Mehmet Emin Öz: Değişikliğe lüzum yok

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 22.02.2018 11:30:00
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz,kongre sürecini değerlendirdi.
Mehmet Emin Öz: Değişikliğe lüzum yok

RADARHABER / ERZURUM

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 16 Mart´ta yapılacak olan İl Kongresi ile ilgili süreci GÜNEBAKIŞ gazetesine değerlendirdi. İl Başkanı Öz, “Öyle bir yönetim oluşturacağız ki; içerisinde İl Başkanlığı yapabilecek en az 6-7 kişi olacak” dedi. Önümüzdeki ay yapılacak olan AK Parti Erzurum İl Kongresi öncesinde hazırlıklar son sürat devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılacağı kongre için çalışmaların sürdüğü Erzurum´da, İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Günebakış´a özel açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Öz, oluşturulacak yeni yönetimle ilgili olarak değerlendirme yaparken, çok fazla bir değişikliğe gidilmeyeceğinin altını özellikle çizdi. Yapılacak değişikliklerin ise sınırlı sayıda olacağına dikkati çeken Başkan Öz, “Mevcut yönetimimizde zaten bir düzen ve intizam var. Husumet yok, dedikodu yok, çıkar kavgası ve tartışma yok, uyum sorunu yok. Dolayısıyla ciddi manada bir değişikliğe de lüzum görmüyoruz” diye konuştu.

 

“KABUL GÖRMEK ÇOK DAHA ÖNEMLİ”

Yönetimde yer alan bazı isimlerin sağlık ve sosyal nedenlerden dolayı değişeceği bilgisini veren AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Kimi arkadaşlarımızın sağlık sorunları noktasında bazı talepleri var, bazı arkadaşlarımız da, yakınlarının eğitim ya da memuriyet, tayin gibi durumları dolayısıyla yeni yönetimde olamayacak. Ama genel anlamda konuşacak olursak, yapacağımız değişiklik sınırlı sayıda olacak” ifadelerini kullandı.

İl Başkanlığı görevine getirildikten sonra oluşturulan yönetime dair geçmişte bir takım eleştiriler yapıldığını hatırlatan İl Başkanı Öz, “Denildi ki, ‘yönetimde hiç popüler isim yok´ Hâlbuki bize göre önemli olan popülerlik değil, şehrin kabul ettiği isimler olmak. Ve biz yapacağımız birkaç takviye ile öyle bir yönetim oluşturacağız ki, içerisinde İl Başkanlığı yapabilecek en az 6-7 kişi olacak. Çünkü bizim koltuk kaygımız da yok, mevki ve makam endişemiz de. Buralar hiçbirimize baki değil; bize düşen, bizden sonraki süreci düşünerek kabiliyetli insanlar yetiştirmek, onlara fırsat vermektir, imkan vermektir. Biz de işte bunu yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“EN KÜÇÜK UYUM SORUNUMUZ YOK”

AK Parti´nin ilçe kongrelerinin bir süre önce tamamlandığını ve oluşturulan yeni yönetimlerle de teşkilatın en küçük bir uyum problemi olmadığını dile getiren İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Uyum çok önemli bir faktör. Geçmişte bu manada bazı sorunlar yaşanmış; biz böyle sorunların yaşanmaması için elimizden gelen çabayı gösterdik, gösteriyoruz. Biz insanların kimlerin adamı ya da hangi kesimlerin desteğini arkasına aldıklarıyla ilgilenmiyoruz. Biz çalışacağımız herkesin, öncelikle dava adamı olup olmadıklarına, şehirde kabul görüp görmediklerine bakıyoruz. Kısaca biz istiyoruz ki; yönetimlerimizde yer alan herkes, toplumun her kesimini temsil edecek kişilerden oluşsun. Yönetim birilerine ya da bazılarına değil, şehre hitap etsin ve şehrin hissiyatını taşısın. Bunu sağlamak demek, zaten uyum sorununu ortadan kaldırmak demektir. Örneğin belediyelerimizle de büyük bir uyum içerisindeyiz, hiçbir sorunumuz da yok. El ele omuz omuza çalışıyoruz. Bu manada teşkilatımız hakikaten de büyük bir uyum içerisinde çalışıyor” diye konuştu.

 

KONGRE BUZ HOKEY SALONUNDA YAPILACAK

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Öz, kongrenin yapılacağı mekana ilişkin olarak bilgiler de aktardı. Kongreyi Kazım Karabekir Stadyumu´nda yapmayı düşündüklerini, ancak mevsimsel şartları göz önünde bulundurunca plan değiştirdiklerini kaydeden Başkan Öz, “Henüz net olmamakla birlikte kongremizi büyük ihtimalle stadyumun yanındaki Buz Hokeyi Salonu´nda yapacağız. Hem bu salon, hem de salonun çevresindeki geniş alan, Sayın Cumhurbaşkanımızın halka hitap etmesi noktasında da oldukça elverişli bir yapıya sahip.” diye konuştu.  

Kongreden sonraki dönemin Erzurum adına çok daha verimli bir sürecin başlangıcı olacağını söyleyen AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Tüm ilçe teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, belediyelerimizle kısacası tüm yapı teşkilatlarımızla Erzurum için, Erzurum insanı için çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. (GÜNEBAKIŞ)   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler