Kaya: Kimse Erzurum'u sahipsiz zannetmesin

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 11.02.2014 17:14:00

RADARHABER / ERZURUM
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, seçim ve Erzurum gündemini katıldığı radyo programında değerlendirdi. Kaya, “Hiç kimse Erzurum’u sahipsiz zannetmesin. Bu şehrin, yine kendi evlatlarından oluşan ve MHP’ye gönül vermiş sahipleri var” dedi. MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Erzurum’da yayın yapan Radyo Ritm’e konuk oldu. Gazeteci Orhan Bozkurt’un hazırlayıp sunduğu ve Genel Yayın Yönetmeni Mesut Gülrek’in de yorumlarıyla katıldığı programa katılan Kaya, MHP’nin seçim çalışmaları başta olmak üzere Erzurum gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.30 Mart seçimlerinin giderek yaklaştığını ve siyasi arenadaki canlılığın giderek arttığını vurgulayan MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, “MHP olarak biz seçimlere tam bir yıl öncesinden hazırlanmaya zaten başlamıştık. İlçelerimizi, köylerimizi gezdik, halkımızla sık sık bir araya geldik ve yerel seçimlere dair, görüşlerine ve beklentilerine kulak verdik. Aday belirleme sürecini işte bu altyapı üzerinde kurduk. Dolayısıyla bu seçimlerin sıradan bir seçim değil, bir nevi milli mücadele olacağını özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

PALANDÖKEN’DEKİ SPORCULARIN “ÜCRET” SORUNU
Erzurum gündemindeki konulara da değinen MHP İl Başkanı Zekai Kaya, Palandöken Kayak Merkezi’nin özelleştirilmesi süreci ve bu yönde yaşanan aksaklıklara işaret etti. Kaya, “Nereye giderseniz gidin, sporcular dünyanın her yerinde teşvik edilir, büyük destek görür. Ancak Erzurum gibi kayak merkezi olmaya aday bir şehirde sporcular ve antrenörlerden mekanik tesisleri kullanmaları halinde para talep ediliyor. Bu Erzurum adına üzüntü vericidir. İşte bu durum, şehrin sahipsizliği ortaya koyma adına tek başına bile yeterlidir” diye konuştu.

ZEKAİ KAYA: ERZURUM’UN SORUNLARINI SIRALADI
Erzurum’un yıllardır göç verdiğini ve işsizliğin pençesinde kıvrandığını dile getiren MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, “Erzurum son 15 yıldır 250 bine yakın göç verdi, vermeye de devam ediyor. Erzurum’daki küçük ve büyükbaş hayvan varlığı 4 milyonlardan 1 milyonlara kadar düştü. Mevcut yönetimler, 2011 Kış Oyunları’nı bile nimete dönüştüremedi. Şehirde bugün olmuş halen daha FISU’nun otellerinin gösterildiği yönlendirme tabelaları duruyor. Bu nasıl bir yerel yönetim anlayışıdır, bu nasıl bir ufuktur, anlayıştır, anlamış değiliz” şeklinde konuştu.Yerel seçimlerin hem Erzurum, hem de Türkiye için bir dönüm noktası olacağını ifade eden Zekai Kaya, “Buradan şunu ifade etmek istiyorum: adaylarımıza yetki verildikten sonraki süreçte bile MHP olarak bizim duruşumuz değişmeyecek. Bugün karşılaştığımız her türlü sorun karşısında nasıl ki MHP olarak bir tavır koyuyorsak, aynı tavrı kendi partili belediyelerimize karşı koyacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki, bakış açımız ve duruşumuz en ufak bir biçimde istikamet değiştirmeyecek” dedi.

 

Etiketler : Erzurum, MHP, radyo, ritm,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler