Dadaş Bakan'a Dadaş Bebek Hediye

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 18.12.2014 08:32:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Girişimci kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı ziyaret etti. Çomaklı ziyareti sırasında Başkanı olduğu Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin çalışmaları hakkında ve kadın derneklerinin sorunları konusunda Ala’ya bilgi verdi.
Erzurum'un iyi yönde değiştiğini belirterek özellikle kültürel konularda ve kadınlara özellikle mesleki eğitimler veren merkezlerin açılmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, derneğin on yıldan beri bu çalışmaları kendi çaplarında yaptıklarını ve Mahallebaşında ki kadınlarla çalıştıklarını vurguladı.Çomaklı, “Kadın dernekleri olarak siz değerli bürokratlarımıza ulaşmakta sıkıntı çekiyoruz. Fakat siz bir siyasi gibi değil de bir ağabey gibi hareket ediyorsunuz, bunun için Erzurum kadınları adına şükranlarımı sunuyorum. Şu an Okuma-yazma eğitimi, kadınlarımıza makrame örgü eğitimi ve mefruşat eğitimlerimiz devam etmekte. Bunların yanı sıra çeşitli seminerler de veriyoruz yani Mahallebaşında ki kadınımız için bu dernek bir rehabilite merkezi yerine geçti.” Diye konuştu.
Çomaklı, Bakan Ala’ya, hala Doğu Anadolu ve Erzurum’un tek kadın girişimci Derneği olarak yaptıkları hizmetleri içeren bir kitapçığı ve SRAP desteği ile verdikleri Folklorik Bebek Yapımı Eğitiminde kadınların yaptığı folklorik bebeklerden “dadaş bakana dadaş bebekler yakışır ” diyerek Erzurum Bebeklerini hediye etti.
Bakan Ala, Çomaklı’ya bu tür derneklere daha iyi hizmet fırsatı verilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Etiketler : Erzurum, kadın, girişimci, Bakan,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler