Mahmut Uykusuz projelerini tanıttı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 16.02.2019 16:19:00
İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Uykusuz, gazetecilerle bir araya geldi.
Mahmut Uykusuz projelerini tanıttı

RADARHABER / ERZURUM
İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Uykusuz, ilde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldiği oplantıda projelerini tanıttı. İl Başkanlığı tarafından MNG Alışveriş Merkezi’ndeki Yemenkafe’de düzenlenen "Proje Tanıtım Toplantısı"na, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, İYİ Parti Büyüşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Uykusuz, Yakutiye Belediye Başkan adayı Alper Eminoğlu, Aziziye Belediye Başkan Adayı A. Murat Resuloğlu, İl Başkanı İbrahim Dumlu ve partililer katıldı. Kayınbiraderi vefat eden Palandöken Belediye Başkan Adayı Canan Uçar’ın ise şehir dışında olduğu için toplantıya katılamadığı açıklandı. 
 
 
CİNİSLİ: ERZURUMLU KARDEŞLERİMİN İYİ DÜŞÜNMELERİNİ RİCA EDİYORUM''
 
 
İl Başkanı İbrahim Dumlu'nun kısa bir açılış konuşması yapması sonrası söz alan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, 31 Mart yerel seçimlerinde Erzurum halkının Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için karar vereceğini hatırlattı.  Şehri hangi anlayışın yöneteceğine karar verilmesi amacıyla 31 Mart'ta seçime gidileceğini ifade eden Milletvekili Cinisli, "31 Mart'ta şehrimizin emin insanını seçeceğiz. Bunun için de değerli Erzurumlu kardeşlerimin iyi düşünmelerini rica ediyorum." dedi. Cinisli, sözlerine şöyle sürdürdü: “Bizler çok genç bir kadroyuz. Başımızda çok tecrübeli bir ağabeyimiz Mahmut Uykusuz var. Kendileri belediyeciliği çok iyi bilen bundan önceden belediyecilik konusunda gerek Erzurum’da gerek Türkiye’de kendini ispat etmiş biri ağabeyimiz. Bizim yapacağımız canhıraş çalışmalarla Erzurum çok şey kazanacaktır. Kaybedenin de buraya yapacağı katkıları da tahmin edebiliyorum. Tekrar kazanmak için bir taşla iki kuş vurmak fırsatı şuan da Erzurum’un önündedir. Bunu lütfen hep beraber değerlendirelim. Bunun için hep beraber çalışalım. Erzurum’un durumu dışarıya aksedildiği gibi değil keşke öyle olsaydı. Hepimiz Erzurum’un sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözmek içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz.” 
 
 
 
 
 
MAHMUT UYKUSUZ, SEÇİLMESİ HALİNDE YAPACAKLARINI ANLATTI...
 
 
Daha sonra söz alan İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mahmut Uykusuz ise, 31 Mart yerel seçimlerinde kazanması halinde istihdam, üretim, sosyal sorumluluk, ulaşım, altyapı, kültür, sanat, spor, tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı. Mahmut Uykusuz,“Ben Yoncalık Mahalleliyim” diyerek başladığı konuşmasında, Erzurum’un kadim mahallelerinin isimlerinin değiştirilmesini sert bir dille eleştirdi. Uykusuz, ”Ilıca gibi 400 yıllık bir ismi, Aziziye gibi, yörenin yapısına hiç de uygun olmayan bir isimle değiştirdiler. Benim atamın, dedemin mahallesinin yerinde şimdi yeller esiyor” dedi. 
 
 
''KIŞ FESTİVALİNİ TEKRAR DÜZENLEYECEĞİZ''
 
 
Uykusuz, açıklamalarına şöyle devam etti: “ İsimleri değiştirdi, güya meydanlar oluşturdu, şehrin dokusunu bozdu, kimliğini zedelediler.Yakutiye’de kent meydanı oluşturulduğu söyleniyor. Böyle kent meydanı olmaz, olamaz. Seçilmemiz halinde meydan nasıl olur, park nasıl yapılır, bunu örneğin Hacıcuma’yı rekreasyon alanı haline getirerek göstereceğiz. Karasu’nun çevresini rehabilite edecek, orayı mesire alanı yapacağız. Eski eserlerin tanıtımına ağırlık vereceğiz.Bu şehirde yaşayan, ama şehri bilmeyen binlerce çocuk var. O çocuklara Erzurum’u anlatacağız. Erzurum bir kış memleketi. Dolayısıyla kar festivali bu şehrin olmazsa olmazıdır. Kışın kar, yazın doğa festivalleri düzenleyecek, Erzurum’un tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Rahmetli İbrahim Erkal döneminde düzenlenen ancak sonradan kaldırılan kış festivalini tekrar düzenleyeceğiz. İnadına bir Erzurum Mahallesi yapacak, o mahalleyi, özlemini duyduğumuz özellik ve güzelliklerle donatacağız. Bir Erzurum Sokağı mutlaka oluşacak. Konakları, eski yapıları kültürümüze kazandıracağız.”
 
 
 
 
''ÖĞRENCİLERE 'İYİ KART' DAĞITACAĞIZ''
 
 
Tarım ve hayvancılığı geliştirecek yenilik ve uygulamaları hayata geçireceklerini, hayvansal üretime destek vereceklerini, kırsalda yaşayan ve hayvancılık yapmak isteyen dar gelirli ailelere büyük ve küçükbaş hayvan desteği sağlayacaklarını, süt toplama merkezleri oluşturarak, toplanacak sütleri oluşturulacak merkezlerde işleyeceklerini belirten Uykusuz, “Bitkisel üretime doğrudan yüzde 20, hayvansal üretime yüzde 10 destek sağlayacağız. Her ilçeye okul öncesi eğitim kurumları açacak, öğrencilerin gıda, kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacağız. Öğrencilerimize İYİKART dağıtacak, dar gelirli ailelerin öğrenim gören çocuklarına 150 lira destek vereceğiz. Öğrencilerimize 7/24 esasına göre hizmet veren aşevleri kuracağız” dedi.
 
 
 
 
 
 
''BÜYÜKŞEHİR'E AİT İŞLETMELERİN GEREKLİ OLANLARINI ÖZELLEŞTİRİP DİĞERLERİNİ KAPATACAĞIM''
 
 
Kadınlara yönelik projelerinden de bahseden İYİ Paryi Başkan Adayı Mahmut Uykusuz, kadınlara yönelik kurslar açacaklarını, üretilen her ürüne pazar garantisi vereceklerini, semt garajlarında kadın dinlenme ve bekleme alanları oluşturacaklarını söyledi. Uykusuz, emekliler için hobi bahçeleri ve yaşam alanları açacaklarını da sözlerine ekledi. Engelli personel istihdamına ağırlık vereceklerini de ifade eden Mahmut Uykusuz, ulaşım sorunu çözme adına düşünülen, ancak bugüne kadar bir türlü hayata geçirilemeyen hafif raylı sistem projesini, daha verimli kullanılabilecek şekilde projelendirerek hayata geçireceklerini belirtti. Uykusuz, belediyenin ticaret yapmayacaını ticareti esnafa bırakacağını, seçilmesi halinde belediyeye ait cafeteryalar, fabrikalar gibi birden fazla işyerinden gerekli gördüklerini özelleştireceklerini diğerlerini ise kapatacaklarını söyledi. Toplantnın son bölümünde ise İYİ Parti'nin Yakutiye Belediye Başkan Adayı Alper Eminoğlu ile Aziziye belediye Başkan Adayı Ahmet Murat Resuloğlu'da aday oldukları ilçeler ve seçim çalışmaları ile ilgili kısa bir konuşma yaptılr. Toplantı sonunda İYİ Parti ERzurum Milletvekili Naci Cinisli ile Büyükşehir Belediye Baikan Adayı Mahmut Uykusuz gazetecilerin sorularını cevaplandırdılar.  
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler