SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
İşte Yurt Dışında Kullanılan Oy Sayısı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 02.06.2015 10:40:00 |
Yurtdışı seçim merkezlerinde oy kullanma işlemi Avrupa'da yerel saatle 19.00'da sona erdi.
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Yurtdışı seçim merkezlerinde oy kullanma işlemi Avrupa'da yerel saatle 19.00'da sona erdi.Resmi olmayan sonuçlara göre, gümrükler de dahil olmak üzere 1 milyon 27 bin 241oy kullanıldı. Oy verme işlemi, gümrüklerde 7 Haziran günü 17.00'ye kadar sürecek.
Yurt dışındaki 2 milyon 848 bin seçmenin Türkiye'deki 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçim merkezlerinde oy kullanma işlemi saat 19.00'da sona erdi. Oy verme işlemi Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa ve İsviçre'de 8 Mayıs, Norveç'te 22 Mayıs, Bulgaristan, Hollanda ve İtalya'da 29 Mayıs, Makedonya ve Yunanistan'da 30 Mayıs'ta başlamıştı. İsveç'te sadece 31 Mayıs günü oy kullanıldı.
Yurt dışında yaşayan seçmenlerin 33 gümrük kapısındaki oy verme işlemi ise 7 Haziran'da sona erecek. Şu ana kadar gümrükler de dahil Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı 1 milyon 30 bin seçmen oy kullandı. Oylar Avrupa'daki çeşitli merkezlerden toplanarak salı günü yetkili ve gözetmenler eşliğinde özel uçakla Türkiye'ye gönderilecek.
OYLAR 2 HAZİRAN'DA TÜRKİYE'YE GÖNDERİLECEK
Son oy verme gününde Hollanda'da izdiham yaşanırken Almanya'daki seçim noktaları çok sakindi. Oy kullanmayı son güne bırakan seçmenler Köln Başkonsolosluğu'nda beklemeden oylarını kullandılar. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, yurt dışındaki oyların 2 Haziran'da Türkiye'ye gönderileceğini söyledi. Başkonsolos Engin, "Oylar 2 Haziran'a kadar güvenlikli odada duracak.2 Haziran'da bizim bölgemizdeki 10 Başkonsolosluğumuzun oylarını alacak bir uçak gelecek Türkiye'den. İçinde siyasi parti temsilcilerimiz, YSK mensuplarımız ve Bakanlığımız kuryesinin bulunduğu bir uçak olacak bu. Biz de 10 misyonun oylarını havaalanında toplayıp, gelecek olan ekibe siyasi parti temsilcilerimizin gözetiminde teslim edeceğiz. Oylar Türkiye'ye gidecek ve yurt dışı ilçe seçim kurulu tarafından saklanacak. Ondan sonra da 7 Haziran akşamı tüm sandıklarla birlikte açılıp sayılarak Türkiye'deki oylara dahil edilecek" dedi.
En Son Haberler
-
BBP İl Başkanı Yılmaz’dan kademeli tarifeye tepki
Başkan Yılmaz, Erzurum için belirlenen tüketim limitlerinin yetersiz olduğunu belirtti.
-
Yakutiye Belediyesi’nden Engellilere Ulaşım Desteği
Yakutiye belediyesi, engelli vatandaşlar için alkışlanacak bir hizmete imza atı.
-
Sunar'dan Palandöken’e Yeni Kaymakamlık Binası Müjdesi
Palandöken'in gündeminde yer alan kaymakamlık binası sorununu çözüldü
-
Sadık Çat: Kampanya sahada güçlü bir duruşa dönüştü
Yeniden Refah Partisi'nin imza kampanyasına, Erzurum’dan çığ gibi destek geldi.
-
Yakutiye Belediyesi, sıfır atık şehirler ağına katıldı…
Yakutiye Belediyesi, bir başarıya daha imza atarak Uluslararası Sıfır Atık Şehirler Ağı’na üye oldu.
-
Destici, Dadaşların hislerine tercüman oldu...
BBP Genel Başkanı Destici; "Antalya ile Erzurum'a doğal gazın aynı fiyatta verilmesini doğru bulmuyoruz"
-
BBP lideri Mustafa Destici Erzurum'a geliyor
İl başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, tüm Erzurumluları yapılacak kongreye davet etti.
-
Başkan Uçar’dan personeline çat-kapı iftarlık
Uçar, personelinin evlerinde giderek iftarlık ikramı uygulamasını sürdürdü.
-
Elmalı’dan Nevruz Organizasyonuna Sert Tepki
Elmalı, Erzurum merkezinde yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına tepki gösterdi.
-
Palandöken’de "Kadına değer" iftar buluşması
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, esnaf kadınları iftarda ağırladı.





