Küçükler Pasinler halkını sevindirdi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 17.07.2013 18:22:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Pasinler ilçesine yaptığı ziyarette verdiği iki müjde ile ilçe halkını sevindirdi. Küçükler, Pasinler ilçesinin ana caddesi olan Cumhuriyet Caddesini yeniden yapacaklarını, caddenin giriş ve çıkışlarına ise, `Şair Nef`i Kapısı` ve `İbrahim Hakkı Kapısı` adı verilecek görkemli iki giriş kapısı inşaa edileceği müjdesini verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, AK Partili yetkililer ve ekibiyle birlikte Pasinler ilçesine çıkarma yaptı. Ziyaretlerine Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ile başlayan Başkan, burada Büyükşehir Yasası’nı anlattı. 
 
ZİYARETE PASİNLER BELEDİYE BAŞKANIDA KATILDI
İlçenin Başkan Sertoğlu ile birlikte çehresinin değiştiğini anımsatan Küçükler, “Başkan Sertoğlu, her geçen gün daha güzel çalışmalar yapıyor. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik günümüzde çok önemli bir yer tutuyor. Kültürel ve sanatsal faaliyetlere ağırlık verilmesi lazım. Bizde de benzeri durum oldu. Bir süre hep altyapıyla, rutin işleri tamamlamakla meşgul olduk ama bugün kendimizden daha eminiz, daha güçlü bir durumdayız. Biz 10 yıllık süreç içerisinde bir fidanı diktik bu da ağaç oldu şimdi meyve zamanı… Vatandaşımızın bizzat faydalanacağı bir döneme geldik. Vatandaşla daha yakın sosyal bir belediyecilik anlamında üst yapıda yapacağınız her bir hizmet daha çok etkinlik getiriyor.
 
"1 HARCIYORSUNUZ 100 GÖZÜKÜLOR DÖNEMİNE GELDİK"
Yani yerin altına 10 harcıyorsunuz 1 gözükmüyor, yerüstüne bir harcıyorsunuz 100 gözüküyor inşallah o döneme geldik” dedi.
“Mart ayında Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyelerinin birçok yükünü Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize alıyoruz” diyen Başkan Küçükler, şöyle devam etti:“İlçe belediyelerimiz daha çok sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve vatandaşla daha yakın olma yönündeki projeleri yapacak. Artık ilçe belediyesi suyla, kanalizasyonla, ulaşımla ve itfaiyeyle uğraşmayacak. Sorun artık Büyükşehir’in uhdesine geçiyor. Bundan sonra ilçe belediyeleri daha çok sosyal alan yapacak. Mahallelerin asfalt ve karosunu yapacak. Onun için Büyükşehir Yasası inanılmaz bir şekilde illerimize fayda getirecek. İnşallah belediyecilik daha zevkli ve daha güzel olacak. Halkla iç içe olan bir belediyecilik sağlanmış olacak.”
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da, sorunlu bir belediyeyi devraldığını hatırlatarak, Hükümetin desteğiyle sorunları en aza indirgediğini bildirdi. Başkan Sertoğlu, “Burada 300-400 bin liralık konserler düzenlenmiş. Belediye personelinin borcu varken sosyal etkinlik yapmamız çok da şık olmazdı. Şimdi iyi bir durumdayız. İnşallah bundan sonra kültürel çalışmalara ağırlık vermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
 
PASİNLER OTURUMU 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, daha sonra ilçe esnafını gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Yöre sakinleri tarafından sıcak ve samimi bir atmosferde karşılanan Başkan Küçükler, ilçedeki esnafla buluştu. Başkan Sertoğlu ve AK Partili yetkililerin de katıldığı esnaf gezisinde ilçe halkı problemlerini Küçükler’e anlattı. Başkan, esnaf gezisinin ardından ilçe merkezinde gerçekleştirilen Pasinler Oturumu’na iştirak etti. Gazeteci-Yazar M.Talat Uzunyaylalı’nın hazırlayıp sunduğu programda ilçeye yapılacak olan iki önemli projeyi açıklayan Küçükler, Pasinler halkına müjdeler verdi. 
 
BAŞKAN KÜÇÜKLER: ÇOK GÜZEL KARŞILANDIK
Konuşmasında inanç turizminin önemine vurgu yapan Küçükler, “Pasinler’de esnafı gezdik, çok güzel karşılandık. Pasinler birçok yönden önemli bir ilçemizdir. İnanç turizmi, ilçe ve bölge için çok önem arz ediyor. Termal turizmde de çok önemli burası. Başkan Ünsal Sertoğlu’na teşekkür ediyorum çok güzel hizmetler yapmış. Başkanlarla birlikte el ele vererek ilçelerimize daha güzel hizmetler getireceğiz. 2014 Mart ayıyla birlikte Büyükşehir Yasası tamamen yürürlüğe giriyor. Yasayla birlikte ilçelerimiz daha müreffeh bir hale gelecek” şeklinde konuştu.Sorunların ortak akıl ve merkezi yönetimle çözüleceğini ifade eden Başkan, “Burası çok kısa mesafeli bir ilçe. Bir il olarak gelişmişlik bir bütünlüktür. Erzurum gelişmişse Pasinler de gelişmek zorundadır. Yerel ve bölgesel anlamda duygusal davranmamak gerekir. Önemli olan Erzurum ile çok iyi bağlantı ve entegrasyon kurmaktır. Önemli olan şartları güzel hale getirip, sonucu beklemektir. Biz Büyükşehir olarak Pasinler’de de varız. Başkanımızla beraber halkımızla iç içe sorunları topyekûn bir şekilde çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
TARİHİ PROJELERİ AÇIKLADI
Başkan Ahmet Küçükler, Hasankale’yi modern bir hüviyete kavuşturacak olan tarihi projelerini Pasinler Oturumu’nda açıkladı. Küçükler, şöyle dedi:“İslam alimi İbrahim Hakkı Hazretleri ve Divan Edebiyatı’nın en önemli şairlerinden olan Nef’i Erzurum’a mal olmuş önemli isimlerdir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi projenin sözünü bu iki ismi bağrında yetiştiren topraklarda veriyoruz. Kapı ifadesi aynı zamanda bir yere gitmek ya da ulaşmak için bir araçtır, başlangıçtır, sondur. Şirin ilçemiz Pasinler’in giriş ve çıkış noktalarına İbrahim Hakkı Hazretleri ve Nef’inin adını taşıyan kapılar inşa edeceğiz. Mimarisi ve manasıyla görkemli bir yapıyı temsil edecek olan bu iki kapı, kültür ve tarihimize verdiğimiz önemi de temsil edecek. İlçemize gelen Anadolu insanı Türk-İslam dünyasına hizmet eden iki önemli şahsiyeti ve gönül insanlarını daha iyi tanımış olacak.”İlçedeki Cumhuriyet Caddesi’ni yeniden inşa edeceklerini anımsatan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pasinler’e güzel bir cadde hediye edeceğiz tıpkı Erzurum’daki gibi… İnsanların her türlü ihtiyacına cevap verecek bir cadde yapacağız. Ağaçları, ışıkları ve kaldırımlarıyla kent tarihini yansıtacak bir cadde oluşturacağız Pasinler’e, Pasinler’deki Cumhuriyet Caddesi ismine yakışır bir hale getirilecek. Bu konuyla ilgili proje üretip sözümüzü hayata geçireceğiz. Hasankalelim kendi caddesinde gezerken büyük bir keyif alacak. Pasinler’e Erzurum’daki Cumhuriyet Caddesi gibi bir cadde kazandıracağız.”
 
"ULAŞIM TEK ELDEN SAĞLANACAK"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin bütün ilçeleriyle kent merkezi arasındaki ulaşımın Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağı söyledi.Başkan Küçükler, “Büyükşehir Yasası ile birlikte bütün ilçelerin merkezle ulaşımını biz sağlayacağız. Yarım saatte değil en optimum bir zamanda sürekli trafik akışını sağlayacağız. Merkez ve ilçelerle olan ulaşımı Erzurum Büyükşehir Belediyesi sağlayacak. Vatandaşın konfor ve rahatına uygun araçlarla ulaşımı en etkin hale getireceğiz. 2014’ün başıyla birlikte bu planlama hayata geçecek” diye konuştu.Programa katılan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da, ilçede termal turizmin giderek geliştiğini ifade etti. Sertoğlu, “İlçemiz inanç turizmi açısından ciddi bir potansiyele sahiptir. Termal turizm anlamında ciddi yatırımlar yapılıyor. Şuan 200 devre mülkün yapımı devam ediyor. 420 konutluk bir ihale yapıyoruz o da devre mülk olacak. ‘İnşallah Ankara’nın Kızılcahamam’ı neyse Erzurum’un da Hasankale’si var’ diye düşünüyorum. Biz borçlu bir belediye devraldık. Şimdi borcumuz çok. Çok güzel hizmetler yaptık. 200 bin metrekare kilit parke taş yaptık. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bundan sonra yatırımlarımız devam edecek” şeklinde görüş belirtti.Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Şenlikleri gösterileri yapıldı. Pasinler Stadyumunda gerçekleştirilen etkinliği katılan belediye başkanları ve Pasin ilçesi halkı coşkulu ve heyecanlı bir vakit geçirdiler. 
Etiketler : Erzurum, yol, Pasinler, Küçükler,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler