Kılıçdaroğlu: 3-5 çapulcu karizmasını çizdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 02.07.2013 14:23:00

RADARHABER / ERZURUM

CHP liderinin hedefinde her hafta olduğu gibi yine Başbakan Erdoğan vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yine Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu "Ben dünyanın lideriyim diyordu. Bana kimse diz çöktüremez diyordu, ama bizim 3-5 çapulcu çıktı, karizmasını çizdi" dedi.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

- Sivas katliamında onlar ağır bir bedelle tarihe yazıldılar. Onları her zaman sevgiyle saygıyla anacağız. Onlar bu toplumun aydınlanmasına bedenleriyle katkı veren düşünürlerdir. Onları saygıyla anacağız.Siyaset siyaset yapan kişinin halka adanmışlık sözüdür. Bireysel çıkar peşinde koşmaz siyaset yapan.

- Demokarisiyi kökleştirmek, düşünce özgürlüğünün önünü açmak bizim temel görevimizdir. Siyasi yasaklı olan kişi yolu açıldıktan sonra siyasete girdi. Demokrasiden ve özgürlükten bahsediyordu. Halk en büyük güç diyordu. Geldiler sadece o söylemlere bizim sorularımız vardı.

"MEDYAYI DARMADAĞIN ETTİLER"

- 2004'te bir AKPli bakan kürsüde gazeteyi yırttı. Özgürlük, hukuk, insan hakları bizim istediğimiz gibi değildi. Onlar kendi egemenlik anlayışını yaratmak istiyorlardı. Önce medyayla başladılar. Medyayı darmadağın ettiler. Ağır cezalar kestiler, gazeteler yırttılar. Medya ve patronlara ağır cezalar geldi. Medya patronları ziyaret etti ve başbakana 'kimi benim gazetemde köşe yazarı olarak görmek istiyorsunuz' diye sordular. TVler ve gazeteler hep ondan bahsediyor. Sabah akşam iktidarı öven programlar ve haberler yayınladılar.

 - Sonra yargıya el attılar ve militanlaştırdılar. Danıştay'da aday çıkmadı. Çünkü kapı arkası pazarlıklarda sonuç yok. Sonra Üniversiteler sil baştan silindi. Üniversiteler suskun kuruluşlar haline getirildi. Bereket orada üniversite öğrencileri varki seslerini yükseltebiliyor.

"SANA KAPIKULU SENDİKASI DEMEK LAZIM"

- Sana kapıkulu sendikası demek lazım. Ak Parti millet vekili bile el kaldırın diyorlar kaldırıyoruz indirin diyorlar indiriyoruz. Sendika ağasından sendikacı olmaz. Kendi memur sendikalarının oranı yüzde 17 arttı. Sana sendika değil kapıkolu sendikası demek lazım. Milletvekilleri 'biz bişey bilmiyoruz elimizi indirip kaldıyoruz' diyor. Bunu AKP'nin vicdanlı milletvekilleri söylüyor.

- Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır deme cürretini gösterdi. Sayıştayı da viran ettiler. Yasama organını kendi tekeline aldı. Ağzından cümle çıkıyor, ertesi gün kanun teklifi hazırlanıyor.

- Bunlar ne diyordu. Kul hakkı yiyen adamdan bu memlekete hayır gelir mi?  Allah aşkına. Çık televizyonlara ben kul hakkı yemedim de. Biz ne diyoruz. Yalancıdan başbakan olmaz.

GEZİ OLAYLARI

- Gezi olayları bütün dünyaya yayıldı. Ve korku duvarlarını bu ülkenin genç, yiğit evlatları yıktılar. Herkesin korktuğu ortamda biz senden korkmuyoruz dediler, ister TOMA'nla, ister plastik merminle, ister gerçek merminle gel, bedenimi siper ediyorum senden korkmuyorum dedi.

"3-5 ÇAPULCU KARİZMASINI ÇİZDİ"

- Ben dünyanın lideriyim diyordu. Bana kimse diz çöktüremez diyordu, ama bizim 3-5 çapulcu çıktı, karizmasını çizdi, yere diz çökertti. Sonuçta ne oldu panik içinde geldi. Korkuyor. Genç özgürlük istiyor, benim düşünceme dokunma diyor, hayatıma dokunma diyor, yaparsan karizmanı çizerim diyor. Şimdi konuşuyor, samimi söylüyorum siterse 30 tv kanalı canlı versin, tüm gazeteler manşetten versin, artık senin kıymetin kalmadı.

O gencecik çocuklara bir ara sordum, siz Recep Tayyip Erdoğan'dan korkuyor musunuz? Hayır dediler. O sözden korkuyor mu dedim. Karizmasını çizdik, elbette korkuyor dediler. Korku biliyorsunuz yalan doğurur. Bunun da bir huyu, ağzına ne konu olsa hepsi yalan.

4 kişi hayatını kaybetti. Hiç bir ağzını açıp da Allah rahmet eylesin dedi mi? Tam tersine öldürenlere meşrutiyet kazandırıyor. Bir de ikramiye veriyor, kendi halkını öldürdü diye. Ülke böyle yönetilmez. Ülke sağduyu, akıl ve mantıkla yönetilir. Duyguyla kinle öfkeyle yönetilmez.

"BAŞÖRTÜLÜ KADINA SALDIR YAPAN İNSAN OLAMAZ!"

- Dedim ya yalancıdan Başbakan olmaz. Bugün de bir yalan daha söylemiş. Efendim bir başörtülü kadına saldırmışlar ya Dolmabahçe'de. Bu olayı duyar duymaz, gidin ve konuşun dedim. Gazetelere şunu söyledim, bunu yapanlara insan denmez, hayvandır dedim. Sonra hayvanseverler dediler ki, bunu hayvanlar bile yapmaz.

- Sen başörtülü bir kadına nasıl bir muamele yaptığını mı görmek istiyorsun, Taksim'de bir polisin başörtülü bir kadına nasıl Tokat attığını ben biliyorum. Bunu neden konuşmuyorsun. Neden hakkını sormuyorsun. Çünkü senin amacın o başörtülüyle oy devşirmek.

"GENÇLERE SESLENİYORUM!”

- Kin var senin yüreğinde, insan sevgisi yok. Bu kadar kini bir insan nasıl yüreğinde barındırabilir. Rahmetli babam, "Oğlum sen doğru dur, epri belasını bulur" derdi. Hep hatırlarım bu lafı. Gençlerimiz ne istiyor? Özgürlük ve demokrasi istiyor. Tüm gençlere çağrı yapıyorum, bizim özgürlük ve demokrasi manifestomuzu alın.

- Beraber bu ülkeye özgürlüğü ve demokrasiyi getirelim. Sizin enerjiniz bize güç katacak. Sizin gücünüz özgürlüğünüzdedir. Biz size inanıyoruz, güveniyoruz. Tıpkı Mustafa Kemal'in size inandığı gibi.

BU SÖZ KULAĞINIZA KÜPE OLSUN

- O kadar çok yalan söyledi ki. Kalktı camiye bira şişeleriyle girmiş dediler. Cami müezzinini 6 saat sorguladılar. Adamın söylediği şu söz 76 milyon insanımızın kulağına küpe olsun; "Ben din adamıyım yalan söylemem"... Yalan söylemeyen o din adamının alnından öpüyorum. Yalanla iktidar olunmaz. Yalan her yerde yalandır.

"ERDOĞAN'I DÜŞTÜĞÜ KUYUDAN ÇIKARACAK FORMÜL..."

- Recep Tayyip Erdoğan'ı düştüğü kuyudan çıkaracak bir formül var. Demokrasi ipine sarılacak. Diyorum ki kendisine, sen demokrasi mi sitiyorsun, sen milli iradeye saygı mı istiyorsun, gel yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Bu barajı kim getirdi? Kenan Evren ve arkadaşları, peki kim savunuyor Recep Tayyip Erdoğan. Al birini, vur ötekine.

- Yüzde 10 seçim barajı en yüksek barajdır dünyadaki. Demokrat olarak kendsini lanse eden bir siyasi otorite, darbe yasalarının arkasına saklanamaz. Darbe yasalarının arkasına saklanan kişi de darbecidir.

- Yine çağrı yapıyoruz. Diyoruz ki, 12 eylül döneminde Siyasal Partiler Yasası çıkmadı mı? Çıktı. Gel değiştirelim. Demokrasinin önünü açalım. Gezi eylemlerine katılanlardan sonra cadı avı başladı, baskınlar. Bunlar da aldılar ellerine dilekçe bu işin faili biziz dediler.

- Tüm o çocuklarımızın yanında olup sahip çıkacağız. Özgürlük ve demokrasi talebi bir insan hakkıdır. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasını gel değiştirelim diyorum. Gelmiyor. Saklanıyor onların arkasına. Din ve vicdan özgürlüğü, hep dini kullanıyor. Dini kullanan adamdan bu ülkeye hayır gelmez.

- Taksim meydanında cuma namazı kıldı gençlerimiz, kandil simidi dağıttı, kimse bir şey mi söyledi. Sen sadece rahatsız olduğunu ben çok iyi biliyorum. Çünkü din silahı ellerinden alındı. Oysa inanç bir başka özgürlük alanıdır. İnsanlar dualarını nasıl yapmak istiyorlarsa hepimiz ona saygı göstereceğiz.

- Bakın 3 gün yoktu Türkiye'ye huzur vardı. Geldi yine huzuru kaçtı herkesin.

Huzurlu bir ramazan ayı geçirmek dileğiyle...

 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler