Fatih Erbakan: İkinci 40. yıl mayası tutmuştur

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 12.10.2020 07:34:00
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: İkinci 40 yıl coşkusu Türkiye'yi sarmış durumda.
Fatih Erbakan: İkinci 40. yıl mayası tutmuştur

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Partisinin Palandöken İlçe Kongresine katılmak üzere Erzurum'a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ilde yoğun bir ilgi ile karşılandı. Partisinin Palandöken İlçe başkanlıiının yeni binasının açılışını da kurban kvsimi ve dualara eşliğinde yapan Fatih Erbakan, kongrede yaptığı açıklamada AK Parti hükümetine yüklendi. Konuşması sık sık , 'Mücahit Erbakan' sloganları ile kesilen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ''Bugün artık Edirne'den Ardahan'a kadar Yeniden Refah coşkusu, ikinci 40 yıl coşkusu heyacanı bütün Türkiye'yi sarmış durumda'' dedi.  Yeniden Refah Partisi Palandöken İlçe Kongresi, yoğun bir katılımla yapıldı. Genenl Başkan Fatih Erbakan ile genel başkan yardımcıları, Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Nejdet Aydın, Yeniden Refah Partisi Palandök İlçe Başkanı ve yeniden başkan adayı Yusuf Kızıltaş,  bölge il başkanları ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleşen ilçe kongresi, korona virüs salgını nedeniyle maske-mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak düzenlendi. Kongreye katılmak üzere Erzurum'a gelen   Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, başkan yardımcıları ve beraberindeki heyet, hava limanında kalabalık bir partili tarafından karşılandı. Uzun bir konvoy eşliğinde şehir merkezine geçen Erbakan, ilk olarak partisinin Palandöken İlçe Başkanlığının Yıldızkvnt semtinde bulunan yeni ilçe başkanlığı binasının açılışını yaptı. Kurdela kesimi ve kurban kesimi eşliğinde yapılan açılış sonrası, Fatih Erbakan ve beraberindeki heyet, ilçe kongresinin yapılacağı Necip Fazıl Kısakürek kongre merkezine geçti. Salona girişte ' Mücahit Erbakan' sloganları ile karşılaşan Fatih Erbakan, partililerinin selamlayarak protokole ayrılan yere geçti. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Yeniden Refah Partisi Palandök İlçe Başkanı Yusuf Kızıltaş, kongrenin partilerine hayırlı olması temvnnisinde bulundu. Daha sonra söz alan Yeniden Refah Partisi  Erzurum İl Başkanı Nejdet Aydın'da genel başkanları Fatih Erbakan ve beraberindeki heyete 'hoşgeldiniz'   deyip svlamlama konuşması yaptı. Daha sonra sloganlar eşliğinde kürsüye gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuşmasının tamamına yakınında AK Parti hükümetine yüklendi, iktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri projelerle ilgili partililere bilgi verdi. 
 
 
 
 
''İKİNCİ 40.YIL COŞKUSU BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ SARMIŞ''
 
 
Erbakan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 
'' Biz sırtımızı holding patronlarına dayayarak yola çıkmadık. Medya gücünü arkamıza alarak, iktidar gücünü alarak, kapalı kapılar arkasında bir takım sözler vererek, sözler alarak yola çıkmadık. Bütün isimsiz kahramanlardan Allah razı olsun. Bugün artık Edirne'den Ardahan'a kadar Yeniden Refah coşkusu, ikinci 40.yıl coşkusu heyacanı bütün Türkiye'yi sarmış durumda. Erbakan hocamızdan Allah bin kere razı olsun. Türkiye'nin dört bir yanını karış karış gezmiş, bu kutlu davayı dört bir yana saçmış. Bize gösterilen teveccühü, sevgiyi, coşkuyu gördükçe, 'Elhamdülillah ikinci 40. yıl mayası tutmuştur' diyoruz. Yönetimde adaletin sağlanması lazım. Türkiye'de İslam aleminde ve dünyada gerçekleşen zulüm, sömürü, kalkinmada adaletsizlik. 'Bunlardan bana ne' diyemezsiniz. 'Canla başla gece gündüz Milli Görüş için, o zamanki Refah Partisi için çalışacaksınız' demişti rahmetli Erbakan. Bizde diyoruz ki , 'gece gündüz çalışacağız. Yeniden Refah Partisinin bu sancağını, bu burçlara dikeceğiz inşallah'. 
 
 
''BU AZİZ MİLLET VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKMEYE MAHKUM EDİLMİŞ''
 
 
Şimdi Türkiye'nin dört bir yanını gezmiş bir kardeşiniz olarak, karşılaştığımız manzara nedir? Bu aziz millet, varlık içinde yokluk çekmeye mahkum edilmiş. Burada dış güçlerin eliyle aç bırakma, yoksul bırakma planı var. Bu mutlaka dış güçlerin planıdır diyordu rahmetli.  Bugün Türkiyede milyonlarca insanımızın özellikle gençlerimizin sorunu işsizlik. Üniversite  diplomalı işsizlerin sayısı 1.3 milyon. Doğuda, Güneydoğuda iki gençten bir tanesi işsiz. Bu ülkede 18 yılda birtane istihdama yönelik yatırım yapılmamış. Devlet eliyle birtane adım atılmamış. Yüz milyarlarca lira dolar betona AVM'ye gitmiş. 2 çocuklu asgari ücretli bir babanın, helalinden ailesini geçindirmesi mümkün değil. Matematiksel olarak mümkün değil. Gençler diyorki 'ben çalışarak aç kalacağıma çalışmadan aç kalırım daha iyi bu asgari ücretle.' 
 
 
 
 
''DAYIN YOKSA İSTEDİĞİN KADAR DİPLOMA OLSUN PARA ETMIYOR''
 
 
İnsan boğazına kadar borca batıyor. Bu şartlar altında tarım ve hayvancılık la da geçince bilmen ayakta durma mümkün değil. Gittiğimiz her yerde aynı dertle karşılaşıyoruz. Geçimimi sağlayamıyorum diyor vatandaş. İktidara yakın bir dayın yoksa, istediğin kadar diploma olsun para etmiyor. Liyakat, ehliyet, adalet, bunların hiçbiri geçer akçe değil. 100 misline çıkmış bankalara borcu vatandaşın. AK parti döneminde özel sektörün bankalara borcu, 88 milyondan 40trilyona çıkmış. Çiftçinin bankalara olan kredi borcu 40 misli artmış. Vatandaşın borcu 100 misli arttı. Borçlanma boğazımıza kadar artmış. Bu borç kağıt üzerinde durduğu gibi durmuyor. Her sene ödenmesi gereken faizi var. Hükmet her sene 30 milyar dolar borç faizi ödüyor. Hükümetin senede ödediği faiz 30 milyar dolar. Türkiyenin dış borcu 450 milyar doları aşmış. 
 
 
''İŞÇİYE, MEMURA, EMEKLİYE, YÜZDE 50 ZAM VERECEĞIZ...''
 
 
Geçtiğimiz sene Türkiyede sosyal yardım alan vatandaşın oranı yüzde 34' e çıkmış. Yüzde 8'den 34'e çıkmış. Dar gelirli milyonların geçinme derdine nasıl derman olacaksın. Asıl meselemiz bu. Yol yapmakla olmuyor bu iş. Asıl mesele, dar gelirli milyonların alım gücünü artırmak, sadakaya muhtaç bırakmak değil. 81 ile, 81 dev projeler. İstihtamdan, üretime, katma değere yönelik projeler hayatta geçireceğiz.  Önce dar gelirli milyonların alım gücünü artıracağız. Milli görüş sözü. İşçiye memuruna emekliye yüzde 50 zam vereceğiz. Temel insani ihtiyaçlar, belli bir orana kadar 83 milyona ücretsiz olarak devlet tarafından verilecek. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımıızn sorununu, Yeniden Refah Partisi iktidara gelir gelmez ortadan kaldırılacak. Tarımda kullanılan mazottan 1 kuruş vergi alınmayacak. Kotalar kaldırılıp atılacak. Bütün  bu haksız kotalar kaldırılacak. Şeker pancarına konulan kota kaldırılacak. Dar gelirli milyonların alım gücünü artıracağız. Önce millet diyeceğiz. İş imkanı ile istihdam imkanı ile bu aziz milletin Alllahtan başka kimseye ihtiyaç duymayacağı sistemi kuracağız. Milletimiz için biz varız. Yönetimde adalet için biz varız. Yaşanabilir bir Türkiye için Yeniden Refah var. Kongremiz partimize hayırlı olsun.'' Yeniden Refah Partisi Palandöken İlçe Kongresinde, tek liste halinde seçime giden mevcut başkan Yusuf Kızıltaş, yeniden başkanlığa seçildi. 
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler