Erzurum'un en renkli adayı kaç oy aldı?

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 08.06.2015 13:20:00
Erzurum'un en renkli adayı ve seçimlerde kaç oy alacağı en çok merak edilen adayıydı Dursun Güneş...
Erzurum'un en renkli adayı kaç oy aldı?

RADARHABER / ERZURUM

-ÖZEL HABER-

Erzurum'un en renkli adayı ve seçimlerde kaç oy alacağı en çok merak edilen adayıydı Dursun Güneş...Hak ve Hakikat Partisi (Hak Parti) Genel Başkanı Dursun Güneş, 7 Haziran seçimleri öncesi Erzurum’dan bağımsız milletvekili adayı oldu. “Yeni Osmanlı Hareketi” sloganıyla kurulan Hak Parti’nin kurucu genel başkanı olan Dursun Güneş, “Türkiye’ye hilafet getireceğiz” gibi sivri çıkışlarıyla dikkat çeken bir isimdi. Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde, Hak Parti’ye seçime katılacak siyasi partiler listesinde yer vermedi. Bayburtlu olan ve İstanbul’da yaşayan Dursun Güneş Erzurum’dan bağımsız aday oldu. 

SEÇİM BROŞÜRÜNDE İLGİNÇ İFADELER YER ALDI

Erzurum’dan bağımsız milletvekili adayı olan Dursun Güneş hazırladığı ilk seçim afişinde de ilginç bir çıkış yaparak, meydan okudu. Güneş seçim broşüründe şu ifadelere yer verdi: “Biz Allah’tan gayrı hiçbir kimseyi tanımıyoruz, hiçbir devleti tanımıyoruz ve bu konularda tanımayacağız. Etrafımızdaki devletler su gibi petrol harcarken, biz neden petrol sıkıntısı çekiyoruz? Halen anlamış değilim! Var olduğu halde neden çıkarılmadığını anlamış değilim. Bağımsız bir Türkiye ve Türk İslam Birliği’ni mutlaka sağlamalıyız, halifeliğe doğru bir sistem geliştirmeliyiz, halifeliğin bir Osmanlı ideolojisini hayata geçirmeliyiz, ümmeti de böylece kuşatmalıyız ve ümmeti de rahatlatacak bir sistem geliştirmeliyiz. Hiç kimseye kötülüğü dokunmayacak, hiç kimseyi ağlatmayacak ama hiçbir kanunsuzluk olmayacak bir sisteme karar vermeliyiz. Bu sistemi getirmek için muhakkak çalışmalıyız. İşte biz bunun için siyaset yapıyoruz, bunun için buradayız, bunun için milletimizi kucaklamak istiyoruz.”

300 OY ALDI

Erzurum’da il teşkilatının yanı sıra, Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Aşkale, Çat, Horasan, Pasinler, Tortum ve Uzundere’de teşkilatları bulunan Hak Parti'li seçmenlerin oyuna talip olan Dursun Güneş, seçim çalışmaları boyunca bir seçim minibüsü ile Erzurum'un cadde ve sokaklarında boy gösterdi. Erzurumlular kazanma şansı olmasa bile Bağımsız Aday Dursun Güneş'in kaç oy alacağını merak ediyordu.Radar Haber olarak o sonunun cevabını öğrendik.  Erzurum'un en renkli adayı olarak gösterilen Dursun Güneş, 300 oy aldı. Bayburt'lu olan 65 yaşındaki 4 çouk babası Dursun Güneş, 2008 yılının Temmuz ayında Hak ve Hakikat Partisini 40 arkadaşıyla kurmuştu. 

Etiketler : Erzurum, güneş, aday, bağımsız,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • erezyon 08.06.2015 10:06:54

    aşırı renkli :D

En Son Haberler