
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
İşte Erzurum'da yapılan AK Parti anketi
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 10.01.2014 14:56:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Hükümeti hedef alan 17 Aralık operasyonunun ‘yolsuzlukla mücadele’ bahanesine vatandaşlar da inanmadı. Denge Araştırma’nın yaptığı ankete göre halk operasyonu ‘paralel devlet’in komplosu olarak görüyor ve arkasında Gülen Hareketi’nin olduğuna inanıyor.Siyaseti hedef alan ve emniyet destekli yargı darbesi girişimine dönüşen 17 Aralık operasyonundan sonra yapılan kapsamlı saha araştırmasından çok çarpıcı sonuçlar çıktı. Denge Araştırma’nın 4-8 Ocak 2014 tarihleri arasında 25 ilde 3 bin 738 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptığı ankete göre, halkın yüzde 53′ü 17 Aralık süreci ve sonrasında yaşananların arkasında Gülen Hareketi’nin olduğu görüşünde. Yüzde 44,4 operasyonların AK Parti hükümetine karşı dış destekli bir komplo olduğunu düşünüyor. Araştırmaya göre, devletin birçok kademesine sızmış olan ‘paralel yapı’ da halkın gündeminde. Ankete katılanların yüzde 68,6′sı devlet içinde ‘paralel devlet’ kurulmaya çalışıldığına inanıyor.
BEDDUAYA TEPKİ VAR
Fethullah Gülen’in büyük tepki çeken ve sonrasında Cemaat’in girişimleriyle internet sitelerinden kaldırılan bedduasını, ankete katılanların yüzde 80′i ‘olumsuz’ bir davranış olarak buldu. Gülen’in bedduasına destek verenler ise yüzde 12,5 oranında. 17 Aralık sürecinden sonra polis teşkilatında emniyet müdür ve şube müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesine ise büyük oranda destek var. Polis teşkilatındaki görevden alma ve atamaları doğru bulanlar yüzde 51, yanlış bulanlar ise yüzde 29 oranında. Operasyonlar, dershaneler kapatılacağı için yapıldı görüşü ise halkı ikiye bölmüş durumda. Bu görüşe katılanlar yüzde 45,4, katılmayanlar ise yüzde 46,2 oranında.
EKONOMİ ZARAR GÖRDÜ
Ankete katılanlara, 17 Aralık polis-yargı darbe girişiminin Türkiye ekonomisine zarar verip vermediği de soruldu. Halkın yüzde 51,7′si ’17 Aralık ülke ekonomisine zarar verdi’ derken, yüzde 34,’ü ‘az zarar verdi’, yüzde 6,1′i ise ‘hiç zarar vermedi’ düşüncesinde. Araştırmaya göre halkın yüzde 54,7′si de sürecin aile ekonomilerinin olumsuz yönde etkileyeceği endişesini taşıyor. 17 Aralık’ın ekonomiye zarar vermesinde sorumlu tutulan başlıca aktör ise yüzde 21,6 oranı ile dış güçler. Halkın yüzde 15,7′s, soruşturmalarda adı geçenleri, yüzde 14,9′u ise Gülen Hareketi’ni işaret ediyor. Hükümeti sorumlu tutanlar ise yüzde 10,6. Halkın yüzde 65′i ‘yaşananlar Türkiye siyasetine zarar verdi’ yorumunu yaparken, ‘fayda sağlamıştır’ diyenlerin oranı ise yüzde 14,3 çıktı.
ANKET 25 İLDE YAPILDI
04 – 08 Ocak 2014 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde yapılan araştırmaya 3 bin 738 kişi katıldı. Yüz yüze yapılan görüşmede deneklerden; 17 Aralık süreci ve siyasetteki yansımaları, olası milletvekili seçimleri, 30 Mart yerel seçimleri, Başbakan ve hükümetin başarı profili, Türkiye’nin ekonomik durumu ve Türkiye’nin en önemli sorunlarını ele almaları istendi.
En Son Haberler
-
Elmalı'dan TEKNOFEST açıklaması
Ebubekir Elmalı: TEKNOFEST Erzurum için vizyon değil, gecikmiş bir organizasyondur…
-
Palandöken’de taksi durakları sıcak yuvaya dönüştü
Erzurum'un sert kış şartlarında taksici esnafına ve vatandaşlara büyük konfor sağlandı.
-
Emekliler Elmalı’nın sofrasında buluştu
Elmalı: Emeklilere yardım kolisi dağıtmak değil, aynı sofraya oturmak gerekir.
-
Palandöken Belediyesi’nden renk katan kızak keyfi
Palandöken belediyesi kızak pisti, yarı yıl tatilinde 25 bini aşkın misafiri ağırladı.
-
Elmalı’dan atlama kulelerinde kızak etkinliğine tepki
DP'li Elmalı, milyonluk atlama kulelerinde kızak etkinliği yapılmasına tepki gösterdi.
-
Elmalı’ya Cemevi’nde alçak saldırı
Ebubekir Elmalı, Erzurum’da gerçekleştirdiği bir Cemevi ziyareti sırasında sözlü ve fiziki saldırıya uğradı.
-
Elmalı’dan istihdam odaklı yerel teşvik modeli önerisi
Elmalı: Esnaf daha işyerini açmadan belediyeye borçlandırılıyor.
-
Palandöken Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
Palandöken Belediyesi envanterine toplam 12 yeni araç dâhil edildi.
-
DP'li Elmalı'dan iktidara Zengezur eleştirisi
Elmalı: “Zengezur Koridoru iktidarın dış politika karnesine yazılmış bir hezimettir”
-
Demokrat Parti Erzurum’da şaşırttı!
Demokrat Parti'nim Erzurum’daki 80. Yıl coşkusu salana sığmadı.





