Erzurum'da nefesler tutuldu! Gözler Ankara'da...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 11.12.2018 18:15:00
Erzurum Ak Parti´de nefesler tutuldu, gözler ilçe belediyelerine çevrildi.
Erzurum'da nefesler tutuldu! Gözler Ankara'da...

 

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Erzurum´da Mehmet Sekmen ile devam kararı alarak Büyükşehir Belediyesindeki meraklı bekleyişi sona erdiren Ak Parti´de, gözler ilçe belediyelerine çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bir iki gün içerisinde aday olmasına karar verdiği isimleri açıklaması bekleniyor.

 

GÖZLER İLÇE BELEDİYELERİNDE

31 Mart´ta yapılacak olan yerel seçimlere 4 aydan az bir zaman kala, partilerde belediye başkan adaylarını belirleme süreci devam ediyor. Aday Adayı müracaatının en çok yapıldığı AK Parti´de, aralarında Erzurum´un da bulunduğu birçok Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklandı. Erzurum´da Mehmet Sekmen ile devam kararı alarak 6 adayın bulunduğu Büyükşehir Belediyesindeki meraklı bekleyişi sonlandıran Ak Parti´de, şimdi gözler ilçe belediyelerine çevrildi.

 

BUGÜN AÇIKLANABİLİR Dİ ANCAK...

 

Erzurum genelinde AK Parti´ye belediye başkan aday adaylığı için 269 başvuru yapıldı. Son dakikada istifa eden memur isimlerle birlikte bu sayı 270´i geçti. Özellikle 3 merkez ilçe olan Aziziye, Palandöken ve Yakutiye´de, heyecan dorukta. Kulislerde farklı isimler gündeme gelse de resmi açıklama henüz yapılmadı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bugün yapılacak gurup toplantısında Erzurum´un da aralarında bulunduğu birçok ilin ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyordu. Ancak Mecliste bütçe görüşmeleri nedeniyle grup toplantıları ertelenince yarın veya sonraki güne kaldı aday açıklamaları. 

 

MHP İLE İTTİFAK ERZURUM´A NASIL YANSIYACAK?

 

Hangi isimlerin aday gösterileceği kadar, MHP ile yapılan ittifakın Erzurum´a nasıl yansıyacağı da en çok merak edilen ve konuşulan konular arasında yer alıyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), ittifak kapsamında haftalar öncesinden açıkladığı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Sevimli´nin adaylığını geri çekmişti. MHP´nin bu jestine Recep Tayyip Erdoğan´ın Erzurum için bir karşılık verip vermeyeceği merak konusu oldu. Kulislerde adları farklı olarak lanse edilse de 4 ilçenin MHP´ ye verileceği konuşuluyor. Nefesler tutuldu . Erzurum´da hem AK Parti´nin açıklayacağı başkan adayları için hem de MHP ile Erzurum özelinde nasıl bir ittifak yapılacağı soruları, bugün ya da birkaç gün içinde cevap bulmuş olacak.

 

 

İLÇELERE GÖRE AK PARTİ´DE ADAY ADAYI BAŞVURU DAĞILIMI ŞÖYLE

 

Ak Parti´de Erzurum için aday adayı başvurunda bulunan isimlerin ilçelere göre dağılımı ise şöyle: "Yakutiye 20, Palandöken 19, Aziziye 9, Pasinler 27, Çat 22, Aşkale 19, Tortum 19, Oltu 16, Hınıs 15, İspir 13, Pazaryolu ve Uzundere 12, Horasan 11, Olur ve Şenkaya 9, Tekman ve Narman 8, Karayazı ve Köprüköy 7, Karaçoban 6"Tüm ilçe belediye başkanlıkları için 269 aday adayı başvuruda bulunurken, bunlardan 12´sinin kadın olduğu açıklanmıştı.   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler