ İSTİŞARE MEKANİZMASINI HAREKET GEÇİRMEK’

Toplantıda özellikle ilerleyen süreçte acil ihtiyaçlar bakımından belediye çalışmalarını değerlendireceklerini söyleyen Başkan Orhan, sözlerine şöyle devam etti:” Toplantımızda önümüzdeki süreçte belediye çalışmaları açısından ivedilik gerektiren konular, ne tarz faaliyetler yürütmek gerektiğini burada bulunan teşkilatımızla birlikte tespit edeceğiz. Toplantımızda ilçe teşkilatımızın her kademesinden partililerimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra mahalle temsilcilerimiz de bizimle birlikteler. Yine kurumumuzda bizimle birlikte hizmet üreten meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve kurum müdürlerimiz buradalar. Dolayısıyla ilçemizde yapılması gereken her şey bu toplantıda konuşulacak. Bunun haricinde burada yapılması gerekenlerin dışında görüş ve önerileri olanlar var ise bunları istişare edeceğiz, birlikte çözüm üreteceğiz. Buradaki en büyük amacımız istişare kültürünü hareket geçirmektir. Bu anlamda istişare mekanizmasını harekete geçirerek ortaya çıkacak fikirleri hayata geçirmek en önemli hedefimiz.

İlçemize hizmet ettiğimiz yaklaşık 4 yıllık süre içerisinde her zaman istişare kültürüne önem verdik. Gerek vatandaşlarımızla, gerek teşkilatımızla gerekse siyasi olarak büyüklerimizle sürekli istişare içerisinde olduk. Sonuç olarak çalışmalarımızı istişareler neticesinde alınmış olan kararlara göre yürüttük.”

 

SEÇİM VAATLERİMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK

2019 yılının seçim yılı olduğunu ifade eden Başkan Orhan, seçim çalışmalarının şimdiden başladığını söyledi. Başkan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü:” 2018 yılını

çalışmalarımız açısından değerlendirdiğimizde İnşallah 2018 Nisan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlarımıza seçim vaadi olarak ifade ettiğimiz bütün projeleri hayata geçirmiş ve kalan çalışmalarımızı tamamlamak üzere olacağız. Rabbime şükrediyorum ki; Yaptığımız çalışmalarla seçim vaatlerimizin hemen hemen tamamına yakınını hayata geçirdik. Hayata geçiremediğimiz kısımları ise yine bu önemli toplantıda tartışacağız. Böyle bir toplantının düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda bizlere destek olan İlçe Başkanımız Ensar Coşkun ve yönetimine, bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İl Başkanımız Mehmet Emin Öz beye teşekkür ediyorum. Ayrıca Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya teşekkür ediyorum. Toplantımızı yaptığımız tesislerin ilçemize kazandırılmasında gerçekten çok büyük emekleri bulunuyor. Başta Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ olmak üzere milletvekillerimizin tamamına teşekkür ediyorum. Ne zaman kapılarını çalsak ve bir sıkıntımızı anlatsak mutlaka ilgileniyorlar ve ilgili yerleri harekete geçiriyorlar. Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen beye teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz çalışmalarda Büyükşehir Belediyemizin desteğini her zaman hissediyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor, birlik ve beraberlik içerisinde en güzel hizmetleri yapmayı diliyorum.”

 

 

AZİZİYE BİRLİĞİN VE BERABERLİĞİN ADRESİDİR

Aziziye ilçesinin kendileri için önemli bir bölge olduğunu aktaran Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, burada yapılan bütün toplantılardan ciddi bir motivasyon, uyum ve enerji aldıklarını söyledi. Tavlaşoğlu sözlerine şöyle devam etti:” Samimiyetle söyleyebilirim ki, Aziziye ilçesinde katıldığımı her toplantıda müthiş bir enerji alıyorum. Bu, son yıllarda en fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik tablosudur. Aziziye birlik ve beraberliğin vücut bulduğu yerdir. Özellikle belirtmek istiyorum. Aziziye ilçemizde, Türkiye’nin en genç belediye başkanı, AK Parti Genel Merkezinde görev almış, parti disiplinini ve terbiyesini almış, çalışkan, uyumlu ve belediyeler arasındaki uyumun da ne kadar önemli olduğunu bilen çalışkan bir belediye başkanına sahibiz. Belediyede meclisimiz de çok genç ve dinamik kardeşlerimizden oluşuyor. Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimizde yine genç arkadaşlarımızdan oluşuyor. Meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamı hem Aziziye Belediye Meclisi’nde hem de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde en sorunsuz çalışan ve ilçeleriyle ilgili ihtiyaçları sürekli gündemde tutan ve Büyükşehir Belediyemizin de çalışmalarına en çok destek veren kardeşlerimizdir. Hepsini yürekten tebrik ediyorum. AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar beyde geçmişte yöneticilik yapmış yetki ve sorumluluklarını bilen bir yönetici. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde böylesine uyumlu bir görüntü hepimizin arzuladığı bir şeydir. İlçe nüfusu olarak da AK Parti’ye en fazla oyu veren ilçemiz Aziziye. Soyadı gibi kendisi de Ilıcalı olan ve Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da hem ülkemiz hem de şehrimiz için çok çalışan bir milletvekilimiz. Çok önemli ve çok kıymetli çalışmaları var. AK Parti İl Başkanımız Sayın Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediyemizde beraber çalıştığımız ve çok tecrübeli bir abimiz. Belediyede birlikteyken teşkilatların ne kadar önemli olduğunu ve önem verilmesi gerektiğini bizlere anlatmış bir abimiz. Bu kapsamda ekip tam kurulmuş ve uyum sağlanmış. Bu uyumlu çalışmayı teşkilatlarımızın her kademesinde görmek arzusu içerisindeyiz.

 

 

Devletimiz şu an Afrin’de bir operasyon yapıyor ve şehitlerimiz var. Vatan hainleri her zaman olacak ve bu anlamda her zaman birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Vatanın ve bayrağın ne demek olduğunu milletimiz çok iyi biliyor. Yakın tarihte 15 Temmuz gibi zor bir sınav atlattık. İçimizdeki hainlerin neler yapabileceklerini burada gördük. Bu ve bunun gibi saldırıları bertaraf edebilmek için Aziziye ve bütün teşkilatlarımız hazırdır. Toplantıya katılan tüm teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum.

 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 16 MART’TA ERZURUM’DA

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı kongresinin 16 Mart tarihinde yapılacağı bilgisini veren İl Başkanı Mehmet Emin Öz ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erzurum’a geleceğini duyurdu. Öz, şöyle konuştu: “16 Mart 2018 tarihinde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti Erzurum İl Başkanlığı kongresi yapılacak. AK Partimiz kongrelere çok önem veriyor. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanımız Erol Kaya geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz toplantının açılış konuşmasında, Erzurum’un kendilerinin bir ümidi, sırtlarını verdikleri, dayandıkları, yaslandıkları bir şehir olduğunu ifade ettiler. Osmanlı döneminde de, Cumhuriyet döneminde de devlet riskli kararlar alırken hep Erzurum’a dayanmış ve işleri buradan başlatmış. Geçmişte Türkiye’nin ümidi olmuş birçok partide bütün önemli işlerinin startını Erzurum’dan vermiştir”.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler