İşte Başkan Sekmen'in Erzurum'la ilgili hayali

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 27.06.2014 11:58:00
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'la ilgili hayalini açıkladı.
İşte Başkan Sekmen'in Erzurum'la ilgili hayali

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Kentle ilgili en büyük hayalim belediye hizmetlerinin yanı sıra yatırım yapabilir konuma gelmektir" dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı eğitim merkezlerinde görevli hoca ve kursiyerlerle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Kiremitçi, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İŞKUR Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen ve halk eğitim merkezleri yöneticilerinin katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Sekmen, eğitim merkezlerinin önemine dikkati çekti.Eğitim merkezlerinin bundan böyle ESMEK olarak ifade edileceğini belirten Sekmen, şöyle devam etti: "Kurslarımız devam edecek. Bu kurslara ben ESMEK dedim. Erzurum Meslek Edindirme Kursları`nı devam ettireceğiz. Kursları ilçelerde açacağız. İnsanlar yaşadıkları ortamda eğitimle yeni anlayışları benimsemek zorundalar. Bizler de bu bölgelerde yeni anlayış ve güzellikleri sağlayacağız. Şuanda eğitimlerimizi başlattık. Belediye ve özel halk otobüsü şoförlerini eğitime aldık. Yine tekstil ara eleman yetiştirme kursunu gerçekleştirdik. Şu an 4 tekstil firması Erzurum`a gelmek için bekliyor. Her bir işletme en az 500 kişi çalıştıracak. Yine 3 ayakkabı firması talepte bulundu. İstanbul ve Ankara`da teşhir mağazaları açacağız. Kurslarımız devam edecek. Bu kurslarda üretilenler teşhir mağazalarında görücüye çıkacak."
 
"MAZERET YOK, YARIN DEĞİL BUGÜN"
"Şimdi düşünceyi üretime geçirme zamanı. İşbirliği yapacağız. Erzurum`da da yaşanılabilir imajını yerleştireceğiz. `Her şeye rağmen, mazeret yok, yarın değil bugün` Bu bizim hizmet sloganımız." Diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti:
"Erzurum kış şehri. Sibirya`dan bir işadamı geldi bize. `Kışın beton döküyoruz` dedi. 6 ay yatmaktansa her mevsim iş yapar konuma geleceğiz. Dünyanın birçok yerindeki güzellikleri Erzurum`a taşıyacağız. Bu şehri nasıl güzelleştireceğiz, bunu düşüneceğiz. Biz bundan sonra yaptığımız çalışmaları hayata geçirirken bilimsel destek de alacağız. Hayvanlarla ve sütle ilgili tesis burada yok. Biz müteşebbise ortam sağlayacağız. Bulgaristan ve komşu ülkeden işadamları bölgemiz ve Erzurum`da incelemelerde bulunuyor. Tayvan ve Japonya`da bir kentle kardeş şehir olacağız."
 
İNŞAAT SEKTÖRÜ
Sekmen, inşaat sektörüyle ilgili ruhsat konusuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:"Son günlerde inşaatlarla ilgili bir takım sıkıntılar var. Nasıl ki, Ankara`da, İstanbul`da ve Türkiye`nin birçok yerinde ruhsatsız çivi çakılmıyorsa, Erzurum`da da yapılan bütün inşaat işleri ruhsatlı yapılacak. Ruhsatsız bir inşaata babamızın oğlu dahi olsa asla müsaade etmeyeceğiz. Yanlışa müsaade etmeyeceğim, yanlışa fırsat tanımayacağım. Bize düzgün ve yasal hareket eden sektörel anlayış lazım. İnsanlar yasal hareket etsin, her türlü desteğe hazırız. Hukuka aykırı hiçbir işlem olmayacak."
Etkinlikte Başkan Sekmen ve diğer yetkililere çeşitli tablolar hediye edildi. Bu arada Sekmen, eğitim merkezinde gezi ve incelemede de bulundu.
Etiketler : Erzurum, hayal, inşaat, eğitim,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler