Erdoğan'dan AK Parti'ye veda gibi sözler

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 11.05.2014 01:47:00

RADARHABER / ERZURUM
Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili konuşmasının satır aralarında veda mesajı mı vardı?
Kim aday olursa olsun AK Parti'nin çizgisinin değişmeyeceğini belirten Erdoğan, bu davanın kişilere bağlı olmaksızın garip kalmayacağının altını çizdi.Davalarının isimlerle yürümediğini söyleyen Erdoğan, ''Bu dava isimler üzerinde yürüseydi Fatih ile birlikte unutmayın fetih de ölürdü. Ama dikkat edin, fetih ölmüyor, o baki." dedi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

MAYIS SONU VEYA HAZİRAN AYININ İLK YARISI
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve üç dönem kuralının çerçevesinde, partinin nasıl şekilleneceğinin çok büyük bir önem arz ettiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:''Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Aday tespiti için yoğun istişarelere başladık. Şu ana kadar Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuzla, milletvekillerimizle, büyükşehir belediye başkanlarımızla, il başkanlarımızla istişareleri yaptık. Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, hepsiyle. Bunları gerçekleştirdik. Bugün ve yarın burada değişik konularda da istişarelerimiz devam edecek. Bu süreç bu şekilde devam ederken en geç bu ayın sonu veya haziranın ilk yarısı gibi artık bu işi bitirip, adayımızı kamuoyuna açıklayacağız. Biz Afyonkarahisar'da yola çıktığımızda, ne demiştik, 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece'. Gideceğiz gündüz, gece inşallah. 13 yıl boyunca 'Durmak yok, yola devam' sloganıyla hiç bunu yolumuzda, yanımızdan eksik etmedik. Hamdolsun tüm teşkilatımız buna sahip çıktı. İlkemiz oldu bu bizim.''

BU DAVA ÖKSÜZ KALMAYACAKTIR
Erdoğan, ''Kim aday olursa olsun, gidenler ve kalanlar ne kadar değişirse değişsin AK Parti'nin çizgisi, istikameti, ilkeleri, prensipleri asla değişmez. Şahsen ömrümü, siyaset yoluyla milletime, ülkeme ve bu dava uğruna hizmete vakfettim. İlk gençlik yıllarından bugüne kadar, 18 yaşından itibaren, ortaokul sıralarından itibaren bu tür sosyal hizmetlerin içerisinde, daha sonra siyasi hizmetlerin içerisinde bulunarak bugünlere geldik'' diye konuştu.

EMANETİ BUGÜNLERE GETİRDİK
Hiçbir zaman yalnız olmadıklarını, tek başına hareket etmediklerini ifade eden Erdoğan,  şöyle devam etti:''Biliyorum ki bu dava isimlerle yürüyen değil, ilkelerle, gayelerle, sınırlarla yürüyen bir davadır. Bu dava her şeyden önce, bu davaya gönül verenlerin hayır dualarıyla yürüyen bir davadır. Bizden önce bu dava taşını omuzlayan nice yiğitler vardı, nice büyüklerimiz vardı. Biz o emaneti aldık, bugünlere getirdik. Gönül rahatlığıyla söylemeliyim ki, bundan sonra da bu dava kişilere bağlı olmaksızın hor, öksüz ve garip kalmayacaktır. Çağ kapatıp, çağ açan Sevgili Peygamberimiz'in övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ne güzel söylemiş, 'Dünya devleti ebedi değildir. Fani cihanda hiç kimse ölümsüz değildir. İnsanların dünyada nefesleri sayılıdır ve ölümsüzlük kapısı kapalıdır.''

'BU DAVA İSİMLER ÜZERİNDE YÜRÜSEYDİ'

Fatih'in vefat ettiğini ama davasının, eserlerinin bugünlere kadar ulaştığını belirten Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:''Bu dava isimler üzerinde yürüseydi Fatih ile birlikte unutmayın fetih de ölürdü. Ama dikkat edin, fetih ölmüyor, o baki. Bu dava fani şahsiyetler üzerinde yürüseydi, Osmanlı cihan padişahları, Selçuklu sultanları, Emevi, Abbasi, Memlük, Endülüs ve nice daha devletin idarecileri öldüğünde, dava öksüz kalırdı, yetim kalırdı. Bu dava köksüz, ruhsuz olsaydı, Bağdat'ın kütüphaneleri yakıldığında, Saray Bosna'nın kitapları kül olduğunda, Kurtuba'nın sarayları düştüğünde inanın yok olur giderdi. Bu dava sahipsiz olsaydı, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Nebi, Habibine kavuştuğunda insanlık medeniyet, ışık ve istikbal de ölürdü.'' Erdoğan, 25 Mayıs'ta vefatının 31. yıl dönümünde minnetle yad edilecek Necip Fazıl'ın ''Üstada kalırsa bu öksüz yapı, onu sürdürmeyen çırak utansın'' sözünü anımsatarak, ''Tabii bunu aslında Üstad, 'usta da kalırsa diye' ifade etmişti, yanlış anlaşılmalara vesile olmasın diye bunu bu şekilde ifade ettim'' dedi. 

Etiketler : Erzurum, parti, veda, cumhur,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler