Meral Akşener Erzurum'da konuştu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 13.03.2019 17:39:00
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum'da seçmenlerden destek istedi.
Meral Akşener Erzurum'da konuştu

RADARHABER / ERZURUM 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim koordinasyon merkezinin açılışı için geldiği Erzurum’da  "Bizim açımızdan MHP'ye de AK Parti'ye de oy veren bütün insanlarımız; bizim kardeşimizdir, candan ileridir. Bu bir rekabettir, hizmetin yarıştığı rekabettir" dedi. Akşener hükümete de yüklenip şehir ekonomisinin gün geçtikçe kötüye gittiğini savunarak, “Değiştirin bu düzeni” çağrısı yaptı. Trabzon ve Gümüşhane illerini ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde Erzurum’a geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partililer tarafından meşalelerle karşılandı. Konvoy eşliğinde Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Sway otele geçen Akşener ve beraberindekiler, burada bir süre dinlendikten sonra yemek için kent merkezine indi. Erzurum’un meşhur çağ kebabının başına geçen Akşener yanına Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz’u da alarak basın mensuplarına poz verdi.

 

 

 

ABDURRAHMAN GAZİ TÜRBESİ’Nİ ZİYARET

 

Geceyi Erzurum’da geçiren Akşener, bugünkü  programına Abdurrahman Gazi Türbesi’ni ziyaret ederek başladı. Türbeye giren Akşener, bir süre dua ettikten sonra İYİ Parti İl Başkanlığı’na geçti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akşener, Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına oy istemek için Erzurum'da olduğunu belirterek ayrıştırıcı dile prim verilmemesini istedi. Akşener, “Kardeşlerimden ricamdır; Allah aşkına, bu siyasetçilerin oluşturduğu ayrıştırıcı dile prim vermeyin. 1 Nisan’dan sonra elbette ben adayımız Mahmut Uykusuz başkanın kazanmasını istiyorum. Ama her kim kazanırsa kazansın, 1 Nisan’dan sonra Erzurumlular pazarda, kahvede, hastanede, camide, iş yerlerinde; esnaf, memur, işçi olarak ev hanımı ya da çalışan kadın olarak birbirlerinin yüzüne bakacaklar. Yerel seçimlerin şehirlerde bölünmeye, ayrışmaya neden olacak dilden uzak kalmalarını, bu dili duymamalarını istirham ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

‘BU, HİZMETİN YARIŞTIĞI BİR REKABET'


'Doğu Anadolu'nun yıldızı' olarak tanımlanan Erzurum'un ıssızlaştığını ifade eden Meral Akşener, "Havası kömür kokan, gri bir gökyüzü olan Erzurum'a gelinmiş durumda. Bunun elbette belediyeden başlayarak, devlet sistemi içinde başka bir gözle bakılmasının zamanı gelmiştir. Bu bir yerel seçimdir. Birbirinizi kırmaya, incitmeye hacet yok. Tepedekilerin hepsi gelecek, gidecek, siz baş başa kalacaksınız. Bizim açımızdan MHP'ye de AK Parti'ye de oy veren bütün insanlarımız; kardeşimizdir, candan ileridir. Bu bir rekabettir, hizmetin yarıştığı bir rekabettir. Elbette İYİ Parti'nin adaylarına ve başta Mahmut başkan olmak üzere Erzurumlu kardeşlerimin oyunu istemek için buradayım. Bunu yaparken, başka alanlara iftira atmanın, sövmenin doğru olmadığını, birbirimizle bir ve beraber olmaya ihtiyacı olan bir Türkiye olduğumuzu belirtmekte fayda görüyorum" dedi. 

 

 

 

NACİ CİNİSLİ HANÇER BARI OYNADI

 

Daha sonra Palandöken İlçe Belediye Başkan adayı Canan Uçar'ın Seçim Koordinasyon merkezinin açılışını yapan Akşener, burada halka hitap etti. Açılış öncesi İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum bar ekibi ile birlikte hançer barı oynadı. Naci Cinisli’yi alkışlayıp gösterdiği performans için tebrik eden, mitinge dönüşen kalabalığa hitap etti.  Akşener," Keşke bu seçim, yerel seçim, adayların projeleri yarışsaydı, onlar üzerinden rekabet olsaydı. İşi kaynatıyorlar, bu kaynatmaya müsaade etmeyeceksiniz. Belediye işi gönül işi diyorlar ama gönül kırarak bu iş nasıl olur. En başta benim gönlümü kırdılar. Sen hapishaneye giderken yanında kimse yoktu ben vardım. Sen zora düştüğün zaman başka bir partide olmama rağmen, demokrasi adına, adalet adına, hukuk adına yanında duran bendim. Şimdi beni hapis ettirmeye çalışıyorsun’’ diyerek Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. 

 

 

 

‘O KULAĞI ÇEKİP KIZARTACAKSINIZ’

 

Seçmenin velinimet olduğunu söyleyen Akşener, “Bu seçimde dün olduğu gibi ‘Ceketimi assam seçilirim,’ diyen, ‘seçtiririm’ diyenlerin kulağını çekmezseniz, bazı uyarılarda bulunmazsanız Erzurum göç veren şehir olmaya devam edecektir. Onların öncelikle Erzurum’un, Erzurumlunun gözünün içine bakabilmeleri için o kulağı çekip kızartacaksınız” dedi. Hükümetin propaganda anlayışını eleştiren Akşener, “Birbirinize düşürerek, kavga ettirerek, işsiz gencin, atanamayan öğretmenin, yüksek doğalgaz paralarının, elektrik ücretlerinin, kaybolan hayvancılığın üstünü örtmek için fakirleşen Erzurum’un, göç eden Erzurumlunun derdinin sesini örtmek için yüksek perdeden iftiralarla konuşan sesi duymayın. Ekonominin, günlük dertlerin, kaynamayan tencerelerin, ödenemeyen kiraların konuşulmasını engellemek amaçlı yapılan, üst perdeden hamasetin tepede olduğu kolayca seçilmeyi amaçlayan bir propaganda anlayışını yeniden yaşıyorsunuz. Değiştirin bu düzeni” diye konuştu.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler