Korkut: 2019'a kadar köyle şehir farkı kalkacak

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 24.11.2016 11:30:00
Korkut, "2019 yılına kadar köy ile şehir arasındaki farkı kapatacağız inşallah" dedi.
Korkut: 2019'a kadar köyle şehir farkı kalkacak

RADARHABER / ERZURUM
 
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 10 bağlı köy/mahallede asfalt ve taş kaplama çalışmasının önümüzdeki yıl gerçekleştirileceğini belirtti. Köy içi yolların yapılması, ortak kullanım alanlar için yapılan hizmetler nedeniyle köy/mahalle muhtarlarının plaketle teşekkür ettiği Ali Korkut, muhtarlara müjde verdi. Korkut, "2019 yılına kadar köy ile şehir arasındaki farkı kapatacağız inşallah" dedi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, köy ve bağlı köy/mahallelerde yaptığı çalışmalar nedeniyle muhtarlar tarafından plaketli teşekkür yapıldı. Belediye Meclis salonunda Çayrıtepe muhtarı Halil Didin köy muhtarları adına başkana çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Başkan Korkut, hizmetin bir hak olduğunu belirterek köy muhtarlarının ince düşüncesi için teşekkür etti. Köy içi asfalt yapılmayan 10 köy kaldığını belirten Korkut, "Önümüzdeki sene itibariyle 10 köyümüzde asfalt veya taş kaplaması için planlama yapacağız. Önceliğimiz onlar. Sonraki süreç içerisinde de mevsim şartları el verirse yine bazı köylerde eksiklikler varsa, onları tamamlayacağız. Muhtarlarımız, altyapıyı bitirtmeliler. Altyapısı bitmemiş köye girme şansımız yok. Bazı köylerde bu sene itibariyle yapmamız gereken tuvaletler vb. var onlara giremedik. Mali yönden çok rahat değiliz." dedi.
 
Yeşil Yakutiye hizmet için kaynak olacak
 
Ali Korkut, "Önümüzdeki sene itibariyle yaklaşık 130 dairemiz var Yeşil Yakutiye’de. Onların satışlarını gerçekleştireceğiz. Parası olan ev almak isteyen varsa ihale usulüyle satışı yapacağız. Rakamları makul ölçüde tutuyoruz ki vatandaşımız ev bark sahibi olsun. Köy sakinlerinizden ev almayı, yatırımı düşünen varsa kaçırmasın. Arsa üretimi yaptık oluşacak kaynakla önümüzdeki sene eksiklikleri olan köylerdeki hizmetlerimizin büyük bir bölümünü tamamlama niyetliyiz. 2019’a kadar köylerimizdeki eksikler neyse hepsini bitirmeye gayret edeceğiz. Yaşam seviyesini yükselteceğiz" şeklinde konuştu.
 
Muhtarlardan Başkan Korkut'a Plaket 
Köy ve bağlı mahallere yapılan hizmetler, belediye başkanına rahat ulaşım ve iyi ilişkiler nedeniyle köy muhtarları adına Çayrıtepe muhtarı Halil Didin, Ali Korkut'a plaket sundu. Halil Didin, "Belediyeye rahatça girebiliyoruz, yerindeyse başkanımızla görüşebiliyoruz. İletişim anlamında hiç sıkıntımız olmadı. Rahat ettiğimiz tek belediye, sizin belediyeniz. Bütün bunlar karşısında minnetimizi ve teşekkürlerimizi plaketle iletiyoruz, lütfen kabul ediniz" dedi.
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler