Erzurum'da sürpriz seçim sonucu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 07.06.2015 22:20:00
Erzurum’da sandıklar açıldı, büyük bir sonuç çıktı. HDP tarihinde ilk kez vekil çıkardı.
Erzurum'da sürpriz seçim sonucu

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da sandıklar açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre 6 milletvekili bulunan Erzurum’dan AK Parti 4, MHP 1 ve HDP de 1 milletvekili çıkardı. 2011 Genel Seçimleri’nde Erzurum’dan yüzde 69,25 oy alan AK Parti, 2015 genel seçimlerinde büyük kayıp yaşayarak oyunu yüzde 52,88’e düşürdü. Ak Parti,209 bin 721 oy aldı. Patlama yapması beklenen MHP ise yüzde 23,98 oranla 94 bin 712 oy aldı. HDP ise yüzde 16,71 oranla 71 bin 438 oy aldı. Seçim yarışlarının başlaması ile birlikte Erzurum'da sürekli kavgalarla gündeme gelen CHP ise Erzurum’da adeta silindi. 2011’de yüzde 4,84 oy alan CHP, bu seçimde sadece yüzde 2,77 orana tekabül eden 11 bin 214 oy aldı. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, Erzurum’da 25. dönem milletvekilleri ve özgeçmişleri ise şöyle
 
EFKAN ALA KİMDİR?
Efkan Ala, 1965 yılında Erzurum, Oltu’da doğmuştur. Annesi Gönül Ala, babası Temel Ala Oltu’da yaşamaktadır. İlkokulu Çanakpınar köyünde okudu. Ortaokula her gün gidip geldiği Oltu’da devam etti. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1987 yılında bitirdi. 1988 yılında kaymakamlık stajına başladı. İki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitimden sonra, iki yıl Trabzon Dernekpazarı ilçesinde, iki yıl Ordu Kabataş ilçesinde kaymakamlık yaptı.
 
Tunceli'de vali yardımcılığı yaptı. Ardından İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. 30 Ocak 2003 tarihinde Batman valiliğine atandı. Batman'ın köylerine kadar götürdüğü hizmetlerle halkın sevgisini kazandı. İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) her ay yayımladığı hak ihlalleri raporunu alan Ala, bunlara tek tek cevap verdi. Vali Ala'nın bu tavrı başta İHD olmak üzere sivil toplum kuruluşlarınca takdir edildi. Efkan Ala’nın Batman valiliği sırasında sigaraya karşı tavrı ile bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman ziyaretinde, Ala'dan sigarayı bırakmasını istemesiyle Ala, bir daha sigara kullanmayacağına dair söz verdi, sözünü de tuttu.
 
Sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atandı. Efkan Ala Diyarbakır Valiliği sırasında, polise, sivil toplum örgütlerinin demokratik etkinliklerine müdahale etmemesi talimatını verdi, terör örgütü sempatizanlarıyla terörist cenazelerindeki gösterilerde sınırın aşılmamasını ve örgütü simgeleyen sarı-kırmızı-yeşil renklere karışılmamasını istedi.
 
8 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarı oldu. Bu görevine 25 Aralık 2013 tarihine kadar devam etti.
 
25 Aralık 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı hükümet revizyonunda "dışardan", yani milletvekili olmayan tek isim; İçişleri Bakanı olarak görevlendirildi. Görevi Bakan Muammer Güler’den devraldı.
 
Efkan Ala, evlidir ve iki çocuğu vardır.
 
Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nun 29 Ağustos 2014 tarihinde kurduğu 62. Türkiye Hükûmetinde yine İçişleri Bakanı olarak görevlendirildi.
 
7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için mevzuat gereği Efkan Ala bulunmuş olduğu İçişleri Bakanı görevinden 6 Mart 2015 tarihinde istifa etti. Yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk Anayasa’nın 114. maddesi uyarınca 7 Mart 2015’ten geçerli olmak üzere atandı.
 
25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili seçildi.
 
ADNAN YILMAZ KİMDİR?
 
Adnan Yılmaz, 29 Ekim 1953'te Erzurum Hasankale'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatime'dir.
 
Kamu Yöneticisi; Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.
 
Erzurum Belediyesinde göreve başladı. 1973'te Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) Ankara Bölge Müdürlüğüne atandı. TZDK Erzurum Bölge Müdürlüğünde Personel Şefi, Bölge Müdür Yardımcısı ve 1992'de Erzurum Bölge Müdürü oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığında uzman, Şube Müdürü, Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı.
 
Orta düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk sahibidir.
 
24. dönem milletvekilliği yaptı ve 25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den yeniden milletvekili seçildi.
 
ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR?
 
1972 yılında Erzurum da doğdu. 1995 Uludağ Üniversitesi İ..B.B.F den mezun oldu Aynı yıl Marmara Üniversitesinde İktisat ana bilim dalında mastıra başladı .
 
1997 yılında Gümrük Birliğinin Otomotiv Sektörüne etkisi tezini hazırlayarak mezun oldu . 1998 yılında Sürekli Eğitim Merkezinden Mezun oldu.
 
2001 Yılında ABD doktora çalışmalarına başladı halen tez aşamasında dır. 2006 yılında Bahçeşehir Üniversitesin de AB İlişkileri mastırına başladı .http://erzurummedya.com/ Düzenleyici Etki Analizlerinin Müzakere Sürecinde ki Önemi ve Katı Atık Entegre direktifi uygulması konusunda tez çalışmasına devam etmektedir. 2005 yılında ENTO dan Proje Yönetimi Eğitimlerini aldı.
 
1995 Yılından İtibaren yerel yönetimlerde Çalıştı. İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. yöneticilik yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.
 
1996 HABİTAT 2 zirvesi için oluşturulan organizasyon ekibinde yer aldı.
 
1997 yılında itibaren AB bölgesel Politikası, Enerji Politikası ve Türkiye’ nin uyumu konusunda çeşitli araştırmalarda bulundu. Akif iş Gücü projesinde danışman olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren Türk Yerel Yönetimlerinde ilk olan Yerel Kalkınma ve AB ilişkileri koordinasyon Merkezini Zeytinburnu’nda kurdu. Bu proje 2006 Nisan Ayında Belediyeler Arası Yapılan yarışmada ödül aldı..
 
Akif iş Gücü projesinde danışman olarak çalıştı Yenileşme ve Değişim İçin Türkiye de Sosyal Diyalog Güçlendirilmesi Hibe Programı Çerçevesinde Yürütülen Sosyal Diyaloga Doğru İlk Adımlar Projesinin Koordinatörlüğünü yürüttü.
Türk Psikologlar Derneği tarafından Yürütülen Türkiye Üreme Sağlığı Projesi çerçevesinde Menopoz ve Andropoz Projesinde görev aldı. Dünya Bankası tarafından finanse edilen İSMEP projesinde danışman olarak görev almaktadır.
 
Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Kamu Kuruluşlarında AB mali Yardımları ve Proje Döngü Yönetimi Eğitimleri vermekte, kamu kuruluşları ve yerel yönetimlere Danışmanlık yapmaktadır.
 
25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili seçildi.
 
İBRAHİM AYDEMİR KİMDİR?
 
1962 yılında Erzurum'da doğdu. Mali Müşavir, Atatürk Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Mali müşavirlik yaptı. Doğu Anadolu Sağlık Hizmetleri'ni kurdu. Erzurum Gazetesi'ni çıkardı.
 
Kanal 25'in kurucu ortağı oldu. AK PARTİ Erzurum il Başkan Yardımcılığı yaptı. Aydemir, İngilizce bilmektedir.
 
25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili seçildi.
 
 
PROF.DR.KAMİL AYDIN KİMDİR?
 
Doğum Yeri: Erzurum-25.03.1963
 
Medeni Hali: Evli (iki çocuk babası)
 
Ünvanı: Prof. Dr. (Öğretim Üyesi)
 
Eğitim Durumu: 
 
Lisans: Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü (1985)
 
Yüksek lisans1: Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (1987)
 
Yüksek Lisans2: Warwick Üniversitesi, İngiliz ve Karşılaştırmalı Kültürel Araştırmalar Merkezi İngiltere (1991)
 
Doktora: Warwick Üniversitesi, İngiliz ve Karşılaştırmalı Kültürel Araştırmalar Merkezi İngiltere (1995)
 
Fullbright İngilizce Yaz Okulu Sertifikası: Robert Koleji İstanbul (1986)
 
İngiliz Kültür Araştırmaları Sertifikası: Norwich Üniversitesi, East Anglia İngiltere (1998)
 
Amerikan Kültür Araştırmaları Sertifikası: Washington, ABD (2003)
 
Yabancı Dil: İyi derecede İngilizce ve Almanca
 
İDARİ GÖREVLERİ
 
1- Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı
 
2-Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü İngiliz Kültür ve
 
Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı
 
3- Atatürk Üniversitesi Dil Eğitimi Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü.
 
4-Açık Öğretim İl Sınav Koordinatörlüğü
 
5-Atatürk Üniversitesi Etik Kurul Üyeliği
 
6-Atatürk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü
 
7-Atatürk Üniversitesi Senato Üyeliği
 
8-M.E.B, TÜBİTAK VE AVRUPA BİRLİĞİ Projesi Uzmanlığı
 
SİYASİ FAALİYETLERİ
 
1-Avrupa Türk Federasyonu Üyeliği (İngiltere)
 
2-MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı (2009)
 
3- MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı (2014)
 
4-MHP MYK Üyeliği (2009-2012; 2012-2015; 2015-2018)
 
5-MHP 2011 Genel Seçimleri Erzurum 2. Sıra Adaylığı
 
6-MHP Akademisyenler Kurultayı Organizasyon Komitesi Üyeliği
 
7-TÜRKİZ Danışma kurulu üyeliği
 
8-TÜRKİZ editörlüğü
 
9-MHP Çalışma Gurubu Üyeliği
 
a-Eğitim, Kültür ve Sanat
 
b- Sosyal Projeler
 
c- Çeşitli Kongrelerde Divan Başkanlıkları ve üyelikleri
 
ALDIĞI ÖDÜLLER
 
1-TUBAV En İyi Yurt Dışı Araştırma Ödülü
 
2-Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Ödülü
 
25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili seçildi.
 
SEHER AKÇINAR KİMDİR?
 
1982 yılında Adıyaman’ın Çelikhan İlçesi’nde doğdu. İlk Öğretimini burada, Orta ve Lise öğretimini Malatya'da tamamladıktan sonra 1998 yılında Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü kazandı.
 
2011 yılındaki 28 Şubat mağduru öğrenciler içini yapılan aftan yararlanarak kazandığı bölüme tekrar devam etti ve bölümü bitirdi. Yaklaşık on yıldır Diyarbakır’da ikamet etmektedir.
 
İnsan Hakları Derneği vb. kuruluşlarda aktivist olarak görevlerde bulundu. Yine İnsan Hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Diyarbakır Şubesi’nde şube başkanlığı ve şube başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. İnsan Hakları Araştırma Derneğinin kurucularındandır. Yine İHAD Diyarbakır Temsilcisi olarak faaliyetlerde bulundu. Çeşitli yayın organlarında yazılar yazan Bayar, internet sitelerinde yazılarına devam etmektedir. Yine, farklı basın yayın kuruluşlarında insan haklarına ilişkin çalışmalar yürütmektedir. Koma Jinan Azad (KJA) delegesi olup evli ve bir çocuk annesidir. 

25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde HDP’den Erzurum milletvekili seçildi.   

Etiketler : Erzurum, sonuç, seçim, patlama,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • tamer burhan 08.06.2015 12:06:18

    sayın radar haber yetkilisi Erzurum da Akp' nin uğramış olduğu oy kaybına MHP'yi neden ekliyorsun bir önceki genel seçim de %13 almış parti şimdi şimdi %23 genel seçimlerle yerel seçimleri neden karıştırıp ak partinin yenilgisini kamufile etmeye çalışıyorsunuz MHP önceki seçime göre hem Türkiye genelinde hem Erzurum da oyunu artırmıştır iktidar yalakalığını bırakın bir şeylere kılıf aramayı da bırakın işinizi doğru yapın gerisini de ALLAH bırakın dürüst olun yani umarım anlatabilmişimdir

  • yorumcu 08.06.2015 01:06:12

    geçen seçime göre akp %10 oy kaybetti bunun yarısı çözüm sürecinden dolayı akp ye kızan aslında diğer partili türkler diğer yarısı da akp yi satan kürtler olarak ikiye ayrılıyor. iş biraz da dikdatörlüğe dökülünce bu manzara kaçınılmaz oldu. biz akp li büyüklerimizi çok uyardık çözüm süreci gibi dibi görünmeyen sularda dolaşmayın diye. biz yani asıl türkler vefalı tabanız ama gücümüz bu defa yetmedi. büyükler yanlış yapar da telafisini halktan beklerse sonu böyle olur. vatanseveni var vatansatanı var

En Son Haberler