Mehmet Sekmen Fark Attı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 31.03.2019 23:55:00
AK Parti’nin Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Sekmen, ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Mehmet Sekmen Fark Attı

RADARHABER / ERZURUM

AK Parti’nin Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Sekmen, ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Sekmen, İYİ Parti’nin adayı Mahmut Uykusuz’a karşı yüzde 38’lik bir farkla kazanarak Türkiye genelinden açık ara kazanan iller sıralamasında ilk 5’e girdi. Sekmen yaptığı ilk açıklamada, ''Dadaşlara teşekkür ediyorum'' dedi. Kesin olmayan sonuçlara göre; Cumhur İttifakı Erzurum’un merkez ilçelerini kaybetmedi, ancak diğer ilçelerde geri aldığı ve kaybettiği bölgeler oldu.

 

AK PARTİ 2 İLÇEYİ GERİ ALDI 3 İLÇEYİ KAYBETTİ

 

AK Parti, bir önceki yerel seçimlerde HDP’ye kaptırdığı Hınıs ile CHP’ye kaptırdığı Çat belediyesini geri aldı. Tortum, Oltu ve Olur’da ise seçimleri kaybetmenin şokunu yaşadı. Kesin olmayan sonuçlara göre Oltu ve Tortum’u BBP’in adayları kazanırken, Olur’da ise Bağımsız aday ipi göğüsledi.  31 Mart Yerel Seçimlerinde, Dadaşların büyük çoğunluğu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen’den yana oy kullandı. Mevcut Başkan Sekmen, Cumhur ittifakının adayı olarak Erzurum’da ikinci dönem belediye başkanlığı yapmaya hak kazandı. Sekmen, en yakın rakibine yüzde 38 fark atarak Türkiye genelinde açık ara farkla kazanan iller arasında ilk 5’e girdi. Mehmet Sekmen oyların yüzde 63’ünü alırken, İYİ Parti adayı Mahmut Uykusuz ise oyların yüzde 24’ünü aldı. Yüzde 13’lük oranı ise diğer parti adayları aldı. Toplam seçmen sayısı 498 bin 556 olan Erzurum’da, seçimlere katılım oranı ise yüzde 75 oldu.    

 

SEKMEN'DEN İLK AÇIKLAMA

 

Kesinleşmemiş sonuçlara göre tekrar Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sekmen, ilk açıklamayı yapıp, “Kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi. Sekmen, AK Parti İl Binasında açıklamada bulundu. 
Dadaşlara teşekkür eden Başkan Sekmen, “5 yıllık görevimizin ardından halkımız yine bize tekrar teveccühünü gösterdi. Bizde karar kıldılar. Kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz. Bize gönül verenlere teşekkür ederim” dedi. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler