Korkut: Hizmetlerimizi 5'e katlayacağız

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 21.02.2014 18:57:00

RADARHABER / ERZURUM
Yakutiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Yakutiye Belediye Başkan adayı Ali Korkut Erzurum’da yayın yapan Radyo Ritm’e konuk oldu. Gazeteci Orhan Bozkurt’un hazırlayıp sunduğu, Genel Yayın Yönetmeni Mesut Gülrenk’in de yorumlarıyla katıldığı “Erzurum Ajans” adlı programa katılan Başkan Korkut, 5 yıllık görev süresinde yaptıklarını ve gelecek 5 yıllık dönemde yapacağı projeleri anlattı. Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, personele maaş ödeyemeyen, yığınla borç içerisinde yüzen bir belediye devraldıklarını anlatarak, " Geride bıraktığımız dönemde 5 ayrı mahallede yürütülen kentsel dönüşüm projeleri sonucu yaklaşık 3 bin binayı yıktık. Harabe yığını arasında olan Yakutiye'yi gerçek kimliği ile buluşturduk" dedi.
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kamu, özel sektör ve personel alacaklarıyla birlikte 100 milyon (trilyon) liralık bir borç ile göreve geldiğini hatırlatarak “4 yıl sonra dönüp geri baktığımda, borçlarını öderken bir dünya hizmet yapmış belediye görüyorum. Göreve geldiğimde ilçenin resmini değiştireceğim demiştim, bunu başardım. 5 mahallede gecekondu ve eski binaları temizledim. Tarihi eserlerin çevresini açmayı başardım. Parklar ve bahçeler yaptım, yeşil alanı çoğalttım. İyi şeyler yaptığımı düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.
 
"ÜÇ KÜMBETLER ERZURUM'UN PRESTİJİ OLACAK"
Yakutiye Belediyesinin son 5 yıl içerisindeki en marka projesinin 'Üç Kümbetler Cazibe Projesi' olduğunu anlatan Başkan Korkut, “Bu proje için şimdiye kadar 13.5 milyon lirası belediye bütçesinden, 18 milyon lira Kalkınma Bakanlığından olmak üzere 31.5 milyon lira kamulaştırma için para harcadık. Yapım süreci ise milyonlarca liralık bütçelerle gerçekleşecek. Projelerimizin bir türlü (Kurul’dan) geçmemesinden kaynaklanan gecikmeler işi uzattı, ama mutlaka gerçekleşecek ve Erzurum imajında büyük değişim devam edecek” diye konuştu.
 
"ERZURUM'UN GELECEĞİ GEÇMİŞİNDE"
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 300’ün üzerinde tarihi eser varlığına sahip Erzurum’un geleceğinin geçmişte olduğunu belirterek, "Bu bağlamda kimsenin sahip çıkmadığı Erzurum Kapılarına da el attık. İşte, Fosfor Mustafa Paşa tarafından 1876-1877 yıllarında, şehrin güvenliği amacıyla yaptırılmış İstanbul Kapı.'da bu projelerimizden sadece bir tanesi. Erzurum Kapılar şehri olarak bilinir. Ancak ilgisizlik nedeniyle birçoğu kaybolup gitmişti. Ayakta kalmayı başaran tarihi kapılara bugüne kadar kimse sahip çıkmamıştı. İstanbul Kapı gün yüzüne çıkarılıyor. Erzurum’a ve Erzurumluya yeni iş kapıları açıyoruz. Proje bedeli 1.2 milyon lira. Ama katma değeri trilyonları bulacak. Çünkü Erzurum tarih ve kültür turizm merkezi olma noktasında ciddi rezerve sahip bir şehir” dedi.
 
KENT MEYDANIA KARDEŞ GÜRCÜKAPI MEYDANI
Yakutiye Medresesi'nin ağaç örüntüleri ve kötü bir çevreyle kaybolup gitmekten kurtardıklarını da anlatan Ali Korkut, "Medresenin çevresine yapılan düzenlemeyle Erzurum’da ilk Kent Meydanına kavuşmuş oldu. Proje 2.5 milyon liraya mal olmuştu. Şimdi bu meydana kardeş geliyor. Gürcükapı camii ile Ehmal camiini birbirine kavuşturacak bir proje daha hazırladık. Erzurum’un merkezi burada yeni bir meydana kavuşacak . İnşallah, 30 Mart'ta seçimlerden başarıyla çıkmamız halinde hemen bu projeye start vereceğiz ve şehre güzel bir meydan daha kazandıracağız” diye konuştu.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ZİRVE YAKALANDI
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kentsel Dönüşüm Projelerinin ilçedeki 5 ayrı mahalle ve 600 dönüm alanda gerçekleştirdiğini vurgulayarak, " Bugüne kadar yaklaşık 3 bin binayı kamulaştırarak yıktık. Yakutiye ilçemizde halen 15 bin civarında niteliksiz bina bulunuyor. Yani, yeniden bu görev bize verilirse yıkmaya devam edeceğiz. Ancak bu dönem, aynı zamanda yapmaya da başlayacağız. Hak sahiplerine 79.7 milyon lira ödeme yaptık. Bu belediyenin kasasından çıktı. Şimdi geri dönüş süreci başlıyor” dedi. Erzurum şehir merkezinde 50 yıllık ihmali ortadan kaldırdıklarını belirten Ali Korkut, “50 yıldır yapılan yanlışlar ve ihmal şehir merkezinin boşalmasına neden olmuştu. Şimdi modern projelerle Erzurum'un imajı olan Yakutiye'ye gere dönüşü başlatıyoruz. İmarı, altyapısı ve tarihi kimliği ile Yakutiye Anadolu'nun en örnek kenti olacak" diye konuştu.
 
"YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ YENİ DÖNEMDE 5'E KATLAYACAĞIZ"
Ali Korkut, Erzurum'un Ak Parti iktidarıyla yatırıma kavuştuğunu da vurgulayarak, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'a verdiği önemi hepimiz biliyoruz. 2011 kış oyunları için yapılan yatırımlar bunun bir göstergesi. Yine yeni dönem ekonomik modelde Erzurum bölgesel çekim merkezi iller arasında yer alıyor. Bütün bu yaklaşımlara Erzurum insanından daha fazla destek istiyoruz. Çünkü Ak Parti için verilen her oyun ayrı bir önemi var. Yine her oy, gelen yatırımlar ve hizmetler içinde teşekkür anlamı taşımaktadır. Geçtiğimiz dönem yaptığımız hizmetler halkımızın taktirini kazandı. Yeni dönem için halkımızın desteği ve onayını alırsak, ki bunu alacağımıza inanıyorum; yapılan hizmetler 5'e katlanacaktır. Harabe görüntüler Erzurum'a yakışmıyordu. İnşallah yeni, yeşil ve gelir seviyesi yükselen bir Yakutiye için adımları atacağız" ifadelerini kullandı.
Etiketler : Erzurum, ritm, radyo, Yakutiye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler