Erdoğan: Lice olayı sıradan bir olay değildir

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 02.07.2013 14:30:00

RADARHABER / ERZURUM

Başbakan Erdoğan AK Parti Grup toplantısında Lice olaylarının ardındaki gerçekleri gözler önüne serdi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lice'de yaşanan olaylarla ilgili grup toplantısında açıklama yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, Lice olaylarının arkasında hangi güçler olduğuna değinerek  'Lice olayı sıradan bir olay değildir. Olayın dayandığı yer esrar ve hint keneviri olayıdır' dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Konuşmamın hemen başında, dün açıklanan üniversite yerleştirme sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Sınavda dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.

- Bugün meclis başkanlığı seçimleri var. Tam kadro halinde seçimlere katılacak ve adayımızı güçlü şekilde destekleyecek ve yolumuza devam edeceğiz.

 

AKDENİZ OYUNLARI

- Akdeniz oyunlarında toplamda 126 altın almak süretyle İtalya'dan sonra en fazla madalya alan ülke olduk. 200 bin kişi oyunları izlerken bilet satış rekoru kırılmış oldu. Oyunlar 14 ülke tarafından canlı yayınlandı.

-Mersin'deki oyunlar seyirci bakımından da rekor kırdı. Türkiye'nin ne kadar farklı bir ülke olduğunu ortaya koyduk. Hem madalya alan ve bu oyunlara katılan herkesi kutluyor, başta bakanım ve arkadaşlarını kutluyorum.

TSK'NİN 35. MADDESİ

- Demokrasiye müdahale için gerekçe gösterilen TSK iç hizmet kanununu 35. maddesini artık değiştiriyoruz. Şimdi bu kılıfı artık kaldırıyoruz. Vazifesini ve askerlik kavamını yeniden tanımlıyor ve durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz. Bu maddeyi genel kuruldan geçireceğinize inanıyorum.

- Önümüzdeki hafta son derece önemli bir ay. Ramazanı Şerif'in  tüm insanlık için refah  ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Dayanışma içinde olacacağız. Ocağında aş kaynamayanlara el uzatacağız. İmkanlarımız dahilinde en uzaktakilere kadar ekmeğimizi paylaşacağız.

"O ZAVALLILARI ALLAH'A HAVALE EDİYORUZ"

- Zekat sadaka paylaşma sadece dini kavramlar değildi, bizi millet yapan kavramlar. Birileri bunu başka yerlere çekebilir hatta kendi yaşadığı mahallesinde yaşamadığı için sizi anlamayan bu zavallıları Allaha havale ediyoruz.

MAKARNACI DİYENLER KİBİR HASTALIĞINA TUTULMUŞ

- Makarnacı kömürcü diye lanse edenler kibir hastalığı içinde vicdanın kaybetmiş zavallılardır. Devası olmayan bir hastalıktır. Vicdansızlık her zaman kaybetmiştir ve kaybetmeye mahkumdur. Sosyal yardımları daha bir aşkla sürdüreceğiz.

YOKSULA KART MÜJDESİ

-Yardım alan vatandaşlarımıza PTT ile işbirliği yaparak bir kart vereceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kuyruğa girmeden gururları incitilmeden alışveriş edecekler. Ne kadar yardım edileceği sms ile önceden belirtilecek.

"HİÇBİR ZAMAN TEK DİN DEMEDİK!"

- Vatanımız için canımızı ortaya koymattan kaçınmadık. Yola çıkarken bir şey söyledik. Bize söylemediğimizi söylüyor gibi atfedenler saygısızlık yapıyor. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet dedik, tek din tek dil demedik. Bunlar bize iftiradır. Tek dinci anlayış yoktur. Bizim söylemediklerimizi söylemişiz gibi lanse edenler büyük ayıp ediyor.

- Etnik milliyetçilik yapmayacağız derken, hepsi bizim canımız ciğerimizdir, biz hepsine eşit mesafedeyiz, bizim kitabımızda asla böyle bir şey yok.

-  Bizim yönetim anlayışımızda tek bir ve dillere mensup halkımız yönetmek amacındayız. Etnik milliyetçilki yapmayacağız, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapmayacağız demiştik. Herkes bizim canımız ciğerimiz kardeşimizdir.

-Biz 76 milyona hitap eden partiyiz. Yüzde 50 oyla geldik yüzde 100'e hizmet ediyoruz.

"ÇÖZÜM BİR SÜREÇTİR DEDiK!"

Her kesim sabırlı olmalı itidalli olmalı. Keşke bir gecede içinde sorunları bıçakla keser gibi kesebilsek. Ortak noktada buluşmak zorundayız. Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmadan bu süreci götürmek zorundayız.

Bu devletin her bir ferdi sonuna kadar ülkesini sınırlarını onurlarını kahramanca korur ve koruyacaktır.

Eğer biz öyle bir anlayışın temsilcisi olsaydık bu kadar millet vekili çıkarabilirmiydik? Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bölgesel milliyetçilik de biz de yok. Biz Vatan topraklarının evlatlarıyız.

"SUYU GEREKİRSE 7 KEZ GERİ DÖNÜŞÜME ÇEVİRECEĞİZ"

Bir gram suyun boşa gitmemesi için barajlar yapıyoruz. Bu yapılan barajlarla susuzluğu aşacağız. Geri dönüşüm noktasında suyu 7 kez geri dönüşüme çevireceğiz.

Dinsel ayrımcılık içinde değiliz. Ak Partinin yönetim anlayışında dinsel milliyetçilik yoktur.

50 HAVAALANI VAR

- Bölgesel milleyetçilik yok. Biz sadece batının değil 780 bin km'lik vatan toprağının partisiyiz. Türkiye'de doğu ile batı arasındaki makas kapanıyor. 26 vilayette havaalanı varken şu anda 50 vilayette havaalanı var. Bu iktidar bu milletin hizmetkarıdır. Biz baraj yapmaya çalışırken BDP karşısına dikiliyor. Öyle günler gelecek ki geri dönüşüm noktasında 7 kez suyu geri dönüşümle kullanacak teknolojiyi kullanacağız.

- En başından beri dediğimiz bu "terörün olduğu yerde fikirler konuşulmaz." Biz sonuna kadar şiddetsiz bir ortamda olma çabasında olacağız. Sadece 100 trilyonu aşkın hint keneviri imha edildi. Bundan rahatsız oldular. Hem siyaset yapıyorum diyeceksin hem de esrar terör  insan dahi kaçıracaksın. Bunlara müsade edemeyiz.

"LİCE OLAYI SIRADAN BİR OLAY DEĞİLDİR"

- Lice olayı sıradan bir olay değildir. Lice olayının dayandığı yer esrar olayıdır .  Lice olaylarının ardında uyuşturucu var. Kalekol karakol hepsi hikaye. Daha güvenli kalekollar yapmalıyız. İzin alacak halimiz yok! 

"BU KALEKOLLARA OLAN ALERJİ NEDEN KAYNAKLANIYOR?"

- Mutlu sona ulaşmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Küçük hesapların peşine düşmeden herkes sorumlu davranmalıdır. Hassas bir süreçteyiz diye illegal gösteri yapanları görmezden mi geleceğiz. Böyle bir beklenti içinde olanlar kusura bakmasınlar. Hukuksuzluğu baskı ve şiddetin çözümü bozmasına müsade yok!

- Kalekol ya da karakol bir bahanedir. Kalekol vatandaşı tehdit için değil güvenlik için vardı. Savunma için vardır. Acaba bu kalekollara barajlara olan alerji  neden kaynaklanıyor? Acaba işin içinde başka işler olabilir mi? Uyuşturucu kaçakçılığından dolayı olabilir mi? Bu süreci baltalamak ahlaksızlıktır  vicdansızlıktır. Bu oyuna gelmeyiz.

- Çözüm süreciyle birlikte Cudi dağı eteklerinde piknikler yapıldı. Kardeşleriyle kucaklaştılar. Ticaret canlandı. İş kadınları işadamları bölgeye ziyarettte bulundu. çözümün adı bile yetti. işveren örgütleri ardı ardına bölgeye ziyaretlere gittiler. Böyle bir atmosferi bozmaya kimsenin hakkı yoktur.

- Benim Kürt kardeşime acıdan hüzünden başka bir şey vermedi. Tüm vatandaşlarımızı hüzünden kurtarmak zorundayız.

- Bu iklimi bozmak isteyenlerin bunun vicdan azabından kurtulması mümkün değil. Çözüme engel olanlar büyük İhanet içindeler. Taviz vermeyiz ilkelerimizden vazgeçmeyiz.

"İŞTE CHP'NİN GERÇEK YÜZÜ"

- İşte CHP gerçek yüzünü ortaya çıkardı. 3. havaalanı ile ilgili danıştay'a durdurma talebinde bulunacakmış. İşte gerçek yüzü. CHP hiçbir zaman yatırımda işi olmamıştı. Bu hava limanı evelallah gerçeleşecektir.

KABATAŞ'TAKİ TÜRBANLI GELİNE SALDIRI

-Kabataş'ta bir kızımız çirkin saldırıya uğruyor. CHP Genel başkanı ahlaktan birisi malesef edep dışı yalan olduğunu söylüyor. 1940'lı yılların CHP'si bugüne göre zulümde ve çirkinlikte masum kalıyor. CHP'nin başında celladına yaranmak isteyen her türlü çirkinliği meşru gören birisi var.Tercihi ne olursa olsun bu çirkin saldırıyı yalan gören bir CHP liderimiz var. İnsanca haysiyetli bir duruş beklerdim.

- O canileri bulacak ve yargıya teslim edeceğiz. Zarara uğratılan esnafım ehdişe etmesin ,u barbarlığın hesaını soruyors. Hiç kimsenin işlideği suç yanına kar kalmayacak.

LEVENT KIRCA'YA TEPKİ

- Londra'da istanbul'un kurtarıldığından bahsediyor. Bu da sözde sanatçı. Bu adımları atmakta hukuki görevimizdir. Bunun da hesabını vermesi lazım. Suç işleyenler asla cezasız kalmayaak. Millet iradesini gasbetmek o kadar kolay değil. Çalışın sizin de olsun. Biraz daha gayret edin, halkı kucaklayın. Halkı kucaklamak süretiyle millet size de yürü diyebilir.

- Milletin iradesini gasp etmek öyle bir kolay değil. Geleneğini bilmeyen genç geleceğini bulamaz!

- 8 ilçe ve beldede partimize katılım yapılacak. Hepbirlikte mecliste oyumuzu kullanacağız ve TBMM''yi yönetecek meclis başkanımızı seçeceğiz. Sağolun varolun  Allah'a emanet olun! 

Etiketler : Erzurum, Başbakan, Lice, olay,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler