Gözütok sert açıklamalarda bulundu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 08.06.2013 06:22:00
Gözütok, “Kimsenin kimseye tahammülü yok, ortak paydamız kalmamış, vatan,millet, bayrak sevgisinde bile ayrı düşmüşüz”
Gözütok sert açıklamalarda bulundu

RADARHABER / ERZURUM 

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, ülkede herkesin kin ve nefretten beslendiğini belirterek, “Kimsenin kimseye tahammülü yok, ortak paydamız kalmamış, vatan,millet, bayrak sevgisinde bile ayrı düşmüşüz” dedi. 
“Birileri bize nasıl da cambaza bak oynattı. Kim haklı kim haksız, kimin eli kimin cebinde belli değil, bir tarafta yüzde elli bizde biz ne dersek o olur naraları, diğer tarafta ağaç bahanesi ile yakıp yıkan. Her şeye pervasızca hakaret eden guruplar. Dedikya bu ülkede at izi it izine karışmış durumda. Kim neyi savunduğunun, ne söylediğinin farkında bile değil.” Diyen Gözütok, “İçlerinde gerçekten, baskılardan yılmış, ötekileştirilmekten usanmış, her alanda özgürlüklerine müdahale edilmiş kesim. Vardır elbette. Ya garibim polis, günah keçisi, hedef tahtası. Aşırı güç kullandı mı? Evet, niye yaptı, emir kulu. Peki kim suçlu. Apo posteri ile Atatürk posterini fotoshop mahareti ile yan yana getirenler mi? Camii ye içki şişelerini doldurup, ayakları ile halıları çiğneyip sonrada göstericiler yaptı yalanını uyduranlar mı? Ya da kimsenin burnu kanamadığı halde bilmem kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı, polis şöyle darp etti, böyle darp etti yalanını sosyal medyadan yayanlar mı? Ya da sıra Anıtkabirde diyen kendini bilmezlerde mi? bunların hiçbiri değil de, yoksa bunlar çapulcu, biz ne dersek o olur diyip halkı iyice kışkırtanlar mı? Ya da keşke birkaç kişi ölse diyen kendini bilmez aşağılık insanlar mı? Bunların hiçbiri değil de. Olayları görmezden gelen medya mı? Yoksa günlerdir halkı kışkırtanlar mı?
Herkes kendice bir pay çıkarma telaşında. Maalesef bu ülkede herkes, kin ve nefretten besleniyor, kimsenin kimseye tahammülü yok, ortak paydamız kalmamış, vatan,millet, bayrak sevgisinde bile ayrı düşmüşüz. Yalan mı? Bayrağı, vatanı, milletini seveler ırkçı. Açılıma karşı olanlar kandan besleniyor, ölü seviciler, destekleyenler vatan haini. Askeri seven darbeci, sevmeyen vatan haini. Aşağı tükürseniz bıyık yukarı tükürseniz sakal, şimdi diyeceksiniz ki ters olmuş, evet bilerek yazdım çünkü bu ülkede her şey tersine dönmüş durumda. Başbakanın tabiri ile ayaklar baş olmuş” diye konuştu.
AK Partinin oy oranının yüzde 50, CHP nin yüzde 23 olduğunu dile getiren Gözütok, “İktidarın yarısı bile etmeyen bir parti ile Erdoğan on yıldır niye uğraşıyor sizce? Tabanının CHP kayma ihtimali var mı? Yok ,CHP yİ düzeltirsek Ülke düzelir mi? 50 yıldır iktidar yüzü görmüşler mi? Yok. O zaman üç lafından biri CHP olan sayın başbakanın amacı nedir? Ben söyleyeyim kendisi ve tabanı gerilimden besleniyor. Tabanı canlı ve diri tutmanın tek yolu, CHP ye ve Kılıçdaroğlu na gol atmak. AKP öylede CHP farlı mı? O da gerilimin diğer ucunu ateşliyor, o da kendi tabanını diri ve canlı tutmanın yolunun AKP ye saldırmaktan geçtiğini biliyor. Sizin anlayacağınız kayıkçı kavgası.
Bu Gezi parkı olayların resmi olmayan sonuçları 70 milyon TL , bunu ne sayın Başbakan cebinden ödeyecek , ne de Kılıçdaroğlu, nede marjinal guruplar . Bu bizim cebimizden çıkacak. Atla katır tepişti arada biz ezildik hesabı oldu. Yazık değil mi? Biz millet olarak sizin kibir ve enaniyetlerinizin cezasını çekmek zorun da mıyız? Türkiye de ajanlar cirit atarken bizim MİT ne iş yapıyor merak konusu.
Şehit liderimizin ifadesi ile, Biz cambaza bak oyunu ile uyurken, Türkiye de neler oldu bitti iyi tahlil etmek lazım. Kim çıkar sağladı iyi bakmak lazım. Yemezler , bu ülke de mazlumu oynayarak kimse oy alamaz artık. Halk uyandı.
Demokratik bir ülkede herkes özgürce fikrini söylemeli ve bir şeylere karşı olduğunu açıkça dile getirebilmeli, herkes iktidarla veya muhalefetle aynı düşünmek zorunda değil. Bir birimize tahammül etmeyi öğrenmeliyiz, pergelimizin sivri ucunu İslam a koyup diğer uçla herkesi kucaklamalıyız. Kırmadan dökmeden. Ne amaçla olursa olsun, kırarak dökerek bir birimizin değerlerine hakaret ederek hak elde edemeyiz, iktidarlar seçimle gelir, seçimle gider, protesto ayrı şey, sokağa dökülüp hükümet yıkma girişiminde bulunmak ayrı şey. Allah göstermesin o ancak ABD isteyince olur Mısır da, Libya da olduğu gibi.” Şeklinde konuştu.

Etiketler : erzurum, gözütok, büyük, birlik,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler