SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Hatay’da Aziziye mesaisi
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 05.05.2023 14:01:00 |
Depremzede aileler için Aziziye’den Hatay’a uzanan kardeşlik köprüsü, adeta seferberliğine dönüştü.
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Aziziye Belediyesi’nin Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde kurduğu konteyner kent göz kamaştırıyor. İçerisinde tuvaletinden banyosuna, mutfak tezgâhından oturma alanına varıncaya kadar çeşitli donatılar barındıran 100 adet konteyner tamamlandı ve depremzede sahiplerine teslim edilmek için gün sayıyor. Aziziye Belediye Meclisi’nin aldığı kararla “Kardeş Belediye” ilan edilen Antakya Belediyesi ile birçok alanda işbirliği içerisinde olan Aziziye, Hatay’da bulunan bazı çadır kentlerdeki bakım, onarım ve temizlik hizmetlerini de yürütüyor. Deprem bölgesi ile sürekli temas halinde olan ve geride kalan Ramazan bayramını da Hatay’da geçiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Devletimizin seferber olduğu deprem bölgesinde, biz de kardeşlerimizi elbette yalnız bırakmayacağız” dedi.

AZİZİYE DEPREM BÖLGESİNDE
Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde oluşturulan yol haritası doğrultusunda depremin hemen ardından bölgeye koştuk. Adıyaman’a ve Hatay’a arama-kurtarma ekiplerimizi ve iş makinalarımızı gönderdik. Adıyaman’da depremzede ailelerimize hizmet veren mobil mutfak kurduk, on binlerce vatandaşımıza üç öğün yemek ikramında bulunduk. İçişleri Bakanlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, AFAD ve Kızılay’ımızın koordinasyonunda yapılan planlama doğrultusunda Hatay ilimizin merkez ilçesi olan Antakya’da ise 100 konteynerden oluşan bir yerleşke kurduk. Çalışmalarımızı tamamladık ve kısa bir süre sonra inşallah Ilıca-Dadaşkent Konteyner Yerleşkemizi depremzede ailelerimize teslim edeceğiz” diye konuştu.
.jpg)
ASRIN DAYANIŞMASINA DÖNÜŞTÜ
Aziziye Belediye Başkanı Orhan, deprem bölgesinde yaraları sarmak için sıra dışı bir çaba gösterildiğinin altını çizerek, “Aziziye Belediyesi olarak, depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ekiplerimiz Hatay’ın dört bir yanında görev başında. Devletimiz tüm imkânlarıyla, tüm kurumlarıyla deprem bölgesinde. Biz de bu doğrultuda üstlendiğimiz sorumlulukları seve seve yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın asrın felaketine karşı başlatmış olduğu asrın dayanışması seferberliğinin içerisindeyiz ve bundan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
En Son Haberler
-
Destici, Dadaşların hislerine tercüman oldu...
BBP Genel Başkanı Destici; "Antalya ile Erzurum'a doğal gazın aynı fiyatta verilmesini doğru bulmuyoruz"
-
BBP lideri Mustafa Destici Erzurum'a geliyor
İl başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, tüm Erzurumluları yapılacak kongreye davet etti.
-
Başkan Uçar’dan personeline çat-kapı iftarlık
Uçar, personelinin evlerinde giderek iftarlık ikramı uygulamasını sürdürdü.
-
Elmalı’dan Nevruz Organizasyonuna Sert Tepki
Elmalı, Erzurum merkezinde yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına tepki gösterdi.
-
Palandöken’de "Kadına değer" iftar buluşması
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, esnaf kadınları iftarda ağırladı.
-
Elmalı: “Türk devlet aklı krizleri fırsata çevirebilir”
Elmalı, Türk devlet aklının krizleri fırsata çevirebileceğini söyledi.
-
Sunar: Palandöken’de Ramazan coşkusu zirvede
Muhammet Sunar, “İftara 5 Kala” etkinliğinde iftarlık ikramında bulundu.
-
Mahmut Başkan, öğrencilerin sahur sofrasında...
Başkan Uçar, sahur için mutfağa geçerek kendi elleriyle menemen hazırladı.
-
Elmalı'dan TEKNOFEST açıklaması
Ebubekir Elmalı: TEKNOFEST Erzurum için vizyon değil, gecikmiş bir organizasyondur…
-
Palandöken’de taksi durakları sıcak yuvaya dönüştü
Erzurum'un sert kış şartlarında taksici esnafına ve vatandaşlara büyük konfor sağlandı.





