Korkmaz Erzurum'la ilgili hayalini açıkladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 08.11.2013 16:37:00

RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye başkan Aday Adayı Bekir Korkmaz, uzun yıllar kamuda görev yaptığını ancak hizmetin direk halka ulaştırılması noktasında belediyelerin önemli bir kurum olduğunu söyledi. Karakterinin belediyecilik konusuna çok uygun olduğunu anlatan Korkmaz, bürokrat olarak değil sahada halkla iç içe hizmete talip olduğunu belirtti. 2011 Erzurum Üniversiade ve 2013 Mersin Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Korkmaz, Erzurum76da hizmete talip olduğunu söyledi.
İhlas haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Bölge Müdürü Ayhan Türkez ile görüşen Büyükşehir Belediye başkan Aday Adayı Bekir Korkmaz, Erzurum’un belediyecilik anlamında avantajları ve dezavantajları olduğunu savunarak, “AK Partinin Türkiye’ye armağan ettiği en büyük değer belediyecilik zihniyetidir. AK Partinin belediyeleri çok başarılıdır. Erzurum hızlı göç alan bir şehir değildir. Yapmış olduğunuz her faaliyet kalıcı olur. Erzurum’da böyle bir hızlı nüfus artışı olmadığı için ciddi problemleri de bulunmamaktadır. Yaptığınız tüm icraatlar belediyecilik noktasında karşılığını bulur. Temel öncelik şehrin merkezidir. Şehrin aktığı bir taraf var. Ancak asıl öncelik şehrin merkezidir. Belediyecilik anlamında çok sıkıntılı değil. Bir enkaz alınmayacaktır. Nelerle karşılaşacağımızı biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptığımız dönemde bunları bire bir yaşadık. Aynı süreci Erzurum’da çok daha rahat yürütebileceğiz” dedi.
 
“KADROMUZU OLUŞTURACAĞIZ”
Başkanlığa aday gösterilmesi ve sonrasında da Erzurum halkının oylarıyla başkan seçilmesi halinde başarıyı yakalayacak ekibi oluşturmakla işe başlayacaklarını anlatan Korkmaz, “Görev almamız halinde gerekli kadroların oluşturulması noktasında girişimlerimiz var. İller Bankası, karayolları, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatı görüştüğümüz isimler var bizimle birlikte koşabilecek. Bu görev başarılı bir ekiple yönetilebilir. Ortak akıl içerisinde istişare halinde sorunları konuşup çözüm üretmeye çaba göstereceğiz” diye konuştu.
 
“KAR’DAN KÂR EDECEĞİZ”
“Marka kent haline gelmek bir anda olabilecek bir durum değildir” diyen Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kar’ın kâr edeceği günleri göreceğiz. Belediyelerin yapabileceği çok şeyler var. Erzurum ‘un marka şehir olması yönünde Palandöken olmazsa olmazıdır. Kış turizmi, termal turizmi ve sağlık turizmi konusunda önemli bir potansiyelimiz var. Eğitim anlamında önemli bir potansiyele sahibiz. İkinci üniversitenin bir an önce gelişmesi sağlanmalı. Belediyelerde bu konularda üzerine düşeni yapmalı. Böyle olursa bu kervan yürür. Palandöken Kayak Merkezindeki özelleştirme yerel sermayeyle yapılabilir.
 
“HAYALİM RAYLI SİSTEM”
Belediye olarak biz de katkı sağlarız. Bir şehrin geleceği onun coğrafyasında gizlidir. Erzurum’un da imkânları vardır. Kent estetiği anlamında bütün güzelliklerin Erzurum’a taşınması elbette mümkündür. Erzurum’un temel problemlerini öncelikli olarak çözmek gerekir. En büyük hayalim havaalanından bir raylı sistem sizi şehre bağlanması, Şehirlerarası otobüs terminalinin çevre yoluna yapılması son derece doğru. ETÜ bu bölgede yapılanıyor. Güzel bir biçimde inşa ediliyor.”
 
Etiketler : Erzurum, aday, büyükşehir, sistem,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • can 09.11.2013 11:11:01

    Tm hepsi güzel ya şehirin dogusuna ne yapmayı düşünüyon sayın bekir bey

En Son Haberler