Kent ekonomisi masaya yatırıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 26.05.2013 03:35:00
Ak Parti Genel Merkezi’nin 81 ilde düzenlediği Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Erzurum’da da organize edildi.
Kent ekonomisi masaya yatırıldı

RADARHABER / ERZURUM 

Ak Parti Genel Merkezi’nin 81 ilde düzenlediği Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Erzurum’da da organize edildi. Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Murat Kılıç, “Bizim kültürümüzde ortak aklımız birinci planda önemli bir yer tutar. Ortak akıl ve ortak fikirle Erzurum’un 2023 hedeflerine daha hızlı varmasını sağlayabiliriz” dedi. 
Ak Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Xanadu Snow White Otel’de düzenlendi. Moderatörlüğünü Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ömer Torlak’ın yaptığı toplantıya Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak ve Adnan Yılmaz, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Saim Akalın, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, sanayiciler ve işadamları katıldı.
BAŞBAKAN’A İLETİLECEK
“Kent ekonomisi nasıl daha iyi olabilir, neler yapılabilir?” sorularına cevapların arandığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, kent dinamiklerini ve ekonomik değerlerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi. Kılıç, “Gerek problemleri ve gerekse geleceğe ait kalkınmaya yönelik düşünceleri, fikirleri ortaya koymayı amaçlıyoruz. Şehirde düşünce üreten insanların bir araya gelerek şehir adına söylenecek her ne varsa burada söylenmesini sağlıyoruz. Biz ortak akla inanıyoruz, ortak aklın, şehirlerin ve ülkelerin kalkınması için önemli olduğuna inanıyoruz. Bizim kültürümüzde ortak aklımız birinci planda önemli yer tutar. Erzurum olarak, şehir olarak inanıyoruz ki burada ortak aklı oluşturarak kenti 2023 vizyonuna, 2023 hedeflerine daha hızlı ulaştıracağız. Bu programı yılda en az iki kez düzenlemek istiyoruz. Buradan çıkan sonuç başta Sayın Başbakanımıza ve genel merkezimize iletilecek. Şehrin ne düşündüğünü, neleri arzu ettiğini, hangi yatırımları istediğini, nasıl istediğini mutlaka birinci elden yani sizler vasıtası ile iletmiş olacağız” dedi.
“ŞEHRE NASIL TAKLA ATTIRIRIZ?”
Konya Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer Torlak da konuşmasında her kentin kendine özgü problemleri olduğunu anımsattı. Bu tür toplantıların Türkiye’nin performansını yükseltmeyi amaçladığını dile getiren Torlak, “Merkezi birimler buradan çıkacak olan kararlar konusunda mutlaka çalışma yapacaklardır. Burada önemli olan tabiri caizse bu şehre birkaç takla nasıl attırabiliriz konusunda proje üretilmesidir. Bunlar üzerinde kafa yormamız gerekiyor” diye konuştu.
Toplantıda daha sonra katılımcılar gruplara bölünerek kent ekonomisi konusunda görüş alışverişinde bulundular. Toplantı sonunda hazırlanacak rapor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Etiketler : erzurum, politika, ak, parti,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler