Gülen siyasete mi atılıyor?

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 23.05.2013 01:28:00
Bülent Arınç, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'le yaptığı 3 saatlik görüşmenin detaylarını ilk kez açıkladı.
Gülen siyasete mi atılıyor?

RADARHABER / ERZURUM

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ziyareti sırasında Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'le yaptığı 3 saatlik görüşmenin detaylarını ilk kez açıkladı. Gülen'e yaptığı ziyaretin eski bir dostun ziyareti olduğunun altını çizen Arınç, Cemaatle hükümet arasında sorun olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. "Hoca Efendi, Sayın Başbakanımızı takdir ediyor. Hükümetimizin son 10 yıldır yaptığı işleri takdir ediyor"dedi ve ekledi: "Hiçbirimiz AK Parti'li Fethullah Gülen istemiyoruz, beklemiyoruz. Bizimle ilgili bir sorun yok. Hoca Efendi siyaset üstü bir insandır. Hükümetin her yaptığına 'aferin' diyecek bir yaratılışta görmemek lazım. "

ESKİ BİR DOSTUN ZİYARETİ

Bu görüşmeyi, dışarıdan bir insanın ziyareti olarak algılanmamalıdır. Bu eski bir dostun ziyaretidir. Hoca Efendi, 1975-76 yıllarında Manisa'da vaizlik yapıyordu. Ben de o sıralarda Manisa'da avukatlık yapıyordum. Bizler kendisinin vaazlarını çok beğenir sürekli takip ederdik. Çok bilgili bir insandı. Etrafında güzel dostları vardı. O da bizi sevdi. Hatta annem hazırlıklar yapar vaazları sonrası kendisini evimize davet eder, sohbete devam ederdik.

BÜYÜK İFTİRALAR ATILDI

28 Şubat döneminde kendisine büyük iftiralar atıldı. Örgütle suçlandı, laikliğe aykırı suçlarla suçlandı. Her aşamada kendisinin yanında olan biri olarak, hem şahsım hem de milletvekilliği sıfatımla kendisine destek oldum. Hamdolsun ki tüm suçlamalardan tüm davalardan beraat etti. O dönemde hem yaşadığı sıkıntılardan hem de Türkiye'deki ortamdan uzaklaşmak için ABD'ye gitti.

ZİYARETİN SİYASİ BİR AMACI VAR MI?

Arınç, Gülen'i ziyaretin arkasında siyasi bir amaç olup olmadığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: "Sayın Başbakan bu ziyareti kendisini vekilen gerçekleştirdiğimi söyledi. Bana sorulsaydı ben de öyle derdim. Bu ziyaret hemen hemen 40 yıldan beri kendisini seven sayan bir insanın yüzünü görebilmek için yapılan bir ziyarettir. Sayın Başbakanımız da selamlarını iletti. 'Hoca Efendi'nin bizden bir emirleri olur mu?' diye sormamı istedi. Kendisi hakkında, hükümetimiz hakkında yazılıp çizilenler var. Bu konularda önerileri var mı? Bizim göremediğiniz konularda bizleri uyarmasını istedik. "

HÜKÜMETLE CEMAAT ARASINDA SORUN VAR MI?

Arınç'ın hükümetle cemaat arasında sorun hatta rekabet olduğu yönündeki iddialara verdiği yanıt ise şu oldu: "Hükümetle cemaat arasında bir rekabetin olduğu köşe yazılarında söyleniyor. Hoca Efendi'nin hizmetini layıkıyla bilemediklerinden böyle kalıplara sokuyorlar. Hoca Efendi siyaset üstü bir insan, hükümetin her yaptığına 'aferin' diyecek bir yaratılışta görmemek lazım.

BAŞBAKANIMIZI TAKDİR EDİYOR

Türkiye ve dünyayı yakından takip ediyor. Gününün büyük bir kısmını dünyada olanları okumakla ve analiz etmekle geçiriyor. Sayın Başbakanımızı takdir ediyor. Hükümetimizin son 10 yıldır yaptığı işleri takdir ediyor.

HAKLIYMIŞIM!

Bazı yorumları okudukça ne kadar haklıymışım diyorum. Elimin boş döndüğümü yazanlardan, hoş karşılanmadığımı yazanlara kadar... Allah onlara izan versin.  Küskünlük kırgınlık iddiası doğru değil.

AK PARTİ'Lİ GÜLEN İSTEMİYORUZ

Arınç, Gülen'in siyasete gireceği yönündeki iddialara ise, "Hiçbirimiz AK Parti'li Fethullah Gülen istemiyoruz, beklemiyoruz. Bizimle ilgili bir sorun yok. Görüşmedeki çok özel konuları da burada açıklamam" yanıtını verdi.

GÜLEN ARINÇ'TAN NE İSTEDİ?

Görüşmeyi "Fevkalade bir görüşme oldu" sözleriyle özetleyen Arınç, "Daha temkinli ve dikkatli olmamızı, hem dünya politikamızda bazı konularda istedi" dedi.

TÜRKİYE'YE DÖNECEK Mİ?

Gülen'le ilgili en çok merak edilen "Türkiye'ye dönecek mi?" sorusuna ise Arınç, şu yanıtı verdi: "Başbakanımız geçen sene Türkçe Olimpiyatları'nda Hoca Efendi'nin Türkiye'ye dönmesinden mutluluk duyacağını söyledi. Ben de kendisinden Türkiye'ye dönmesini istedim, tebessümle karşıladı.

ODASINDAKİ KASELERDE NE VAR?

Özel odasındaki hediyelere bakarsanız vatan toprağıyla dolu kaseler var her yerde. Fevkalade vatan hasreti ve özlemiyle dolu ancak şuan için Türkiye'ye dönmesi gündemde değil. 

Etiketler : Gülen, cemaat, Fethullah,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler